Förvaltarkonton (MCC): Om Google Ads-förvaltarkonton

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Om du arbetar på en byrå eller av andra anledningar hanterar flera Google Ads-konton kan du skapa ett förvaltarkonto – ett praktiskt verktyg som sparar tid. Förvaltarkontot är ett Google Ads-konto där du enkelt kan se och hantera flera Google Ads-konton, även andra förvaltarkonton, från en och samma plats.

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med förvaltarkonton och hur de fungerar.

Fördelarna med ett förvaltarkonto

Med ett förvaltarkonto kan du

• komma åt alla Google Ads-kundkonton, inklusive andra förvaltarkonton, med en enda inloggning
  • söka i, navigera i och hantera alla dina konton via en lättanvänd översikt
  • skapa och hantera kampanjer för dina kundkonton från förvaltarkontot
  • enkelt jämföra resultaten i alla konton och skapa rapporter om flera konton samtidigt
  • betala för dina Ads-konton via månadsvis fakturering
  • använda varningar som hjälper dig att bevaka alla länkade konton effektivt
  • skapa och länka Google Ads-konton direkt från förvaltarkontot.

Vem som ska använda ett förvaltarkonto

Ett förvaltarkonto kan vara ett bra alternativ för annonsörer som har fler än ett Google Ads-konto. Det kan också fungera bra för byråer och andra som arbetar med onlinemarknadsföring och som hanterar flera kundkonton eller ett stort antal kampanjer.

Tänk på att du kan koppla upp till 20 Google Ads-konton (inklusive förvaltarkonton) till en och samma e-postadress. Om du hanterar fler än 20 konton eller vill bevaka resultat eller spåra konverteringar mellan konton på ett enkelt sätt är ett förvaltarkonto troligen det bästa alternativet för dig.

Ett förvaltarkonto krävs för Ads-konton som använder månadsvis fakturering.

Så fungerar det

Förvaltarkontot är ingen ”uppgradering” av ditt Google Ads-konto. Det är ett helt nytt Google Ads-konto. Förvaltarkontot fungerar som ett paraplykonto som flera enskilda Google Ads-konton är länkade till. Du kan länka nya och befintliga Google Ads-konton samt andra förvaltarkonton.

Sedan kan du bevaka annonsresultat, uppdatera kampanjer och hantera andra kontouppgifter för kundkontona. Ditt förvaltarkonto kan också få ägarskap av ett kundkonto. På så sätt kan du hantera användaråtkomst till kundkontot.

Tänk på att du inte kan ändra privat information för ett kundkonto, till exempel inloggningsuppgifter, via ett förvaltarkonto.

Kontoåtkomst för ägare av enskilda konton

När konton har länkats till ett förvaltarkonto kan enskilda användare av dessa kundkonton logga in och använda sina konton som vanligt. Användarna av kundkonton har inte åtkomst till de förvaltarkonton de är länkade till eller andra konton som är länkade till samma förvaltarkonto. Användare med administratörsåtkomst till dessa konton kan när som helst ta bort länken mellan sina konton och förvaltarkontot.

Bjuda in andra användare till förvaltarkontot

Efter att du har registrerat ditt förvaltarkonto kan du även bjuda in andra användare till förvaltarkontot och ge dem olika åtkomstnivåer. Läs mer om hur du bjuder in användare till ditt förvaltarkonto

Relaterade länkar

Ämnessida om förvaltarkonton (MCC)

Introduktion till förvaltarkonton