Tietoja tulosseurannasta

Tulosseuranta on ilmainen työkalu, joka näyttää, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun asiakas klikkaa mainostasi. Hän voi esimerkiksi ostaa tuotteesi, tilata uutiskirjeesi tai täyttää lomakkeen lisätietojen saamiseksi.

Näitä toimintoja kutsutaan tuloksiksi. Seuraamalla tuloksia saat selville, mitkä mainokset, avainsanat ja kampajat todella toimivat. Näin saamasi tiedot auttavat panostamaan parhaisiin mainoksiin, avainsanoihin ja kampanjoihin, jotta saat parannettua sijoitetun pääoman tuottoprosenttiasi (ROI).

Esimerkki

Vaatekaupalla on verkkosivusto. Kun asiakkaat lähettävät tilauksensa verkossa, näkyviin tulee Kiitos ostoksestasi -sivu:

Haluat selvittää, kumpi avainsanoistasi ("siniset farkut" vai "osta merkkifarkkuja") saa aikaan enemmän ostoksia, joten määrität tulosseurannan sitä varten. Saat AdWordsista ensin lyhyen koodinpätkän, joka sisältää HTML- ja JavaScript-koodia. Tämän jälkeen liität koodinpätkän Kiitos ostoksestasi -sivulle:

Huomaat pian, että osta merkkifarkkuja -avainsanan sisältävää mainosta klikanneet asiakkaat ostavat paljon farkkuja. Huomaat myös, että siniset farkut -avainsanan sisältävää mainosta on klikattu, mutta kukaan ei ole tehnyt ostosta. Päätät siis lopettaa siniset farkut -avainsanan käytön ja panostaa enemmän osta merkkifarkkuja -avainsanaan, mikä saa aikaan enemmän ostoksia ja paremman tuoton sijoituksellesi.

Alla on lisätietoja tuloksista, tulosseurannan eduista ja toiminnasta sekä asiakkaiden tietosuojan ja turvallisuuden varmistamisesta.

Tulos

Tulos on asiakkaan toiminto, jolla on arvoa yrityksellesi. Tällaisia toimintoja ovat esimerkiksi tuotteen ostaminen, sovelluksen lataaminen, verkkosivustossa käyminen, lomakkeen täyttäminen tai sopimuksen allekirjoittaminen. Verkossa ja offline-tilassa tapahtuvia toimintoja kutsutaan tuloksiksi, koska ne muuttavat asiakkaan klikkauksen yritykselle hyödylliseksi tulokseksi.

Tulosten mittaamisen edut

Tulosten mittaamisesta on hyötyä yrityksellesi seuraavissa tapauksissa:

• Haluat yhdistää mainoksesi ja avainsanasi liiketoimintatavoitteisiisi: Haluat käyttäjien tarkastelevan tiettyä sivua entistä useammin tai haluat saada lisää ostoksia. Tulosseuranta näyttää, mitkä avainsanat auttavat tiettyjen tavoitteiden täyttymisessä yhdistämällä tavoitteet toimintoihin.
  • Haluat parantaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttia: Kaikki avainsanat eivät ole yhtä hyödyllisiä. Jos tiedät, mitkä avainsanat hyödyttävät eniten yritystäsi ja mitkä eivät, voit sijoittaa hyödyllisiin avainsanoihin ja lopettaa hyödyttömien avainsanojen käytön kokonaan.
  • Haluat selvittää, miten asiakkaat käyttävät mainoksia eri laitteissa: Joskus asiakkaat klikkaavat mainosta yhdessä laitteessa ja tekevät ostoksensa toisessa laitteessa. Tästä toiminnosta syntyvää tulosta kutsutaan laitteidenväliseksi tulokseksi. Laitteidenväliset tulokset näkyvät AdWords-tilin Arvioidut tulokset yhteensä -sarakkeessa.

Tulosten laskeminen

Tulosseurannassa on kaksi tärkeää tietoa: tulokset ja tuloksen tuottaneet klikkaukset. Voit tarkastella näitä molempia tietoja tulosseurannan raporteissa.

• Tulokset
    Voit laskea kuhunkin tulostapahtumaan joko kaikki tulokset tai vain yksilölliset tulokset. Raporttiesi Tulokset-sarakkeessa näkyvät kaikki valitsemasi tulosikkunan mukaiset tulokset valitsemasi laskentatavan mukaisesti. Kaikki-asetus on hyödyllinen, kun haluat laskea kaikki myyntitapahtumat. Yksilöllinen-asetusta käytettäessä yhden henkilön useat liidit (sama henkilö esimerkiksi täyttää useita tietopyyntölomakkeita eri palveluistasi) lasketaan yhdeksi tulokseksi.

