Over advertentiekwaliteit

De advertentiekwaliteit is een schatting van hoe gebruikers op uw zoekadvertenties reageren als ze uw zoekadvertenties zien en de kwaliteit van hun beleving nadat ze uw landingspagina hebben bereikt. Onze beoordeling van de kwaliteit van uw advertentie wordt samengevat in uw kwaliteitsscore, die u kunt controleren in uw Google Ads-account.

Een hogere advertentiekwaliteit leidt doorgaans tot betere prestaties, waaronder betere advertentieposities en lagere kosten.

Opmerking: De advertentiekwaliteit varieert afhankelijk van de context van elke zoekopdracht.

Wat de advertentiekwaliteit kan beïnvloeden

• Of uw advertentie kan worden getoond: Google vereist dat advertenties aan een bepaald kwaliteitsniveau voldoen om te worden weergegeven. Als u wilt weten waarom uw advertentie niet wordt getoond, kunt u de tool voor zoekwoorddiagnose gebruiken.
  • Waar op de pagina met zoekresultaten uw advertentie wordt getoond: Google gebruikt de advertentiekwaliteit om uw advertentierangschikking te bepalen en ervoor te zorgen dat advertenties van hoge kwaliteit hoger op de pagina met zoekresultaten worden getoond. Meer informatie over waar uw advertentie is te zien in de zoekresultaten van Google
  • Of componenten worden getoond: Sommige componenten worden bijvoorbeeld alleen boven zoekresultaten weergegeven. De advertentiekwaliteit ervan moet hoog genoeg zijn voor zo'n hoge advertentiepositie.
  • Hoeveel u betaalt per klik: Advertenties van hogere kwaliteit kosten doorgaans minder per klik dan advertenties van lagere kwaliteit. Als uw advertenties van lage kwaliteit zijn, kan het zijn dat uw werkelijke CPC dicht bij uw maximum CPC ligt, zelfs als er weinig concurrentie is voor de zoektermen die uw advertentie hebben geactiveerd. Als uw advertenties wel worden getoond, betaalt u nooit meer dan uw maximum CPC voor een klik (tenzij u automatisch bieden gebruikt), ongeacht hoe laag de advertentiekwaliteit is. Meer informatie over inzicht in kosten en betalingen
  • Hoe uw advertenties presteren: Advertenties en landingspagina's van hoge kwaliteit leveren meer klikken en conversies op. Meer informatie over hoe u de prestaties van uw landingspagina's kunt evalueren

Wat geen invloed heeft op de advertentiekwaliteit

Dit zijn enkele algemene misvattingen over wat de advertentiekwaliteit beïnvloedt tijdens de advertentieveiling:

• Bieden: Het bedrag dat u biedt, kan van invloed zijn op de advertentierangschikking, maar niet op de beoordeling van de advertentiekwaliteit.

Voorbeeld
    Als de motor van uw auto erg efficiënt is, heeft u weinig brandstof nodig om ver te komen. Zo werkt het ook met de advertentierangschikking: een goede kwaliteitsscore vergroot de kans op een hogere advertentierangschikking. Uw advertentierangschikking wordt ook telkens berekend wanneer uw advertentie geschikt is voor weergave en een 2e keer wanneer deze concurreert in een veiling. Ga voor meer informatie naar het artikel Advertentierangschikking.

• Accountstructuur: Als u een advertentiegroep met dezelfde advertenties en zoekwoorden verplaatst naar een andere campagne of een ander account, heeft dat geen impact op de advertentiekwaliteit.

Opmerking: Maar als u een zoekwoord verplaatst naar een nieuwe advertentiegroep met nieuwe advertentietekst, kan de advertentiekwaliteit hierdoor veranderen omdat dit mogelijk van invloed is op de gebruikerservaring.

• Frequentie van advertenties: Hoe vaak uw advertenties worden getoond, wordt bepaald door uw biedingen, budget en de concurrentie qua zoekwoorden, maar heeft geen invloed op de advertentiekwaliteit.
  • Gerapporteerde conversies: Uw gerapporteerde conversies hebben geen invloed op de advertentiekwaliteit.

Uw advertentiekwaliteit meten en verbeteren

De kwaliteitsscore is een diagnostische tool waarmee u advertenties kunt vinden die een lagere dan gemiddelde gebruikerservaring bieden. Met deze tool kunt u beter bepalen of u zich moet richten op verbetering van de advertentierelevantie, klikfrequentie of ervaring op de landingspagina.

Uw kwaliteitsscore wordt getoond op een schaal van 1 tot 10 op basis van schattingen van uw prestaties in vergelijking met die van andere adverteerders.

Aan de hand van deze diagnostische score kunt u bepalen van welke advertenties u de kwaliteit moet verbeteren, maar de score is geen factor in de advertentieveiling. Gebruik de kwaliteitsscore voor de diagnose van advertenties van lage kwaliteit in plaats van de ontvangen score van 1 tot 10 te optimaliseren.

Meer informatie over het gebruik van de kwaliteitsscore om de prestaties te verbeteren