Over uw instellingen voor taal, getalnotatie, tijdzone en valuta

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

In bepaalde Google Ads-accountinstellingen kunt u wijzigingen aanbrengen, zoals de weergavetaal en getalnotatie. Houd er rekening mee dat aanpassingen van deze instellingen geen invloed hebben op de manier waarop mensen uw advertenties zien. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de weergavetaal en getalnotatie kunt wijzigen en wat u moet doen als uw tijdzone- of valuta-instellingen onjuist zijn.

De weergavetaal wijzigen

Uw weergavetaal is de taal die u in Google Ads ziet. Als u de taal waarin uw advertenties worden weergegeven wilt wijzigen, leest u hier meer informatie over hoe targeting op taal werkt.

Uw account gebruikt standaard de taal van uw Google-account. Een andere taal instellen voor Google Ads:

1. Ga naar de voorkeuren voor uw Google Ads-account.
  2. Klik om het gedeelte Weergavetaal en getalnotatie uit te vouwen. Klik daarna op het dropdownmenu Weergavetaal en selecteer een taal.
  3. Klik op Opslaan.

De getalnotatie wijzigen

De getalnotatie verandert de plaatsing van punten en komma's wanneer Google Ads een getal weergeeft, bijvoorbeeld 2,000.50 in plaats van 2.000,50.

Niet elke getalnotatie is beschikbaar voor elke weergavetaal. Daarnaast is voor sommige weergavetalen slechts 1 getalnotatie toegestaan. Het is daarom mogelijk dat de getalnotatie, afhankelijk van uw taal, niet kan worden bewerkt.

1. Ga naar de voorkeuren voor uw Google Ads-account.
  2. Klik om het gedeelte Taalinstelling en getalnotatie uit te vouwen. Klik daarna op het dropdownmenu Getalnotatie en selecteer de getalnotatie die u wilt gebruiken (op land).
  3. Klik op Opslaan.
Uw tijdzone-instelling

De tijdzone wordt permanent ingesteld wanneer u uw account instelt. Deze instelling kan niet worden geüpdatet omdat deze een essentieel onderdeel is van de rapportage en facturering voor uw account.

Als u uw advertenties in een andere tijdzone wilt beheren, maakt u een nieuw account en stelt u de gewenste tijdzone in wanneer u het account maakt.

Uw rapporten en statistieken zijn afhankelijk van de tijdzone die u selecteert. In rapporten die u segmenteert op tijd, worden resultaten bijvoorbeeld weergegeven op basis van de tijdzone van uw account. Google Ads-accounts kunnen worden ingesteld voor de meeste standaard tijdzones ter wereld. U kunt kiezen uit meer dan 200 tijdzones.

Alle tijdzones moeten worden ingesteld in stappen van een heel of een half uur ten opzichte van Greenwich Mean Time (GMT). Als uw lokale tijdzone een van de weinige is die een kwartier van GMT afwijkt, dan kan het Google Ads-systeem uw tijdzone niet ondersteunen. U moet dan een andere tijdzone kiezen voor uw account.

Opmerking: Hoewel u de tijdzone van uw account kunt kiezen, worden alle items op uw factureringspagina's alleen weergegeven in Pacific Standard Time (PST). De tijdzoneselectie is alleen van invloed op het beheer van uw account. Uw selectie heeft geen invloed op de locaties waar uw advertentie wordt weergegeven.

De tijdzone instellen in een nieuw account:

1. Maak een nieuw account.
  2. Vul uw accountgegevens in en stel de gewenste tijdzone in op de pagina Facturering.
De tijdzone-instelling in een manageraccount kiezen

Google kan de tijdzone slechts 1 keer resetten in een manageraccount, dus kies uw nieuwe tijdzone zorgvuldig. Verzoeken om tijdzones te wijzigen, moeten afkomstig zijn van een beheerder en de tijdzone mag alleen oostwaarts worden verschoven, bijvoorbeeld van GMT (Greenwich Mean Time) naar IST (India Standard Time). Als de tijdzone eerder op uw verzoek is gereset, kan deze niet opnieuw worden gewijzigd.

U kunt hier een wijziging aanvragen voor de tijdzone van uw manageraccount.

Opmerking: Wijzigingen van tijdzones worden niet meer ondersteund in weergaveaccounts.

Uw valuta-instelling

Uw valuta wordt permanent ingesteld wanneer u uw account instelt. Deze instelling kan niet worden gewijzigd omdat aan de hand hiervan wordt bepaald hoe u wordt gefactureerd.

Als u met een andere valuta wilt betalen, maakt u een nieuw account en stelt u de gewenste valuta in wanneer u het account maakt.

Uw valuta instellen in een nieuw account:

1. Maak een nieuw account.
  2. Vul uw accountgegevens in en stel de gewenste valuta in op de pagina Facturering.

Uw valutaopties kunnen veranderen, afhankelijk van het land waarin u uw account heeft geregistreerd. In sommige landen kunnen alleen bepaalde valuta's worden gebruikt.

Campagnes kopiëren naar een nieuw account

Als u een nieuw account moet maken om uw tijdzone of valuta te wijzigen, kunt u met behulp van de onderstaande oplossingen campagnes naar uw nieuwe account kopiëren. Houd er rekening mee dat u met deze oplossingen geen historische gegevens kunt kopiëren.

Als u een manageraccount heeft, kunt u eenvoudig campagnes en andere entiteiten naar uw nieuwe account kopiëren met de functie voor kopiëren en plakken.

Als u geen manageraccount heeft, kunt u campagnes van uw oude account naar uw nieuwe account kopiëren met Google Ads Editor, de app van Google voor offline beheer van campagnes.

Kopieer campagnes als volgt met Google Ads Editor:

1. Maak een nieuw account.
  2. Download en installeer Google Ads Editor.
  3. Download uw oude en nieuwe account naar Google Ads Editor.
  4. Kopieer campagnes naar uw nieuwe account in Google Ads Editor.
  5. Klik rechtsboven in Ads Editor op Posten om de wijzigingen te publiceren.
  6. Open in Google Ads uw nieuwe account en controleer of de campagnes zijn gekopieerd.
  7. Controleer of alle accountinstellingen correct zijn.