Conversies bijhouden: problemen met de status voor conversies bijhouden oplossen

Op deze pagina worden problemen met en oplossingen voor Google Ads-tags besproken. Als u Google Tag Manager zoekt, gaat u naar Problemen oplossen voor Google-tags.

Als u Conversies bijhouden van Google Ads heeft ingesteld om bij te houden wanneer uw advertenties leiden tot waardevolle acties, zoals online aankopen of telefoongesprekken via een telefoonnummer op uw website, kunt u op verschillende manieren nagaan of deze conversies juist worden geregistreerd. Als ze niet juist worden geregistreerd, kunt u problemen met de tag voor het bijhouden van conversies oplossen (het codefragment dat u of uw webmaster op uw website heeft geïnstalleerd). U kunt het volgende doen:

• Ga na of Google Ads de tag kan 'zien' en conversies registreert in uw account.
  • Gebruik andere tools en methoden om te controleren of de tag zich op de juiste plaats bevindt en de juiste codeparameters gebruikt.
  • Check een paar veelvoorkomende problemen als conversies niet juist worden geregistreerd.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
    • Hier staat een tabel met al uw conversieacties.
    • Bovenaan de pagina ziet u alle conversiegerelateerde meldingen en voorgestelde acties om de conversiemeting te verbeteren.
  4. De kolom Status bevat informatie over uw conversieacties en hoe ze tot nu toe presteren.

Uw conversieacties hebben 3 verschillende overzichtstatussen. U kunt ze bekijken in het gedeelte Overzicht op de pagina Conversies.

• Actief: De overzichtstatus Actief voor conversieacties is groen gemarkeerd en geeft aan dat alles naar behoren werkt. Plaats de cursor op de status om meer informatie te bekijken.
  • Vereist aandacht: De overzichtstatus 'Vereist aandacht' voor conversieacties is geel gemarkeerd en geeft aan dat er actiepunten zijn die moeten worden opgelost. Plaats de cursor op de status om meer informatie en eventuele volgende stappen te bekijken.
  • Geen registratie: De overzichtstatus 'Geen registratie' voor conversieacties is rood gemarkeerd. Dit betekent dat ons systeem al meer dan 24 uur geen ping van uw meettag voor conversies heeft gekregen, dat er geen meetplatform is gekoppeld (Google Play, Firebase, Gold of andere platforms van derden) of dat uw account niet op de toelatingslijst staat (winkelbezoeken en winkelverkopen). Plaats de cursor op de status om meer informatie te bekijken.
Welke status wordt er weergegeven bij uw conversieactie?