Om interaktive funksjoner for videoannonser

Hvis du kjører videoannonser for å nå ut til målgruppen din og skape oppmerksomhet, kan du bruke interaktive funksjoner for å skape større engasjement hos publikum."

Hvis du legger til interaktive elementer, gir du seerne muligheten til å samhandle med merkevaren din utover det å se videoannonsen din. Ved å gjøre videoannonsene dine interaktive blir det også enklere å skreddersy dem for å nå bestemte annonseringsmål, for eksempel å skape oppmerksomhet om merkevaren din, generere besøk på nettstedene dine eller oppmuntre seere til å kjøpe produkter.

Merk: Det kan hende at enkelte interaktive funksjoner ikke støttes på alle enheter og plattformer.

Interaktive funksjoner som støttes

Bruk av Google Ads

• Automatiske sluttskjermer: Vis et automatisk generert skjermbilde på slutten av videoannonsen for å oppmuntre seerne til å gjøre noe. De kan for eksempel oppmuntres til å installere en app.
  • Knapp med handlingsfremmende oppfordring: Oppfordre seerne til å gå til nettstedet ditt ved hjelp av en knapp med en handlingsfremmende oppfordring.
  • Elementer: Du kan oppgi mer informasjon om bedriften din, for eksempel ved å legge til linker til bestemte deler av nettstedet ditt eller et skjema for potensielle salg, slik at folk kan sende inn kontaktinformasjonen sin.
  • Produktfeeder fra Merchant Center: Du kan få videoannonsene dine til å fremstå som en virtuell butikkfront ved å legge til en interaktiv produktfeed (som opprettes via Merchant Center).
  • Relaterte videoer: Du kan vise en liste over relaterte videoer nedenfor en videoannonse når annonsen spilles av på YouTube.

I YouTube Studio

• Sluttskjermer: Du kan lage en sluttskjerm i YouTube-videoene dine for å oppmuntre seerne til å engasjere seg mer i merkevaren din.
Merk : Alle interaktive funksjoner du bruker i videoannonsene dine, må være i samsvar med retningslinjene for Google Ads.

Vis delen nedenfor for å finne ut mer om disse interaktive funksjonene.

Knapp med handlingsfremmende oppfordring

En knapp med en handlingsfremmende oppfordring oppfordrer seerne til å besøke nettstedet ditt. Du kan konfigurere en knapp med en handlingsfremmende oppfordring ved å skrive inn tekst i «Handlingsfremmende oppfordring»-feltet når du oppretter en videoannonse. Knappen med den handlingsfremmende oppfordringen kan tilpasses for spesifikke bruksområder, for eksempel «Få et pristilbud», «Bestill nå» eller «Registrer deg».
Når noen ser på videoannonser på YouTube, kan de ha interaksjoner med knapper med handlingsfremmende oppfordringer på telefonen, datamaskinen og TV-en.

På mobilenheter og datamaskiner kan seeren trykke eller klikke på knappen med en handlingsfremmende oppfordring for å gå til nettstedet ditt i nettleseren sin.

Et eksempel på en annonse som vises på YouTube-videosiden for mobiltelefoner

Et eksempel på en annonse som vises på YouTube-videosiden for datamaskiner

Seere som er logget på YouTube på TV-appen, kan trykke eller klikke på knappen for å sende linken til mobilenheten sin. Da kan de gå til nettstedet ditt i nettleseren på mobilen. Knappen er bare tilgjengelig på TV-er for videokampanjer som har målene «Merkevarebevissthet og rekkevidde» og «Produkt- og merkevarevurdering».
En illustrasjon som viser et eksempel på en in-stream-annonse som kan hoppes over.

Sluttskjermer

Det finnes to typer sluttskjermer: automatiske sluttskjermer og YouTube-sluttskjermer. Automatiske sluttskjermer genereres i Google Ads og vises i videoannonsene dine. YouTube-sluttskjermer opprettes i YouTube Studio og kan vises i videoer på kanalen din – og i videoannonsene dine.

Automatiske sluttskjermer

Med automatiske sluttskjermer kan det bli enklere å oppnå bedre annonseresultater for målgruppen din ved å ta med informasjon som oppmuntrer seerne til å gjøre noe, for eksempel installere mobilappen din eller kjøpe produktene dine. Automatiske sluttskjermer genereres automatisk i Google Ads på grunnlag av informasjon fra kampanjen din og vises i noen få sekunder i slutten av videoannonsen. I en appkampanje viser sluttskjermen bestemte detaljer om appen din, for eksempel navn og pris, sammen med en link til installasjon av appen.
Merk: YouTube-sluttskjermer vises ikke når automatiske sluttskjermer er slått på.

