Se transaksjonene dine

Merk: Informasjonen i denne artikkelen er myntet på brukere med månedlig fakturering. Hvis du foretar manuelle forskuddsbetalinger eller blir belastet automatisk, kan du lese artikkelen Om den nye Faktureringssammendrag-siden.

På Transaksjoner-siden kan du

• gjennomgå alle kontotransaksjonene dine (kostnadene påløpt i de enkelte kampanjene samt betalinger, justeringer og avgifter knyttet til kontoen din)
  • skrive ut eller laste ned fakturaer

Slik finner du «Transaksjoner»-siden

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Fakturering-ikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Transaksjoner.

Dette finner du på Transaksjoner-siden

Alle transaksjonene dine er organisert etter måned, i omvendt kronologisk rekkefølge. Månedens startsaldo finner du nederst på siden, og sluttsaldoen er plassert øverst. Merk deg at alle transaksjoner er registrert i henhold til Pacific Standard Time (PST), selv om du har valgt en annen tidssone i kontoen din.

Nedenfor har vi listet opp hvilken informasjon du kan se om de ulike transaksjonene.

Dato-kolonne Beskrivelse-kolonne Beløp-kolonne
Kostnader Datoperioden viser hele måneden, uavhengig av når annonsene ble levert. Her finner du kampanjenavnet og antallet oppnådde klikk, visninger eller avspillinger som kostnadene påløp på grunn av. Dette er et positivt tall som viser til kostnadene som påløp kampanjen i det aktuelle tidsrommet.
Justeringer Datoperioden viser hele måneden, uavhengig av når den spesifikke justeringen ble tatt i bruk. Justeringstype (f.eks. «Kreditt ved budsjettoverskridelse» eller «Ugyldig aktivitet»). For ugyldig aktivitet viser vi også tilleggsinformasjon, som for eksempel det opprinnelige fakturanummeret, den opprinnelige måneden for tjenesten, kjøpsordrenummeret, navnet på kontobudsjettet og kampanjenavnet der den ugyldige trafikken forekom. Et negativt tall som viser beløpet for en bestemt justeringstype i kontoen den aktuelle måneden
Promoteringer Datoen da markedsføringsbonusen ble tatt i bruk Kampanjenavn eller -type

Dette er prosentandelen (%) av kreditten som ble brukt i denne faktureringssyklusen. Du kan se markedsføringskreditten i sin helhet på Kampanjer-siden.

Når markedsføringskreditten er aktiv (altså etter at forbrukskravet er innfridd), brukes den opp før den eksisterende balansen din – eller betalingsmåten du har registrert – blir belastet. Gjenstående kreditt overføres til den neste faktureringssyklusen frem til hele kreditten er brukt opp.

Avgifter (hvis det er aktuelt) Den første dagen i måneden Avgiftstype og -sats samt totalbeløpet som ble trukket Dette er et positivt eller negativt tall som viser til avgiftene pålagt kostnader eller justeringer.
Landsspesifikke avgifter, hvis det er aktuelt (vises under Kostnader) I land der det påløper avgifter, viser datoperioden hele måneden, uavhengig av når annonsene leveres. Avgiftstype og -sats samt totalbeløp Dette er et positivt eller negativt tall som viser de landsspesifikke gebyrene forbundet med kostnader eller justeringer.
Slik kan du se daglige kostnader på kampanje- og kontonivå: Klikk på navnet på den aktuelle kampanjen i Beskrivelse-kolonnen. Nå åpnes rapporten om de fakturerte kostnadene. I den kan du se de daglige kostnadene som påløp kampanjen over en gitt periode, samt de daglige kostnadene i kontoen i sin helhet. Finn ut hvordan du kan se daglige kostnader på kampanje- og kontonivå.

Du kan i tillegg kanskje også se andre betalingsrelaterte ordrelinjer på Transaksjoner-siden din, men dette avhenger av betalingsinnstillingene du bruker.

Slik tilpasser du innholdet på Transaksjoner-siden

På denne siden får du som standard se alle transaksjonene fra de siste tre månedene. Med filtrene øverst på siden kan du tilpasse visningen.

«Detaljert transaksjonsoversikt» eller «Sammendragsvisning»

Du kan bytte mellom disse visningene via rullegardinmenyen helt til venstre.

• I «Detaljert transaksjonsoversikt» – som er standardvisningen – kan du se denne informasjonen:
    • de totale kostnadene påløpt de enkelte kampanjene i løpet av en måned
    • alle betalingene kjørt via kontoen din i den aktuelle måneden
    • alle justeringene gjort i kontoen i løpet av den aktuelle måneden
  • I sammendragsvisningen kan du enkelt se det totale månedsbeløpet per transaksjonstype (f.eks. de totale månedlige kostnadene, betalingene og justeringene).
Slik kan du se daglige kostnader på kampanje- og kontonivå: Klikk på navnet på den aktuelle kampanjen i Beskrivelse-kolonnen. Nå åpnes rapporten om de fakturerte kostnadene. I den kan du se de daglige kostnadene som påløp kampanjen over en gitt periode, samt de daglige kostnadene i kontoen i sin helhet. Finn ut mer om hvordan du kan se daglige kostnader på kampanje- og kontonivå

Transaksjonstype

Via den midterste rullegardinmenyen kan du filtrere for å få se alle transaksjonene dine eller bare kostnadene, betalingene, justeringene, kampanjene eller avgiftene dine.

Datoperiode

Filtrer etter måned via rullegardinmenyen helt til høyre.

Hvis du vil se kostnadene påløpt i en bestemt datoperiode, kan du tilpasse datoperioden det tas utgangspunkt i, på henholdsvis Kampanjer-siden eller i Fakturert kostnad-rapporten.

Linker til beslektet innhold