Tietoja konversioseurannasta

Konversioseuranta on ilmainen työkalu, joka näyttää, mitä tapahtuu sen jälkeen kun asiakas klikkaa mainostasi. Näin voit seurata esimerkiksi sitä, onko asiakas ostanut tuotteesi, tilannut uutiskirjeesi, soittanut yritykseesi tai ladannut sovelluksesi. Konversioiksi kutsutaan sellaisia asiakkaan tekemiä toimintoja, joiden katsot olevan arvokkaita liiketoimintasi kannalta.

Tässä artikkelissa kerrotaan konversioseurannan hyödyistä ja toiminnasta sekä siihen liittyvistä turvallisuus- ja tietosuojastandardeista. Määritysohjeet on annettu artikkelissa Konversioseurannan määrittäminen.

AdWords-tulosten mittaaminen konversioseurannan avulla

tyhjä

Konversioseurannan hyötyjä

• Voit nähdä, mitkä avainsanat, mainokset, mainosryhmät ja kampanjat tuottavat eniten arvokasta asiakastoimintaa.
  • Voit perehtyä sijoitetun pääoman tuottoprosenttiisi ja tehdä entistä parempia tietoihin perustuvia päätöksiä mainoskuluistasi.
  • Voit käyttää älykkäitä hintatarjousstrategioita (kuten CPA-tavoitetta, tehostettua klikkauskohtaista hintaa ja tavoiteltua mainostuottoa), jotka optimoivat kampanjasi automaattisesti liiketoimintatavoitteidesi mukaan.
  • Voit nähdä, kuinka monet asiakkaistasi ovat vuorovaikutuksessa mainostesi kanssa yhdellä laitteella tai selaimella ja tuottavat sitten konversion toisella laitteella tai selaimella. Voit nähdä toisella laitteella tai selaimella tuotettujen konversioiden ja muiden konversioiden tietoja Kaikki konversiot ‑raportointisarakkeesta.

Miten konversioseuranta toimii?

Voit aloittaa konversioseurannan käytön luomalla konversiotoiminnon AdWords-tililläsi. Konversiotoiminto on jokin asiakkaan tekemä toiminto, joka on arvokas liiketoiminnallesi. Voit seurata konversioseurannan avulla seuraavia toimintoja:

• Verkkosivuston toiminnot: Ostot, kirjautumiset ja muut asiakkaiden tekemät toimet verkkosivustollasi.
  • Puhelut: Puhelut suoraan mainoksista, puhelut sivustollasi olevaan puhelinnumeroon sekä mobiilisivustollasi olevan puhelinnumeron klikkaukset. Lue lisää puheluiden konversioseurannasta.
  • Sovellusten asennukset ja sovelluksen sisäiset toiminnot: Android- tai iOS-mobiilisovellusten asennukset sekä ostot ja muut näiden sovellusten sisäiset toiminnot. Lue lisää mobiilisovellusten konversioseurannasta.
  • Tuonti: Asiakastoiminto, joka alkaa verkossa mutta saatetaan päätökseen verkon ulkopuolella. Tällainen toiminto voidaan kirjata esimerkiksi silloin, kun asiakas klikkaa mainosta ja lähettää yhteydenottolomakkeen verkossa ja myöhemmin allekirjoittaa sopimuksen toimistossasi. Lue lisää offline‑konversioseurannasta.

Konversioseurantaprosessi toimii hieman eri tavalla kunkin konversion lähteen kohdalla. Offline-konversioita lukuun ottamatta tämä tapahtuu yleensä jommallakummalla seuraavista tavoista:

• Lisäät konversioseurantatagin eli koodinpätkän verkkosivustollesi tai mobiilisovelluksesi koodiin. Kun asiakas klikkaa mainostasi Google-haussa tai Google Display ‑verkoston sivustoilla, väliaikainen eväste lisätään hänen tietokoneelleen tai mobiililaitteelleen. Kun asiakas suorittaa määrittelemäsi toiminnon, järjestelmämme tunnistaa evästeen (lisäämäsi koodinpätkän avulla), ja me kirjaamme konversion.
  • Jotkin konversioseurannan tavat eivät vaadi tagia. Esimerkiksi puheluiden seuranta puhelulaajennusten tai vain soitto ‑mainosten kautta onnistuu Google-soitonsiirtonumerolla. Sen avulla näet, milloin puhelu tulee jostain omasta mainoksestasi, ja voit myös seurata puheluiden kestoa, puheluiden alkamis- ja päättymisaikaa sekä soittajan aluekoodia. Tämän lisäksi sovellusten lataukset ja sovelluksen sisäiset ostot Google Playn kautta lasketaan automaattisesti konversioiksi, eikä seurantakoodia tarvita.

Kun otat konversioseurannan käyttöön, voit tarkastella kampanjoidesi, mainosryhmiesi, mainostesi ja avainsanojesi konversiotietoja. Näiden raportointitietojen avulla voit selvittää, miten mainonta auttaa sinua saavuttamaan tärkeitä liiketoimintatavoitteitasi.

Turvallisuus ja tietosuoja

Googlen turvallisuusstandardit ovat tiukat. Tämän ohjelman avulla seurataan vain sivuja, jotka sisältävät Google-konversiotagin. Käytämme tietojen salausta ja suojattuja palvelimia.

Tietosuoja on myös erittäin tärkeää Googlelle. Siksi suojaamme asiakkaidemme yksityisyyttä seuraavilla tavoilla:

• Konversioseurannan evästeet ovat voimassa vain määrätyn ajan.
  • Konversioita ei eritellä: Konversiotietoja ei siis voida yhdistää tiettyihin asiakkaisiin. Voit tarkastella vain mainosten ja avainsanojen kokonaistietoja.
  • Konversioseurannassa on vaihtoehto, jonka avulla asiakkaille voidaan ilmoittaa evästeistä: Määrityksen aikana saat ohjeet seurannasta ilmoittavan ilmoitusruudun luomisesta verkkosivustollesi. Tätä ruutua kutsutaan Googlen sivustotilastot ‑ruuduksi, ja se näytetään konversiosivulla eli asiakkaille konversion syntymisen jälkeen näytettävällä sivulla. Googlen sivustotilastotTämä ilmoitus näytetään vain niille asiakkaille, jotka Google on ohjannut sivustollesi samalla laitteella. Kun asiakkaat klikkaavat ilmoitusta, he näkevät sivun, jolla selitetään, miten Google käyttää evästeitä ja miten asiakkaat voivat halutessaan poistaa ne käytöstä. Asiakas voi myös antaa palautetta verkkosivustostasi.
  • Käytössä on selkeä tietosuojakäytäntö: Jos et käytä Googlen sivustotilastot ‑ruutua, pyydämme sinua varmistamaan, että verkkosivustosi tietosuojakäytännössä ilmoitetaan seurantatekniikan käytöstä.

Vinkki

Jos päätät käyttää Googlen sivustotilastot ‑ilmoitusta, suosittelemme sen lisäämistä konversiosivun oikeaan alakulmaan enintään näyttöruudun neljänneksen päähän viimeisestä sisältörivistä.