Tietoja konversioseurannasta

Konversioseuranta on ilmainen työkalu, joka näyttää, mitä tapahtuu sen jälkeen kun asiakas klikkaa mainostasi. Hän voi esimerkiksi ostaa tuotteesi, tilata uutiskirjeesi, soittaa yritykseesi tai ladata sovelluksesi. Toimintoja, jotka asiakas saa valmiiksi ja jotka olet määritellyt arvokkaiksi, kutsutaan konversioiksi.

Use conversion tracking to measure your AdWords results

Miksi konversioseurantaa kannattaa käyttää?

• Voit nähdä, mitkä avainsanat, mainokset, mainosryhmät ja kampanjat tuottavat parhaiten arvokasta asiakastoimintaa.
  • Voit perehtyä sijoitetun pääoman tuottoprosenttiisi ja tehdä entistä parempiin tietoihin perustuvia päätöksiä mainoskuluistasi.
  • Voit käyttää joustavia hintatarjousstrategioita (kuten tavoiteltua hankintakohtaista hintaa, tehostettua klikkauskohtaista hintaa ja tavoiteltua mainostuottoa) ja optimoida kampanjasi automaattisesti yrityksesi tavoitteiden mukaan.
  • Voit nähdä, kuinka monet asiakkaistasi ovat vuorovaikutuksessa mainostesi kanssa yhdellä laitteella tai selaimella ja tuottavat sitten konversion toisella laitteella tai selaimella. Voit nähdä toisella laitteella tai selaimella tuotettujen konversioiden ja muiden konversioiden tietoja Kaikki konversiot -raportointisarakkeesta.

Konversioseurannan toiminta

Konversioseuranta alkaa, kun luot konversiotoiminnon AdWords-tililläsi. Konversiotoiminto on määrätynlaista asiakastoimintaa, joka on arvokasta liiketoiminnallesi. Voit käyttää konversioseurantaa näistä lähteistä:

• Verkkosivuston toiminnot: ostot, kirjautumiset ja muut asiakkaiden tekemät toimet verkkosivustollasi.
  • Puhelut: puhelut suoraan mainoksista, puhelut sivustollasi olevaan puhelinnumeroon sekä mobiilisivustollasi olevan puhelinnumeron klikkaukset.
  • Sovellusten lataukset ja sovelluksen sisäiset toiminnot: Android- tai iOS-mobiilisovellusten lataukset sekä ostot ja muut näiden sovellusten sisäiset toiminnot.
  • Tuonti: Asiakastoiminto, joka alkaa verkossa mutta saatetaan päätökseen offline-tilassa. Näin voi olla esimerkiksi silloin, kun asiakas klikkaa mainosta ja lähettää yhteydenottolomakkeen verkossa ja myöhemmin allekirjoittaa sopimuksen toimistossasi.

Konversioseurantaprosessi toimii hieman eri tavalla kullekin konversiolähteelle. Offline-konversiota lukuun ottamatta nämä tavat yleensä edustavat jompaakumpaa seuraavista luokista:

• Lisäät konversioseurantatagin eli koodinpätkän verkkosivustollesi tai mobiilisovelluksesi koodiin. Kun asiakas klikkaa mainostasi Google-haun kautta tai valituilla Google Display -verkoston sivustoilla, väliaikainen eväste lisätään hänen tietokoneelleen tai mobiililaitteelleen. Kun he suorittavat määrittelemäsi toiminnon, järjestelmämme tunnistaa evästeen (lisäämäsi koodinpätkän avulla), ja me kirjaamme konversion.
  • Jotkin konversioseurannan tavat eivät vaadi tagia. Esimerkiksi puheluiden seuranta puhelulaajennusten tai vain soitto -mainosten kautta onnistuu Google-soitonsiirtonumerolla. Sen avulla näet, milloin puhelu tulee jostain sinun omasta mainoksestasi, ja voit myös seurata puheluiden kestoa, puheluiden alkamis- ja päättymisaikaa sekä soittajan aluekoodia. Tämän lisäksi sovellusten lataukset Google Playn kautta kirjataan automaattisesti konversioiksi, eikä seurantakoodia tarvita.

