Tietoja konversioseurannasta

Huom. Yleinen sivustotagi (gtag.js) on nyt Google-tagi. Tämän muutoksen myötä uusiin ja nykyisiin gtag.js-asennuksiin sisältyy uusia ominaisuuksia, joiden avulla voit saada enemmän aikaan, parantaa datan laatua ja ottaa uusia ominaisuuksia käyttöön ilman lisäkoodia. Lue lisää Google-tagista.

Konversioseuranta on maksuton työkalu, jonka avulla näet, mitä asiakas on tehnyt mainosinteraktion jälkeen – esimerkiksi ostanut tuotteen, tilannut uutiskirjeen, soittanut yritykseesi tai ladannut sovelluksesi. Jos asiakas tekee jotakin, minkä olet määritellyt yrityksesi kannalta arvokkaaksi tapahtumaksi, sitä kutsutaan konversioksi. Tietoja konversioseurannan pääbannerista, yleiskuvaus konversioseurannan toiminnasta

Sisällys:

Katso käyttöönotto-ohjeet erilaisia konversioiden seurantatapoja käsittelevästä artikkelista.

Miksi konversioseurantaa kannattaa käyttää?

• Näet, mitkä avainsanat, mainokset, mainosryhmät ja kampanjat tuottavat eniten arvokasta asiakastoimintaa.
  • Saat selville sijoitetun pääoman tuottoprosentin (ROI), ja voit tehdä perustellumpia päätöksiä mainontaan käytettävistä summista.
  • Voit käyttää Smart Bidding ‑strategioita (esim. konversiomäärän maksimointi, CPA‑tavoite ja ROAS-tavoite), jotka optimoivat kampanjat automaattisesti liiketoimintatavoitteidesi mukaan.
  • Näet, kuinka moni asiakas reagoi mainokseesi yhdellä laitteella tai selaimella ja konvertoituu toisella. Voit katsoa toisella laitteella tai selaimella tapahtuneiden konversioiden ja muiden konversioiden datan Kaikki konversiot ‑raportointisarakkeesta.

Miten konversioseuranta toimii?

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Konversioseuranta alkaa siitä, kun luot konversiotapahtuman Google Ads ‑tililläsi. Konversiotapahtuma on jokin asiakkaan toiminta, jolla on arvoa liiketoiminnallesi. Konversioseurannan avulla voit seurata seuraavanlaista toimintaa:

Konversioseuranta – Toiminta verkkosivustolla

Konversioseuranta – Puhelut
  • Sovellusasennukset ja sovelluksensisäiset tapahtumat: Android- tai iOS-mobiilisovellusten asennukset sekä ostot ja muu toiminta sovellusten sisällä. Lue lisää mobiilisovellusten konversioseurannasta.
    • Jos sinulla on sekä verkkosivusto että mobiilisovellus, voit ottaa käyttöön sovelluksen konversioseurannan Web to App Connectin avulla. Kun olet ottanut käyttöön konversioseurannan ja täsmälinkityksen (jonka avulla voit linkittää mainoksista suoraan yrityssovellukseen), asiakkaasi voivat käyttää sovellusta saumattomasti ja voit saada keskimäärin kaksi kertaa suuremman konversioprosentin sovellukseesi johtavista mainoksen klikkauksista kuin mobiilisivuston klikkauksista.

Web to App Connectilla asiakkaat voivat helposti suorittaa loppuun haluamansa tapahtuman, esimerkiksi ostoksen, rekisteröitymisen tai tuotteen lisäämisen ostoskoriin. Lisäksi voit Web to App Connect ‑käyttöliittymästä seurata näitä sovelluksensisäisiä konversiotapahtumia ja saada suosituksia kampanjan parantamiseksi.

Näin pääset alkuun Web to App Connectin käytössä:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Sovellusten mainontahubi. Siirryt Web to App Connect ‑käyttöliittymään.

Lue lisää konversioiden parantamisesta Web to App Connect ‑käyttöliittymän avulla.

Konversioseuranta – Sovelluksessa tehdyt valinnat
  • Offline-konversioiden tuonti: Asiakas aloittaa jonkin asian verkossa mutta tekee sen loppuun verkon ulkopuolella, esim. klikkaa mainosta ja lähettää yhteydenottolomakkeen sivustolta ja allekirjoittaa myöhemmin sopimuksen toimistossasi. Lue lisää offline-konversioiden tuonneista.
Konversioseuranta – Tuonti
  • Paikallinen toiminta: Tapahtumat, jotka lasketaan, kun yrityksen tietyn toimipaikan tai kaupan mainos saa käyttäjät aktivoitumaan. Lue lisää paikallisista konversiotapahtumista.
Konversioseuranta – Paikallinen toiminta

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Konversioseuranta toimii hieman eri tavalla kunkin konversion lähteen kohdalla. Offline-konversioita lukuun ottamatta käytössä on yleensä jompikumpi seuraavista tavoista:

• Lisäät Google-tagin eli koodinpätkän verkkosivustosi tai mobiilisovelluksesi koodiin. Kun asiakas klikkaa mainostasi Google Haussa tai Google Display ‑verkoston sivustoilla tai katsoo videomainoksesi, hänen tietokoneelleen tai mobiililaitteelleen lisätään väliaikainen eväste. Kun asiakas tekee määrittelemäsi asian, järjestelmä tunnistaa evästeen (lisäämäsi koodinpätkän avulla) ja tapahtumasta kirjataan konversio.
  • Jotkin konversioseurantatavat eivät vaadi tagia. Esimerkiksi puheluelementtien tai "vain soitto" ‑mainosten kautta tulevien puheluiden seuranta onnistuu Google-soitonsiirtonumerolla. Sen avulla näet, milloin puhelu on tullut jonkin mainoksesi kautta, ja saat tietää myös puhelun keston, alkamis- ja päättymisajan sekä soittajan suuntanumeron. Lisäksi sovelluslataukset ja sovelluksen sisäiset ostokset Google Playn kautta sekä paikallinen toiminta lasketaan automaattisesti konversioiksi, eikä seurantakoodia tarvita.

Kun olet ottanut käyttöön konversioseurannan, voit tutustua konversiodataan kampanjoista, mainosryhmistä, mainoksista ja avainsanoista. Tämän raportointidatan avulla voit selvittää, miten mainonta auttaa sinua saavuttamaan tärkeitä liiketoimintatavoitteita.

Tietoturva ja yksityisyys sovellusten seurannassa

Googlen tietoturvastandardit ovat tiukat. Google Ads kerää dataa vain sovelluksista, joilla olet määrittänyt seurannan.

Kerro käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät sovelluksissasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.

Huom. Jos et ole hankkinut käyttäjien suostumusta henkilökohtaisen datan keräämiseen, jakamiseen ja käyttöön mainosten personointia varten, kun laki sitä vaatii, poista uudelleenmarkkinointidatan kerääminen käytöstä. Lue lisää siitä, miten voit poistaa personoidun mainonnan datan keräämisen käytöstä tietyiltä käyttäjiltä muokkaamalla Google-tagia.