Produktlinkning: Link en Google Analytics-ejendom (Universal Analytics) til Google Ads

I denne artikel kan du læse om, hvordan du linker en Universal Analytics-ejendom til din Google Ads-konto. Universal Analytics henviser til den forrige generation af Analytics. Det var standardejendomstypen til websites frem til den 14. oktober 2020.

Universal Analytics-ejendomme adskiller sig fra Google Analytics 4-ejendomme (tidligere kaldet App + Web-ejendomme). Få flere oplysninger om, hvordan du knytter Google Analytics 4-ejendomme til Google Ads

Hvis du har en Universal Analytics-ejendom fra Google Analytics, kan du linke ejendommen til din Google Ads-konto. Hvis du linker en Universal Analytics-ejendom til din Google Ads-konto, får du lettere ved at analysere kundeaktiviteten på dit website efter et annonceklik eller en eksponering.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du linker en Universal Analytics-ejendom til din Google Ads-konto, og hvordan du redigerer eller fjerner linkede ejendomme.

Aktivér YouTube-undertekster for at få vist undertekster på dit modersmål. Vælg ikonet for indstillinger Billede af ikonet for YouTube-indstillinger nederst i videoafspilleren, vælg "Undertekster", og vælg derefter sprog.

Før du begynder

Hvis du vil linke dine Universal Analytics-ejendomme til Google Ads, skal du have administratoradgang til en Google Ads-konto og "redigeringstilladelse" til en Google Analytics-ejendom. Hvis du vil fjerne eller redigere et eksisterende link fra Google Ads, er det kun nødvendigt med administratoradgang på Google Ads-kontoen.

Vejledning

Link en Google Analytics-ejendom (Universal Analytics) til Google Ads

1. Klik på ikonet Administrator Admin Icon på din Google Ads-konto
  2. Klik på Tilknyttede konti.
  3. Find "Google Analytics (UA)" under "Fra Google", og klik derefter på Info.
  4. Du får vist en liste over Universal Analytics-ejendomme, som du har adgang til. Kolonnen "Status" viser, om en ejendom er linket til Google Ads. Hvis du ikke kan se ejendommen, skal du sørge for, at du har redigeringstilladelse til den pågældende ejendom.
  5. Find kolonnen "Handlinger", og klik på Tilknyt ud for de ejendomme, du vil knytte til Google Ads. Du kan linke så mange ejendomme, du vil.
  6. Importér websitemetrics eller linkvisninger fra Analytics til Google Ads:
    1. Hvis den ejendom, du har valgt, kun har én visning, vises navnet på den pågældende visning. Vælg Importér websitemetrics for at se Analytics-data i Google Ads-rapporter.
    2. Hvis ejendommen har flere visninger, vil du se en liste med visninger, du kan linke. For hver visning kan du gøre følgende:
      1. Tilknyt: Dermed bliver klik- og omkostningsdata fra Google Ads tilgængelige i Analytics, og Analytics-mål samt -transaktioner kan importeres i Google Ads. Du kan linke så mange visninger, som du vil.
      2. Importér websitemetrics: (Anbefales) Vælg én visning, hvorfra du vil importere metrics for websiteengagement. Denne visning bliver brugt til visning af metrics for websiteengagement i Google Analytics-rapporteringskolonnerne på din konto. Bemærk! Du skal føje Analytics-kolonner til dine Google Ads-rapporter. I de fleste tilfælde tager det under en time at importere Analytics-data, men hvis der er tale om større konti, kan processen tage længere tid. Når dataene er importeret, kan du føje Analytics-kolonner til dine Google Ads-rapporter.
  7. Klik på Gem.

Fjern tilknytningen af en Google Analytics-ejendom (Universal Analytics) fra Google Ads

1. Klik på ikonet AdministratorAdmin Icon på din Google Ads-konto .
  2. Klik på Tilknyttede konti.
  3. Klik på Linkede konti under "Konfiguration".
  4. Find "Google Analytics (UA)" under "Dine tilknyttede konti og produkter", og klik derefter på Administrer og tilknyt.
  5. Du får vist en liste over Analytics-ejendomme, som du har adgang til.
    • Klik på blyantikonet Rediger ud for dataene i kolonnen "Visninger" for at ændre, hvilke visninger der er linket, eller hvilken visning der importeres websitemetrics fra. Klik på Gem for at gemme dine ændringer.
    • Klik på Fjern tilknytning i kolonnen "Handlinger" for at fjerne tilknytningen af en ejendom fra din Google Ads-konto.

Når du har fjernet tilknytningen til en Analytics-ejendom, sker der følgende:

• Sessionsdata for Google Ads (f.eks. klik, eksponeringer, CPC osv.) er stadig tilgængelige i Google Ads-rapporter, men nye sessioner, der skyldes klik på Google Ads-konti, efter at du har fjernet ejendommen, vises som "(ikke angivet)" i rapporter.
  • Remarketinglister, der er baseret på tilknytningen, bliver lukket.
  • Mål eller transaktioner bliver ikke længere importeret fra Analytics til Google Ads.

Har du problemer?

Løs et problem med linkning

Kontakt os, hvis du har brug for yderligere hjælp vedrørende Google Analytics i Google Ads.