Producten koppelen: een Google Analytics-property (Universal Analytics) koppelen aan Google Ads

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Universal Analytics-property koppelt aan uw Google Ads-account. Universal Analytics verwijst naar de vorige generatie Analytics. Dat was vóór 14 oktober 2020 het standaard propertytype voor websites.

Universal Analytics-property's verschillen van Google Analytics 4-property's (voorheen app & webproperty's). Ontdek meer over hoe u Google Analytics 4-property's koppelt aan Google Ads.

Als u een Universal Analytics-property van Google Analytics heeft, kunt u de property koppelen aan uw Google Ads-account. Door een Universal Analytics-property aan uw Google Ads-account te koppelen, kunt u de activiteiten die klanten op uw website uitvoeren na een advertentieklik of -vertoning beter analyseren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Universal Analytics-property koppelt aan uw Google Ads-account en hoe u gekoppelde property's kunt bewerken en verwijderen.

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Voordat u begint

Als u uw Universal Analytics-property's wilt koppelen aan Google Ads, heeft u beheerderstoegang nodig tot een Google Ads-account en rechten voor bewerken voor een Google Analytics-property. Als u een bestaande koppeling van Google Ads ongedaan wilt maken of bewerken, heeft u alleen beheerderstoegang voor een Google Ads-account nodig.

Instructies

Een Google Analytics-property (Universal Analytics) koppelen aan Google Ads

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Ga naar Van Google. Zoek Google Analytics (UA) en klik op Details.
  4. U ziet een lijst van Universal Analytics-property's waartoe u toegang heeft. De kolom Status geeft aan of een property is gekoppeld aan Google Ads. (U ziet de property alleen als u rechten voor bewerken heeft voor die property.)
  5. Klik in de kolom Acties op Koppelen naast de property's die u wilt koppelen aan Google Ads. U kunt zo veel property's koppelen als u wilt.
  6. Sitestatistieken of gekoppelde weergaven importeren van Analytics naar Google Ads:
    1. Als de door u gekozen property slechts één weergave heeft, ziet u de naam van die weergave. Kies Sitestatistieken importeren om Analytics-gegevens in Google Ads-rapporten te bekijken.
    2. Als de property meerdere weergaven heeft, ziet u een lijst van de weergaven van deze property die u kunt koppelen. Voor elke weergave kunt u het volgende doen:
      1. Koppelen: Hiermee worden klik- en kostengegevens van Google Ads beschikbaar in Analytics, en worden doelen en transacties van Analytics beschikbaar gemaakt in Google Ads. U kunt zo veel weergaven koppelen als u wilt.
      2. Sitestatistieken importeren: (Aanbevolen) Kies één weergave waarvan u de site-engagementstatistieken wilt importeren. Deze weergave wordt gebruikt om site-engagementstatistieken te tonen in de Analytics-rapportagekolommen van uw account. Houd er rekening mee dat u Analytics-kolommen moet toevoegen aan uw Google Ads-rapporten. In de meeste gevallen duurt het minder dan een uur voordat Analytics-gegevens zijn geïmporteerd. Het proces kan langer duren voor grotere accounts. Nadat de gegevens zijn geïmporteerd, kunt u Analytics-kolommen toevoegen aan Google Ads-rapporten.
  7. Klik op Opslaan.

Een Google Analytics-property (Universal Analytics) ontkoppelen van Google Ads

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Klik onder Instellen op Gekoppelde accounts.
  4. Ga naar Uw gekoppelde accounts en producten. Zoek Google Analytics (UA) en klik op Beheren en koppelen.
  5. U ziet een lijst met Analytics-property's waartoe u toegang heeft.
    • Als u wilt wijzigen welke weergaven worden gekoppeld of als u de weergave wilt wijzigen waaruit de sitestatistieken worden geïmporteerd, klikt u op het potloodje Bewerken naast de gegevens in de kolom Weergaven. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
    • Klik in de kolom Acties op Ontkoppelen om een property van uw Google Ads-account te ontkoppelen.

Nadat u een Analytics-property heeft ontkoppeld, gebeurt het volgende:

• Sessiegegevens voor Google Ads (zoals klikken, vertoningen, CPC, enzovoort) blijven beschikbaar in Google Ads-rapporten. Nieuwe sessies die voortkomen uit klikken in de Google Ads-accounts nadat u de property heeft verwijderd, worden in rapporten getoond als '(niet ingesteld)'.
  • Remarketinglijsten die op de koppeling zijn gebaseerd, worden gesloten.
  • Doelen of transacties worden niet meer vanuit Analytics geïmporteerd in Google Ads.

Problemen?

Een koppelingsprobleem oplossen

Als u meer hulp nodig heeft met Google Analytics in Google Ads, neemt u contact met ons op.