Inriktningsinställningar i Display-nätverket

I Googles Display-nätverk kan du nå ett brett spektrum av kunder, välja vilka webbplatser eller webbsidor annonserna ska synas på och engagera personer med hjälp av olika tilltalande annonsformat.

Om du vill annonsera i Display-nätverket använder du någon av kampanjtyperna Endast Display-nätverket eller Söknätverket med Display-tillval.

I den här artikeln beskriver vi funktioner i den tidigare AdWords-upplevelsen. Om du använder den nya AdWords-upplevelsen ska du läsa Om inriktning och observationer. Ta reda på vilken AdWords-version du använder.

Innan du börjar

För videoannonsgrupper som är inställda på endast placeringsinriktning: Om du enbart inriktar dig på placeringar på YouTube eller i Display-nätverket kan dina annonser visas på båda ställena.
Alla befintliga annonsgrupper utan inriktning pausas automatiskt så att de inte visar annonser du inte vill visa. Detta är en åtgärd som görs en enda gång. Fortsättningsvis måste du manuellt pausa annonsgrupper vars annonser du inte vill visa. Läs mer i Pausa eller återuppta annonsgrupper.

Grunderna – visa dina annonser i Display-nätverket

Med inriktningsmetoder som sökord och målgrupper inom intressegrupp får du dina annonser att visas i Display-nätverket.

Keyword is buy soccer balls

Du säljer sportartiklar. För din fotbollskampanj vill du visa annonser på sidor som är relaterade till fotboll. Därför inriktar du sökord för Display-nätverket som köpa fotbollar.

Så här gör du det i ditt AdWords-konto

När du lägger till inriktningsmetoder som sökord eller målgrupper inom intressegrupp berättar du för AdWords var dina annonser kan visas eller vem som kan se dina annonser när de bläddrar i Display-nätverket. Du lägger till inriktning i annonsgrupperna i dina kampanjer i Display-nätverket.

1. Klicka på fliken Display-nätverket under Alla kampanjer.
  2. Klicka på + Inriktning.
  3. I rullgardinsmenyn Lägg till inriktning väljer du en av flera inriktningsmetoder. Om du vill visa annonser på sidor om fotbollsrelaterade ämnen kan du välja Sökord för Display-nätverket och lägger till köpa fotbollar.
  4. Klicka på Stäng och spara annonsgruppen.

Beroende på vilka alternativ du har valt kan det visas en räknare på kanten som visar tillgängliga visningar för den inriktning du har valt. Antalet tillgängliga visningar kan ofta vara stort, beroende på vad du väljer. Om du vill ha mer information om tillgängliga visningar kan du läsa Se uppskattad räckvidd för Display-nätverket

Ha mer kontroll över var dina annonser visas, välj inriktningsinställningar

Inriktningsinställningar som Inriktning och bud och Endast bud bidrar även till att avgöra annonsernas räckvidd. Tänk på dem som kontroller som gör följande:

Inriktning och bud

• Begränsar annonserna så att de bara visas för den inriktningsmetod som du har valt, till exempel sökord
  • Du kan ange bud för enskild inriktning, exempelvis 20 kronor för köp fotbollar
Affinity audience is Soccer Fans

Utifrån dina sökord för Display-nätverket kan annonserna nu visas på sidor om fotboll. Du vill däremot specifikt nå ut till fotbollsfans, så du inriktar dig på målgruppen inom intressegruppen Fotbollsfans och ställer in båda inriktningsmetoderna på and Inriktning och bud.

Endast bud

• Begränsar inte annonserna så att de bara visas för den inriktningsmetod som du har valt
  • Du kan ange bud för enskild inriktning, exempelvis 20 kronor för fotbollsfans
Affinity audience is Soccer Fans

Vi använder samma exempel som ovan och antar att du helst vill att annonserna ska visas för fotbollsentusiaster, men att du inte vill begränsa annonserna till denna målgrupp. Du beslutar dig för att göra följande:

• Ställa in Sökord för Display-nätverket på Inriktning och bud så att dina annonser visas baserat på sökord.
  • Ställa in Intressen och remarketing på Endast bud med ett högre bud för Fotbollsfans för att öka chanserna att annonserna visas för människor i denna målgrupp inom intressegrupp.