• Tuloksen tuottaneet klikkaukset
    Tuloksen tuottaneiden klikkausten sarakkeesta näet, kuinka moni AdWords-mainoksen klikkaus on johtanut ainakin yhteen tulokseen valitsemassasi tulosikkunassa. Huomaa, että tuloksen tuottaneiden klikkausten määrä ei kerro tuloksen tuottaneiden klikkausten suhteellisesta arvosta. Parhaimpiin tuloksiin (kuten useisiin ostoksiin) johtaneita klikkauksia ei eroteta vähempiarvoisiin tuloksiin (kuten uutiskirjeen tilaamiseen) johtaneista klikkauksista.

Lue lisää eri tiedoista ja siitä, miten ne vaikuttavat hintatarjouksiin ja raportointiin.

Toiminta ja määritys

Tulosseuranta toimii verkkosivulle lisättävän HTML- ja JavaScript-koodinpätkän avulla (hidastamatta sivua). Koodi sijoitetaan sivulle, jonka asiakkaat näkevät sen jälkeen, kun he ovat saaneet aikaan tuloksen. Sivu voi olla esimerkiksi ostoksen jälkeen näytettävä Kiitos-sivu.

Aina kun asiakas klikkaa mainostasi Google.fissä tai valikoiduissa Google-verkoston sivuissa, asiakkaan tietokoneeseen lisätään väliaikainen eväste. Eväste tallentaa tulokseen johtaneen toiminnon, kun asiakas päätyy tulossivulle.

Verkkotulokset
Tulosseurannan määrittämistä varten AdWordsissa on luotava HTML- ja JavaScript-koodinpätkä. Kyseinen koodi on lisättävä verkkosivustoon. Tarkat ohjeet löytyvät alla olevasta määritysoppaasta.

Offline-tulokset
Jos haluat seurata offline-tuloksia, kuten puhelin- tai toimistomyyntiä, voit tarkastella kyseisiä tuloksia AdWordsissa noudattamalla offline-tulosten seurannan ja tuomisen ohjeita.

Tietosuoja ja turvallisuus

Google käyttää tiukkoja suojausstandardeja. Ohjelman avulla seurataan vain sivuja, jotka sisältävät Google-tuloskoodin. Käytämme tietojen salausta ja suojattuja palvelimia.

Tietosuoja on myös erittäin tärkeää Googlelle. Sen takia suojaamme asiakkaiden tiedot seuraavilla toimenpiteillä:

• Tulosseurannan evästeet ovat voimassa vain määrätyn ajan.
  • Tuloksia ei eritellä: tulostietoja ei siis voida yhdistää tiettyihin asiakkaisiin, vaan näkyvissä ovat vain mainosten ja avainsanojen kokonaistiedot.
  • Tulosseurannassa on vaihtoehto, jonka avulla asiakkaille voidaan ilmoittaa evästeistä: Määrityksen aikana saat ohjeet seurannasta ilmoittavan ilmoitusruudun luomisesta verkkosivustoosi. Ruutua kutsutaan Google Site Stats ‑ruuduksi, ja se näkyy tulossivulla. Tulossivu näkyy asiakkaille tuloksen syntymisen jälkeen. Googlen sivustotilastotTämä ilmoitus näkyy vain asiakkaille, jotka Google on ohjannut sivustoosi. Kun asiakas klikkaa ilmoitusta, Google ilmoittaa, ettei tulosevästettä ole pakko hyväksyä. Lisäksi asiakas näkee muistutuksen siitä, ettei henkilötietoja tallenneta tai käytetä millään tavalla. Asiakas voi myös antaa palautetta verkkosivustostasi.
  • Käytössä on selkeä tietosuojakäytäntö: jos et käytä Googlen sivustotilastot ‑ruutua, pyydämme sinua varmistamaan, että verkkosivuston tietosuojakäytännössä ilmoitetaan seurantatekniikan käytöstä.

Vinkki

Suosittelemme Googlen sivustotilastot ‑ilmoituksen lisäämistä tulossivun oikeaan alakulmaan enintään näyttöruudun neljänneksen päähän viimeisestä sisältörivistä.