Om åtkomstnivåer i ditt Google Ads-konto

Varje gång du ger en användare åtkomst till ditt Google Ads-konto kan du välja vad användaren kan göra genom att tilldela en åtkomstnivå.

I den här artikeln beskriver vi de olika åtkomstnivåerna och vilka motsvarande funktioner som är tillgängliga på varje nivå.

Läs också hur du beviljar eller tar bort åtkomst till ditt Google Ads-konto.

Åtkomstnivåer

Kontoåtkomstnivå Endast e-post Fakturering Skrivskyddad Standard Administrativ
Kan ta emot aviseringsmeddelanden och rapporter
Kan se kampanjer och använda planeringsverktyg
Kan se faktureringsuppgifter
Kan redigera faktureringsuppgifter
Kan redigera och generera faktureringsrapporter
Kan bevilja åtkomst till endast e-post
Kan se användare, ansvariga och produktlänkar
Kan redigera och generera kampanjresultatrapporter
Kan redigera kampanjer
Kan lägga till och ta bort produktlänkar
Kan ge kontoåtkomst, ändra åtkomstnivåer och avbryta inbjudningar från andra användare
Kan ta emot och avvisa länkningsförfrågningar till förvaltarkonton
Kan ta bort länken till förvaltarkonton
Kan se användares autentiseringsmetod och senaste inloggningstid
Kan lägga till och redigera betalningsmetoder på betalningsprofilnivå
Kan göra inbetalningar och sätta in pengar
(Endast konton med automatiska betalningar)
Kan redigera information i betalningsprofiler (adress, skatteinformation och språkinställning)
Kan växla mellan manuella och automatiska betalningar (där detta är tillåtet)
(Endast från automatiska till manuella betalningar)
Kan öka eller minska utbetalningsgränsen
(Endast konton med automatiska betalningar)

(Endast konton med automatiska betalningar)

(Endast konton med automatiska betalningar)
Kan påbörja och slutföra annonsörsverifiering

Åtkomst till förvaltarkonton

Om du har accepterat en inbjudan att länka till ett förvaltarkonto kan personer som har administratörsåtkomst till förvaltarkontot få aviseringsmeddelanden och hantera dina kampanjer. Om förvaltarkontot har ägarskap kan användare med administratörsåtkomst till förvaltarkontot även redigera användaråtkomst, ansvariga och produktlänkar i ditt konto. Läs mer om åtkomstnivåer för förvaltarkonton.

Åtkomst till fakturering och betalningar

I Google Ads kan användare med administratörs- eller faktureringsåtkomst uppdatera informationen i ett företags betalningsprofil, till exempel följande:

• namn och adress
  • person-/organisationsnummer
  • språkinställning
  • betalningsmetoder

Användare med administratörs- eller faktureringsåtkomst kan göra dessa ändringar även om de inte är Betalningsprofil-användare. Google Ads-administratörer kan slutföra alla steg i annonsörsverifieringsprocessen. Dessa åtgärder var tidigare begränsade endast till Betalningsprofil-användare.

När Google Ads-användare gör ändringar i betalningsprofilen får betalningsadministratörerna en e-postavisering. Google Ads-användare kan inte lägga till eller ta bort användare i betalningsprofilen eller ändra befintliga användarbehörigheter. Läs mer om behörigheter för betalningsanvändare.

Om du vill inaktivera funktionen kan du kontakta Google Ads-supporten.