Konversioiden laskeminen

Konversioseurannassa on kaksi tärkeää tietoa: konversiot ja konversioon johtaneet klikkaukset. Voit tarkastella näitä molempia tietoja konversioseurannan raporteissa.

• Konversiot
    Voit valita kullekin konversiotoiminnolle, lasketaanko jokaisen klikkauksen jälkeen kaikki konversiot vai vain yksi konversio. Raporttiesi Konversiot-sarakkeessa näkyvät kaikki valitsemasi konversionseurantajakson konversiot valitsemasi laskentatavan mukaisesti. Kaikki-asetus on hyödyllinen, kun haluat laskea kaikki myyntitapahtumat. Yksi-asetusta käytettäessä yhden henkilön useat liidit (sama henkilö esimerkiksi täyttää kaksi eri lomaketta eri palveluistasi) lasketaan yksittäiseksi tulokseksi.
  • Konversioon johtaneet klikkaukset
    Konversioon johtaneet klikkaukset -sarakkeesta näet, kuinka moni AdWords-mainoksen klikkaus on johtanut ainakin yhteen konversioon valitsemasi konversioseurantajakson aikana. Huomaa, että tuloksen tuottaneiden klikkausten määrä ei kerro tuloksen tuottaneiden klikkausten suhteellisesta arvosta. Arvokkaaseen konversioon (kuten useisiin ostoksiin) johtaneita klikkauksia ei eroteta vähempiarvoiseen konversioon (kuten uutiskirjeen tilaamiseen) johtaneista klikkauksista. Konversioon johtaneet klikkaukset -saraketta ei voi myöskään ryhmitellä konversion nimen tai luokan mukaan, koska kukin mainosklikkaus voi johtaa useisiin konversioihin. Jos ryhmittelisit sarakkeen konversion nimen mukaan, jotkin konversioon johtaneet klikkaukset laskettaisiin ehkä useammin kuin kerran ja ryhmiteltyjen konversioon johtaneiden klikkausten määrä kasvaisi kokonaismäärää suuremmaksi.

Lue lisää eri tiedoista ja siitä, miten ne vaikuttavat hintatarjouksiin ja raportointiin.

Tietosuoja ja yksityisyys

Google käyttää tiukkoja suojausstandardeja. Ohjelman avulla seurataan vain sivuja, jotka sisältävät Google-tuloskoodin. Käytämme tietojen salausta ja suojattuja palvelimia.

Tietosuoja on myös erittäin tärkeää Googlelle. Siksi suojaamme asiakkaidemme yksityisyyttä seuraavilla tavoilla:

• Konversioseurannan evästeet ovat voimassa vain määrätyn ajan.
  • Konversioita ei eritellä: konversiotietoja ei siis voida yhdistää tiettyihin asiakkaisiin, vaan näkyvissä ovat vain mainosten ja avainsanojen kokonaistiedot.
  • Konversioseurannassa on vaihtoehto, jonka avulla asiakkaille voidaan ilmoittaa evästeistä: määrityksen aikana saat ohjeet seurannasta ilmoittavan ilmoitusruudun luomisesta verkkosivustollesi. Ruutua kutsutaan Googlen sivustotilastot ‑ruuduksi, ja se näkyy konversiosivulla. Konversiosivu näkyy asiakkaille konversion syntymisen jälkeen. Googlen sivustotilastotTämä ilmoitus näkyy vain asiakkaille, jotka Google on ohjannut sivustollesi samalla laitteella. Kun asiakkaat klikkaavat sitä, he näkevät sivun, jolla selitetään, miten käytämme evästeitä ja miten he voivat poistaa ne käytöstä. Asiakas voi myös antaa palautetta verkkosivustostasi.
  • Käytössä on selkeä tietosuojakäytäntö: Jos et käytä Googlen sivustotilastot ‑ruutua, pyydämme sinua varmistamaan, että verkkosivustosi tietosuojakäytännössä ilmoitetaan seurantatekniikan käytöstä.

Vinkki

Jos päätät käyttää sitä, suosittelemme Googlen sivustotilastot ‑ilmoituksen lisäämistä konversiosivun oikeaan alakulmaan enintään näyttöruudun neljänneksen päähän viimeisestä sisältörivistä.