Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta (keskim. CPC)

Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta on keskimääräinen summa, joka sinulta veloitetaan mainoksesi klikkauksesta. Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta (keskim. CPC) lasketaan jakamalla klikkausten kokonaishinta klikkausten kokonaismäärällä.

• Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta perustuu todelliseen klikkauskohtaiseen hintaan, joka on todellinen summa, jonka maksat mainoksesi klikkauksesta. Huomaa, että keskimääräinen klikkauskohtainen hintasi voi olla eri kuin korkein klikkauskohtainen hintasi, joka on korkein summa, jonka olet valmis maksamaan klikkauksesta.
  • Tässä on esimerkki keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan laskemisesta: Oletetaan, että mainoksesi saa kaksi klikkausta, joista toisen hinta on 0,20 euroa ja toisen 0,40 euroa. Klikkausten kokonaiskustannus on 0,60 euroa. Jaat kokonaiskustannuksen 0,60 euroa kahdella (klikkausten kokonaismäärä), jolloin saat tulokseksi 0,30 euron keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan.
  • Keskimääräiset klikkauskohtaiset hinnat näkyvät Kampanjat-välilehden Keskim. CPC ‑sarakkeessa.
  • Oletko vasta aloittamassa AdWordsin käyttöä ja haluat saada käsityksen keskimääräisestä summasta, joka sinulta saatetaan veloittaa klikkauksesta? Voit avainsanojen suunnittelijan avulla selvittää keskimääräiset klikkauskohtaiset hinnat hakuverkostokampanjoillesi.