Tietoja konversioseurannasta

Konversioseuranta on ilmainen työkalu, joka näyttää, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun asiakas klikkaa mainostasi. Hän voi esimerkiksi ostaa tuotteesi, tilata uutiskirjeesi tai täyttää lomakkeen lisätietojen saamiseksi.

Seuraamalla kyseisiä toimintoja eli konversioita saat selville, mitkä mainokset, avainsanat ja kampanjat hyödyttävät yritystäsi. Näin saamasi tiedot auttavat panostamaan parhaisiin mainoksiin, avainsanoihin ja kampanjoihin, jotta saat parannettua sijoitetun pääoman tuottoprosenttiasi (ROI).

Use conversion tracking to measure your AdWords results

Esimerkki

Vaatekaupalla on verkkosivusto. Kun asiakkaat lähettävät tilauksensa verkossa, näkyviin tulee Kiitos ostoksestasi -sivu.

Haluat selvittää, kumpi avainsanoistasi ("siniset farkut" vai "osta merkkifarkkuja") saa aikaan enemmän ostoksia, joten määrität konversioseurannan. Saat AdWordsista ensin lyhyen koodinpätkän, joka sisältää HTML- ja JavaScript-koodia. Tämän jälkeen liität koodinpätkän Kiitos ostoksestasi -sivuun.

Huomaat pian, että osta merkkifarkkuja -avainsanan sisältävää mainosta klikanneet asiakkaat ostavat paljon farkkuja. Huomaat myös, että siniset farkut -avainsanan sisältävää mainosta on klikattu, mutta kukaan ei ole tehnyt ostosta. Päätät siis lopettaa siniset farkut -avainsanan käytön ja panostaa enemmän osta merkkifarkkuja -avainsanaan, mikä saa aikaan enemmän ostoksia ja paremman tuoton sijoituksellesi.

Alla on lisätietoja konversioista, konversioseurannan eduista ja toiminnasta sekä asiakkaiden tietosuojan ja turvallisuuden varmistamisesta.

Konversio

Konversio on asiakkaan toiminto, jolla on arvoa yrityksellesi. Tällaisia toimintoja ovat esimerkiksi tuotteen ostaminen, sovelluksen lataaminen, verkkosivustossa käyminen, lomakkeen täyttäminen tai sopimuksen allekirjoittaminen. Verkossa ja offline-tilassa tapahtuvia toimintoja kutsutaan konversioiksi, koska ne muuttavat asiakkaan klikkauksen yritykselle hyödylliseksi toiminnoksi.

Konversioiden mittaamisen edut

Konversioiden mittaamisesta on hyötyä yrityksellesi seuraavissa tapauksissa:

• Haluat yhdistää mainoksesi ja avainsanasi liiketoimintatavoitteisiisi: Haluat käyttäjien tarkastelevan tiettyä sivua entistä useammin tai haluat saada lisää ostoksia. Konversioseuranta näyttää, mitkä avainsanat auttavat tiettyjen tavoitteiden täyttymisessä, yhdistämällä tavoitteet toimintoihin.
  • Haluat parantaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttia: Kaikki avainsanat eivät ole yhtä hyödyllisiä. Jos tiedät, mitkä avainsanat hyödyttävät eniten yritystäsi ja mitkä eivät, voit sijoittaa hyödyllisiin avainsanoihin ja lopettaa hyödyttömien avainsanojen käytön kokonaan.
  • Haluat selvittää, miten asiakkaat käyttävät mainoksia eri laitteissa: Joskus asiakkaat klikkaavat mainosta yhdessä laitteessa ja tekevät ostoksensa toisessa laitteessa. Tästä syntyvää konversiota kutsutaan konversioksi toisella laitteella. Konversiot toisella laitteella näkyvät AdWords-tilin Arvioidut konversiot yhteensä -sarakkeessa.

Konversioiden laskeminen

Konversioseurannassa on kaksi tärkeää tietoa: konversiot ja konversioon johtaneet klikkaukset. Voit tarkastella näitä molempia tietoja konversioseurannan raporteissa.

• Konversiot
    Voit laskea kuhunkin konversiotapahtumaan joko kaikki konversiot tai vain yksilölliset konversiot. Raporttiesi Konversiot-sarakkeessa näkyvät kaikki valitsemasi konversionseurantajakson konversiot valitsemasi laskentatavan mukaisesti. Kaikki-asetus on hyödyllinen, kun haluat laskea kaikki myyntitapahtumat. Yksilöllinen-asetusta käytettäessä yhden henkilön useat liidit (sama henkilö esimerkiksi täyttää useita tietopyyntölomakkeita eri palveluistasi) lasketaan yhdeksi konversioksi.

