Uw transacties bekijken

Opmerking: De informatie in dit artikel is alleen van toepassing op klanten die gebruikmaken van maandelijkse facturering. Als u handmatig vooraf betaalt in uw account of als er automatisch kosten in rekening worden gebracht, leest u het artikel Over de nieuwe pagina Betalingsoverzicht.

Op de pagina Transacties kunt u het volgende doen:

• Alle transacties in uw account bekijken (de kosten die voor elke campagne zijn gemaakt, de betalingen, correcties en belastingen voor uw account)
  • Facturen afdrukken en downloaden

De pagina Transacties vinden

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Transacties.

Wat er op de pagina Transacties staat

Al uw transacties zijn ingedeeld op maand en worden weergegeven van nieuwste tot oudste, met het beginsaldo van de maand onderaan en het eindsaldo bovenaan. Houd er rekening mee dat transacties altijd staan vermeld in Pacific Standard Time (PST), zelfs als uw account is ingesteld op een andere tijdzone.

Dit is wat u ziet voor verschillende transacties.

Kolom Datum Kolom Beschrijving Kolom Bedrag
Kosten De periode geeft de volledige maand weer, ongeacht wanneer de advertenties zijn weergegeven. Campagnenaam en aantal gegenereerde klikken, vertoningen of weergaven dat met de overeenkomstige kosten overeenkomt Een positief getal dat de kosten aangeeft die de campagne in die maand heeft gemaakt
Correcties De periode geeft de hele maand weer, ongeacht of de specifieke correctie is toegepast. Type correctie (bijvoorbeeld Krediet voor overweergave of Ongeldige activiteit). Voor ongeldige activiteit tonen we ook aanvullende gegevens, zoals het oorspronkelijke factuurnummer, de oorspronkelijke servicemaand, het inkoopordernummer, de naam van het accountbudget en de naam van de campagne waarin het ongeldige verkeer oorspronkelijk plaatsvond. Een negatief getal dat het bedrag aangeeft dat het account wegens een bepaald type correctie in die maand heeft gekregen.
Promoties Datum waarop voor het eerst gebruik is gemaakt van het promotietegoed Naam van of type promotie

Het percentage (%) van uw tegoed dat tijdens deze betalingscyclus is uitgegeven. U kunt het volledige bedrag van uw promotie vinden op de pagina Promoties.

Zodra de promotie actief is (dat wil zeggen, nadat aan de bestedingsvereisten van uw promotie is voldaan), wordt een promotietegoed volledig opgebruikt voordat we uw bestaande tegoed gebruiken of een bedrag in rekening brengen via uw geregistreerde betaalmethode. Eventueel niet-uitgegeven tegoed wordt overgeheveld naar de volgende betaalcyclus totdat u alles heeft gebruikt.

Belastingen, indien van toepassing Eerste datum van de maand Type belasting, belastingtarief en totaalbedrag van belasting Een positief of negatief getal dat de belasting voor kosten of correcties aangeeft.
Landspecifieke tarieven, indien van toepassing (staan onder Kosten) Voor landen waar kosten van toepassing zijn, geeft de periode de hele maand weer, ongeacht wanneer de advertenties worden getoond. Landspecifiek tarieftype, tarief en totaalbedrag Een positief of negatief getal dat de landspecifieke tarieven voor kosten of correcties weergeeft
Als u de dagelijkse kosten op campagne- en accountniveau wilt bekijken: klik op de campagnenaam in de kolom Beschrijving. Zo gaat u naar het rapport Gefactureerde kosten, waar u de dagelijkse kosten voor de campagne over een bepaalde periode kunt bekijken en de dagelijkse kosten voor het hele account. Lees meer informatie over hoe u dagelijkse kosten kunt bekijken op campagne- en accountniveau.

Afhankelijk van uw betaalinstelling ziet u mogelijk andere betalingsgerelateerde regelitems op de pagina Transacties.

De pagina Transacties aanpassen

De pagina toont standaard alle transacties van de afgelopen drie maanden. Aan de bovenkant van de pagina staan filters waarmee u de weergave kunt aanpassen.

Gedetailleerde transactieweergave of Overzichtsweergave

U kunt tussen deze weergaven schakelen met het meest linkse dropdownmenu.

• In de Gedetailleerde transactieweergave (standaard) ziet u het volgende:
    • Totale kosten die elke campagne gedurende een maand heeft gemaakt.
    • Elke betaling die gedurende die maand met uw account is gedaan.
    • Elke correctie die gedurende die maand in uw account is gedaan.
  • In de Overzichtsweergave ziet u in één oogopslag de totale maandelijkse bedragen per transactietype (bijvoorbeeld maandelijkse totalen voor kosten, betalingen en correcties).
Als u de dagelijkse kosten op campagne- en accountniveau wilt bekijken: klik op de campagnenaam in de kolom Beschrijving. Zo gaat u naar het rapport Gefactureerde kosten, waar u de dagelijkse kosten voor de campagne over een bepaalde periode kunt bekijken en de dagelijkse kosten voor het hele account. Meer informatie over hoe u dagelijkse kosten kunt bekijken op campagne- en accountniveau.

Transactietype

Gebruik het middelste dropdownmenu om te filteren op alle transacties of alleen op kosten, betalingen, correcties, promoties of belastingen.

Periode

Filter op maand met het meest rechtse dropdownmenu.

Als u de kosten voor een bepaalde periode wilt bekijken, kunt u altijd de periode aanpassen voor de pagina Campagnes of voor het rapport 'Gefactureerde kosten'.