Skriva effektiva textannonser

Viktigt
  • Från den 30 juni 2022 kan du inte längre skapa eller redigera utökade textannonser.
  • Utökade textannonser fortsätter visas, och du kan fortfarande se rapporter om resultatet.
  • Du kan fortfarande pausa och återuppta utökade textannonser. Du kan även ta bort dem vid behov.
  • Vi vill uppmuntra dig att övergå till responsiva sökannonser.
  • Läs mer om denna ändring för utökade textannonser

För att dina textannonser effektivt ska nå ut till potentiella kunder bör de vara specifika, relevanta, attraktiva och uppmuntrande. I denna artikel hittar du rekommenderade metoder för att skriva effektiva textannonser samt vanliga misstag som du bör undvika.

Skriva effektiva textannonser | Framhäv dina fördelar

Framhäv det som gör dig unik
Fri frakt? Fantastisk mångfald? Berätta om det! Visa upp de produkter, tjänster eller erbjudanden som skiljer dig från konkurrenterna.

Skriva effektiva textannonser | Priser

Inkludera priser, kampanjer och exklusiva erbjudanden
Många människor använder Google Sök när de ska fatta beslut om något. Ge dem det de behöver för att bestämma sig. Har du en tidsbegränsad rabatt eller en exklusiv produkt? Berätta det.

Skriva effektiva textannonser | Hjälp kunder att hitta dig

Uppmuntra kunderna att agera
Säljer du något? Berätta för kunderna vad de kan köpa. Erbjuder du en tjänst? Berätta hur man kontaktar dig. Uppmaningar som köp, ring i dag, beställ, se vårt sortiment, registrera dig eller begär offert gör det tydligt vad nästa steg är.

Skriva effektiva textannonser | Ta med minst ett av dina sökord

Ta med minst ett av dina sökord.
Sökord i annonstexten visar att din annons är relevant för vad människor vill ha. Om du till exempel har angett digitalkameror som sökord kan du välja annonsrubriken ”Köp digitalkameror”. Läs om hur du skapar en effektiv sökordslista.

Skriva effektiva textannonser | Målsida

Matcha din annons med målsidan
Titta på sidan som du länkar till från annonsen (målsidan) och se till att kampanjerna eller produkterna i annonsen finns med där. Många lämnar din webbplats om de inte hittar det de söker.

Skriva effektiva textannonser | Se till att kunder hittar dig via mobila enheter

Anpassa annonsen till kunder som använder mobila enheter
Människor som ser dina annonser på mobila enheter vill ofta veta var de hittar dig eller hur de kan ringa till dig. Visa din plats och ditt telefonnummer med adresstillgångar och samtalstillgångar. Skapa gärna annonser som är specialanpassade för mobila enheter och där mobilversionen av din webbplats används som måladress. Ta med specialerbjudanden som är särskilt attraktiva för en mobil målgrupp. Kom ihåg att dina textannonser kan se annorlunda ut på mobila enheter.

Se hur den klarar sig när det gäller mobil snabbhet och ta reda på hur du kan förbättra den. Testa din webbplats.

Skriva effektiva textannonser | Experimentera

Experimentera
Skapa tre till fyra annonser för varje annonsgrupp och använd olika budskap i varje för att se vilket som fungerar bäst. Google Ads roterar annonserna automatiskt så att de lönsammaste annonserna visas oftare. Läs mer om annonsväxling.

Skriva effektiva textannonser | Fel i annonstext [icon]
Sök efter vanliga misstag i annonstexten
För att alla annonser ska hålla hög kvalitet måste innehållet i varje enskild annons uppfylla höga krav på professionellt och textmässigt innehåll. Det betyder inga  extra    mellanslag, kOnsTIG AnVäNDniNG aV sTora OcH sMÅ BoKstÄveR eller otydliga webbadresser, för att bara nämna några exempel.
Informationen nedan gäller enbart standardtextannonser. I vår guide kan du läsa mer om utökade textannonser och få tips om hur du skriver dem.