• Konversioon johtaneet klikkaukset
    Konversioon johtaneet klikkaukset -sarakkeessa on sellaisten AdWords-mainosklikkausten määrä, jotka ovat johtaneet ainakin yhteen konversioon valitsemallasi konversionseurantajaksolla. Huomaa, että konversioon johtaneiden klikkausten määrä ei kerro konversioon johtaneiden klikkausten suhteellisesta arvosta. Arvokkaaseen konversioon (kuten useisiin ostoksiin) johtaneita klikkauksia ei eroteta vähempiarvoiseen konversioon (kuten uutiskirjeen tilaamiseen) johtaneista klikkauksista. Konversioon johtaneet klikkaukset -saraketta ei voi myöskään ryhmitellä konversion nimen tai luokan mukaan, koska kukin mainosklikkaus voi johtaa useisiin konversioihin. Jos ryhmittelisit sarakkeen konversion nimen mukaan, jotkin konversioon johtaneet klikkaukset laskettaisiin ehkä useammin kuin kerran ja ryhmiteltyjen konversioon johtaneiden klikkausten määrä kasvaisi kokonaismäärää suuremmaksi.

Lue lisää eri tiedoista ja siitä, miten ne vaikuttavat hintatarjouksiin ja raportointiin.

Toiminta ja määritys

Konversioseuranta toimii verkkosivulle lisättävän HTML- ja JavaScript-koodinpätkän avulla (hidastamatta kuitenkaan sivua). Koodinpätkä lisätään sivulle, jonka asiakkaat näkevät konversioon johtaneen toiminnon jälkeen, eli esimerkiksi ostotapahtuman päätteeksi näkyvälle Kiitos-sivulle.

Aina kun asiakas klikkaa mainostasi Google.fissä tai valikoiduilla Google-verkoston sivustoilla, asiakkaan tietokoneeseen lisätään väliaikainen eväste. Eväste tallentaa konversioon johtaneen toiminnon, kun asiakas päätyy konversiosivulle.

Verkkokonversiot
Konversioseuranta määritetään verkkosivustolle luomalla HTML- ja JavaScript-koodinpätkä AdWordsissa. Kyseinen koodi lisätään sitten verkkosivustolle. Tarkat ohjeet löytyvät alla olevasta määritysoppaasta.

Offline-konversiot
Jos haluat seurata offline-konversioita, kuten puhelin- tai toimistomyyntiä, voit tarkastella kyseisiä konversioita AdWordsissa noudattamalla offline-konversioiden seurannan ja tuomisen ohjeita.

Tietosuoja ja turvallisuus

Google käyttää tiukkoja suojausstandardeja. Ohjelman avulla seurataan vain sivuja, jotka sisältävät Google-konversiokoodin. Käytämme tietojen salausta ja suojattuja palvelimia.

Tietosuoja on myös erittäin tärkeää Googlelle. Siksi suojaamme asiakkaidemme yksityisyyttä seuraavilla tavoilla:

• Konversioseurannan evästeet ovat voimassa vain määrätyn ajan.
  • Konversioita ei eritellä: Konversiotietoja ei siis voida yhdistää tiettyihin asiakkaisiin, vaan näkyvissä ovat vain mainosten ja avainsanojen kokonaistiedot.
  • Konversioseurannassa on vaihtoehto, jonka avulla asiakkaille voidaan ilmoittaa evästeistä: Määrityksen aikana saat ohjeet seurannasta ilmoittavan ilmoitusruudun luomisesta verkkosivustollesi. Ruutua kutsutaan Googlen sivustotilastot ‑ruuduksi, ja se näkyy konversiosivulla. Konversiosivu näkyy asiakkaille konversion syntymisen jälkeen. Googlen sivustotilastotIlmoitus näkyy vain asiakkaille, jotka Google on ohjannut sivustollesi. Kun asiakas klikkaa ilmoitusta, Google ilmoittaa, ettei konversioevästettä ole pakko hyväksyä. Lisäksi asiakas näkee muistutuksen siitä, ettei henkilötietoja tallenneta tai käytetä millään tavalla. Asiakas voi myös antaa palautetta verkkosivustostasi.
  • Käytössä on selkeä tietosuojakäytäntö: Jos et käytä Googlen sivustotilastot ‑ruutua, pyydämme sinua varmistamaan, että verkkosivustosi tietosuojakäytännössä ilmoitetaan seurantatekniikan käytöstä.

Vinkki

Suosittelemme Googlen sivustotilastot ‑ilmoituksen lisäämistä konversiosivun oikeaan alakulmaan enintään näyttöruudun neljänneksen päähän viimeisestä sisältörivistä.