Tietoja konversioseurannasta

Konversioseuranta on ilmainen työkalu, joka näyttää, mitä tapahtuu sen jälkeen kun asiakas klikkaa mainostasi. Näin voit seurata esimerkiksi sitä, onko asiakas ostanut tuotteesi, tilannut uutiskirjeesi, soittanut yritykseesi tai ladannut sovelluksesi. Konversioiksi kutsutaan sellaisia asiakkaan tekemiä toimintoja, joiden katsot olevan arvokkaita liiketoimintasi kannalta.

Tässä artikkelissa kerrotaan konversioseurannan hyödyistä ja toiminnasta sekä siihen liittyvistä turvallisuus- ja tietosuojastandardeista. Määritysohjeet on annettu artikkelissa Konversioseurannan määrittäminen.

AdWords-tulosten mittaaminen konversioseurannan avulla

tyhjä

Konversioseurannan hyötyjä

• Voit nähdä, mitkä avainsanat, mainokset, mainosryhmät ja kampanjat tuottavat eniten arvokasta asiakastoimintaa.
  • Voit perehtyä sijoitetun pääoman tuottoprosenttiisi ja tehdä entistä parempia tietoihin perustuvia päätöksiä mainoskuluistasi.
  • Voit käyttää älykkäitä hintatarjousstrategioita (kuten CPA-tavoitetta, tehostettua klikkauskohtaista hintaa ja tavoiteltua mainostuottoa), jotka optimoivat kampanjasi automaattisesti liiketoimintatavoitteidesi mukaan.
  • Voit nähdä, kuinka monet asiakkaistasi ovat vuorovaikutuksessa mainostesi kanssa yhdellä laitteella tai selaimella ja tuottavat sitten konversion toisella laitteella tai selaimella. Voit nähdä toisella laitteella tai selaimella tuotettujen konversioiden ja muiden konversioiden tietoja Kaikki konversiot ‑raportointisarakkeesta.

Miten konversioseuranta toimii?

Voit aloittaa konversioseurannan käytön luomalla konversiotoiminnon AdWords-tililläsi. Konversiotoiminto on jokin asiakkaan tekemä toiminto, joka on arvokas liiketoiminnallesi. Voit seurata konversioseurannan avulla seuraavia toimintoja:

Konversioseurantaprosessi toimii hieman eri tavalla kunkin konversion lähteen kohdalla. Offline-konversioita lukuun ottamatta tämä tapahtuu yleensä jommallakummalla seuraavista tavoista:

• Lisäät konversioseurantatagin eli koodinpätkän verkkosivustollesi tai mobiilisovelluksesi koodiin. Kun asiakas klikkaa mainostasi Google-haussa tai Google Display ‑verkoston sivustoilla, väliaikainen eväste lisätään hänen tietokoneelleen tai mobiililaitteelleen. Kun asiakas suorittaa määrittelemäsi toiminnon, järjestelmämme tunnistaa evästeen (lisäämäsi koodinpätkän avulla), ja me kirjaamme konversion.
  • Jotkin konversioseurannan tavat eivät vaadi tagia. Esimerkiksi puheluiden seuranta puhelulaajennusten tai vain soitto ‑mainosten kautta onnistuu Google-soitonsiirtonumerolla. Sen avulla näet, milloin puhelu tulee jostain omasta mainoksestasi, ja voit myös seurata puheluiden kestoa, puheluiden alkamis- ja päättymisaikaa sekä soittajan aluekoodia. Tämän lisäksi sovellusten lataukset ja sovelluksen sisäiset ostot Google Playn kautta lasketaan automaattisesti konversioiksi, eikä seurantakoodia tarvita.

Kun otat konversioseurannan käyttöön, voit tarkastella kampanjoidesi, mainosryhmiesi, mainostesi ja avainsanojesi konversiotietoja. Näiden raportointitietojen avulla voit selvittää, miten mainonta auttaa sinua saavuttamaan tärkeitä liiketoimintatavoitteitasi.

Turvallisuus ja tietosuoja

Googlen turvallisuusstandardit ovat tiukat. Tämän ohjelman avulla seurataan vain sivuja, jotka sisältävät Google-konversiotagin. Käytämme tietojen salausta ja suojattuja palvelimia.

Varmista, että annat käyttäjille selkeät ja kattavat tiedot siitä, mitä dataa keräät verkkosivustollasi, ja pyydät luvan datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.