Verwachte klikfrequentie: definitie

Een zoekwoordstatus die aangeeft hoe waarschijnlijk het is dat er op uw advertenties wordt geklikt wanneer deze worden weergegeven voor dat zoekwoord, ongeacht de advertentiepositie, componenten en andere advertentie-indelingen die van invloed kunnen zijn op de prominentie en zichtbaarheid van uw advertenties.

Deze status voorspelt of uw zoekwoord tot een klik op uw advertenties leidt. Google Ads houdt rekening met hoe goed uw zoekwoord in het verleden heeft gepresteerd, op basis van de positie van uw advertentie. De verwachte klikfrequentie die Google Ads voor een zoekwoord in uw account levert, is een schatting op basis van de aanname dat de zoekterm exact overeenkomt met dat zoekwoord. Op het moment van de veiling (wanneer de zoektermen van een gebruiker een van uw advertenties activeren), berekent Google Ads een nauwkeurigere verwachte CTR op basis van de zoektermen, het type apparaat en andere factoren op het moment van de veiling.

Er zijn 3 statussen mogelijk: hoger dan gemiddeld, gemiddeld of lager dan gemiddeld.

• De status 'gemiddeld' of 'hoger dan gemiddeld' geeft aan dat de verwachte klikfrequentie van dit zoekwoord niet problematisch is in vergelijking met alle andere zoekwoorden in Google Ads.
  • De status 'lager dan gemiddeld' betekent dat u uw advertentietekst wellicht moet bewerken zodat deze nauwer verband houdt met uw beste zoekwoorden.
  • Gebruik deze status om zoekwoorden te identificeren die mogelijk niet relevant genoeg zijn om goed te presteren.
  • De verwachte klikfrequentie is een voorspelling en verschilt dus van de feitelijke klikfrequenties die in de kolom CTR in uw account worden weergegeven. In tegenstelling tot de kolom CTR geeft deze status aan hoe het zoekwoord presteert, zowel in uw account als in de accounts van alle andere adverteerders. Deze status is ook aangepast om de invloed uit te sluiten van de advertentiepositie en andere factoren die van invloed zijn op de prominentie en de zichtbaarheid, zoals componenten.
  • Het is mogelijk dat een zoekwoord een hoge kwaliteitsscore heeft en een lage verwachte klikfrequentie (of andersom) omdat Google Ads bij het bepalen van de kwaliteitsscore naar verschillende factoren kijkt. Zelfs als uw algehele kwaliteitsscore hoog is, kunt u door naar afzonderlijke factoren te kijken, nagaan waar eventueel verbetering mogelijk is.
  • Onderbroken zoekwoorden behouden de scores die ze hadden toen ze voor het laatst actief waren. Daarom is het mogelijk niet handig om deze scores over een langere periode te bekijken. We raden adverteerders aan zich te richten op actieve zoekwoorden wanneer ze hun substatistieken voor de kwaliteitsscore bekijken, aangezien deze scores voortdurend worden geüpdatet.