Använda Annonsgalleriet i AdWords

Annonsgalleriet, som tidigare kallades visningsannonsverktyget, är ett verktyg för att skapa annonser och som tillhandahåller olika visningsannonsformat i olika kategorier, till exempel bildannonser, dynamiska annonser, annonser som syftar till engagemang och videoannonser i en eller flera av dina kampanjer i Googles Display-nätverk.

Här är några fördelar med att använda Annonsgalleriet:

• Olika produkter och tjänster
  • Effektivare kampanjer
  • Annonsmallar utan kostnad
  • Anpassningsbara annonsformat
  • Annonsmallar enligt branschstandard

Olika produkter och tjänster

Genom att använda bilder på dina produkter, färger som matchar ditt varumärke och din logotyp kan användare som ser dina visningsannonser ta mer informerade beslut om att klicka på dem. Till exempel kan potentiella kunder interagera med dina annonser genom att rulla mellan bilder och flikar, och titta på videoklipp. Sådana flexibla funktioner finns inte för textannonser.

Effektivare kampanjer

Om du vill att dina nuvarande kampanjer med AdWords-textannonser ska få ökad genomslagskraft kan du använda visningsannonser för att få högre klickfrekvenser och sammanlagd omvandlingsvolym i Googles Display-nätverk. Visningsannonsen visas enbart på en annonsplats, med animeringar och visuella effekter som inte går att få med bara text. När dina visningsannonser visas kan du enkelt ändra hur de ser ut och justera olika delar av din kampanj för att förbättra resultaten.

Annonsmallar utan kostnad

En annons kan vara klar och aktiverad på bara några minuter så att du kan testa olika budskap, färgscheman och bilder helt utan kostnad. Med hjälp av denna information kan du göra en mer välinformerad investering i avancerade anpassade annonser och vanliga visningsannonser.

Anpassningsbara annonsformat

När du skapar vanliga visningsannonser måste du anlita ett designföretag eller lägga om dina aktuella designresurser från andra sälj- eller marknadsföringsprojekt i företaget. Du kan skapa en anpassad annons i så många storlekar och varianter du vill. Du betalar bara för annonsklick eller visningar på webbplatser i Google Display-nätverket. Dessutom kan ditt designteam ägna sig åt andra saker. Om du inte har några designresurser, så kan du göra det själv.

Annonsmallar enligt branschstandard

Alla annonser har en tydlig knapp med uppmaning och två till fyra rader med väl synlig text. Annonser som skapas i Annonsgalleriet finns i de flesta av IAB:s standardannonsstorlekarna. Dina annonser kan visas som produktpresentationer, gallerier och som branschspecifika annonser.

Nästa steg