YouTube-sluttskjermer

Du kan lage egendefinerte sluttskjermer i YouTube Studio fra Google-kontoen din og legge til disse på slutten av YouTube-videoene dine. Videoen må være minst 25 sekunder lang for å ha en sluttskjerm. Du kan bruke sluttskjermer til å tiltrekke deg faste seere, men også til følgende:

• lede seerne til andre videoer, spillelister eller kanaler på YouTube
  • oppfordre seerne til å abonnere på kanalen din
  • markedsføre nettstedet ditt, varene dine og folkefinansierte kampanjer

Finn ut mer om hvordan du kan legge til sluttskjermer i videoer på YouTube.

Elementer

Du kan legge til elementer for å gjøre mer ut av annonsene dine og gi folk flere grunner til å samhandle med bedriften din. Med elementer blir det lagt til nyttige bedriftsdata i annonsen din (for eksempel linker).
I videoannonser kan du legge til følgende:
  • Elementer for nettstedslinker: Med slike elementer kan du viderekoble brukerne til bestemte sider på nettstedet ditt (for eksempel et bestemt produkt eller siden med åpningstider). Når noen samhandler med disse linkene, kommer de rett til det de vil kjøpe eller finne ut mer om.
  • Skjemaelementer for potensielle salg: Med slike skjemaelementer kan du generere potensielle salg ved å la folk sende inn kontaktinformasjonen sin (f.eks. e-postadresse eller telefonnummer) via et skjema som kan åpnes direkte i annonsen.
    ​​​​Lead forms convergence, video example
  • Adresseelementer og adresseelementer for samarbeidspartnere: Med adresseelementer kan du gjøre det enklere for folk å finne beliggenhetene dine, ved å ta med et kart eller adressen eller avstanden til bedriften i annonsene. Hvis du selger produkter via butikkjeder eller bilforhandlere, kan du også konfigurere adresseelementer for samarbeidspartnere. Da blir det enklere for folk å finne produktene dine på disse stedene.

Produktfeeder

Animasjon av en videohandlingskampanje med tilknyttede produkter
Du kan få YouTube-videoannonsene dine til å fremstå som en virtuell butikkfront ved å legge til en produktfeed. Med dette tillegget for markedsføringsinnhold kan du vise produktbilder brukerne kan bla seg gjennom, i videoannonsene dine for å inspirere til kjøp og generere flere klikk og konverteringer.
Før du kan bruke en produktfeed sammen med videoannonsene dine, må du konfigurere feeden i en Merchant Center-konto, slå på Shopping-annonser og knytte Merchant Center-kontoen din sammen med Google Ads-kontoen din.

Relaterte videoer

Et eksempel på en videoannonse på YouTube med relaterte videoer vist nedenfor
Du kan vise en liste over relaterte videoer nedenfor en videoannonse når annonsen spilles av på YouTube. Slike videoer kan bidra til å forsterke budskapet i annonsen din utover den primære videoannonsen. Du kan legge til to til fem relaterte videoer i hver kampanje. Relaterte videoer vises nedenfor videoannonsen når den spilles av i YouTube-appen på mobilenheter.
Relaterte videoer er tilgjengelige for kampanjer med målene «Produkt- og merkevarevurdering» og «Merkevarebevissthet og rekkevidde». Du kan også opprette videokampanjer uten noe spesielt mål ved å bruke CPV- eller mål-CPM-budstrategiene.

Bruk interaktive funksjoner i videohandlingskampanjer

Med videohandlingskampanjer kan du enkelt og effektivt oppnå flere konverteringer på flere steder, både på og utenfor YouTube – alt dette med bare én automatisk kampanje. Videohandlingskampanjer støtter produktfeeder, elementer for nettstedslinker, skjemaelementer for potensielle salg og knapper med handlingsfremmende oppfordringer. Ved å bruke disse interaktive elementene i kampanjen kan du oppfordre folk til å utforske produktet eller tjenesten du tilbyr, dele kontaktinformasjonen sin og gjøre andre ting som er av verdi for bedriften din. Finn ut mer om videohandlingskampanjer.