Så här gör du det i ditt AdWords-konto

När du lägger till flera inriktningsmetoder i samma annonsgrupp och ställer in dessa på Inriktning och bud berättar du för AdWords att du vill begränsa annonsernas räckvidd. Om du lägger till fler inriktningsmetoder och ställer in dem på Endast bud berättar du för AdWords att du inte vill begränsa var annonserna visas, utan istället öka eller minska chansen att den visas beroende på det bud du väljer.

1. Upprepa stegen ett till tre från det första avsnittet för varje ytterligare inriktningsmetod du vill lägga till i annonsgruppen.
  2. Välj antingen Inriktning och bud eller Endast bud för varje inriktningsmetod.
  3. (Tillval) Välj olika bud för din inriktning. Du kan till exempel ställa in ett bud för Fotbollsfans från underfliken Intressen och remarketing.

Varje gång du lägger till en inriktningsmetod i annonsgruppen och ställer in den på Inriktning och bud kanske du lägger märke till att antalet tillgängliga visningar som visas på kanten sjunker. Det sker typiskt när du lägger till flera inriktningsmetoder med inställningen Inriktning och bud i en enskild annonsgrupp.

Sökord Sökord + målgrupp inom intressegrupp Sökord + målgrupp inom intressegrupp + könstillhörighet
Potential Display Network reach Potential Display Network reach Potential Display Network reach

Obs! För små och medelstora företag är det bättre att ställa in färre inriktningsmetoder på Inriktning och bud i en annonsgrupp. Annars kanske du begränsar annonsernas räckvidd så mycket att de sällan visas.

Testa avancerade inriktningskombinationer utifrån dina mål

Direktförsäljningskampanjer

Om ditt mål är att sälja produkter och nå en specifik typ av målgrupp vill du kanske lägga till några inriktningsmetoder i annonsgruppen och ställa in dem på Inriktning och bud. Då kan annonserna bara visas när de specifika inriktningsmetoder som du har valt matchar. Här är några exempel på kombinationer:

Inriktningsmetoder Inriktning och bud (standardinställning) Endast bud När kan annonser visas?When ads can show
Sökord + placeringar Sökord + placeringar Inte valt Både sökord OCH placeringar krävs för att annonser ska visas.
Målgrupper + ålder Målgrupper + ålder Inte valt Både målgrupper OCH ålder krävs för att annonser ska visas.
Sökord + ämnen Sökord + ämnen Inte valt Både sökord OCH ämnen krävs för att annonser ska visas.
Remarketing + könstillhörighet Remarketing + könstillhörighet Inte valt Både remarketing OCH könstillhörighet krävs för att annonser ska visas.
Ämnen + målgrupper Ämnen + målgrupper Inte valt Både ämnen OCH målgrupper med köpavsikt krävs för att annonser ska visas.

Varumärkeskampanjer

Om ditt mål är att nå så många personer som möjligt kanske du inte vill lägga till för många inriktningsmetoder i annonsgruppen. Du kan däremot fortfarande välja att lägga till flera inriktningsmetoder, så att du kan ange bud på en viss inriktningsmetod utan att begränsa räckvidden alltför mycket. Här är några exempel på kombinationer:

Inriktningsmetoder Inriktning och bud (standardinställning) Endast bud Vad det innebär
Ålder + könstillhörighet + målgrupper inom intressegrupp Ålder + könstillhörighet + målgrupper inom intressegrupp Inte valt Ålder OCH könstillhörighet OCH målgrupper inom intressegrupp krävs alla för att annonser ska visas.
Målgrupp inom intressegrupp och ålder* Målgrupper inom intressegrupp Ålder Målgrupper inom intressegrupp krävs för att annonser ska visas. Om det finns en överlappning mellan målgrupper inom intressegrupp och ålder så ser du rapporter för båda. Vilket bud som används beror på dina val för budgivning.
Sökord + placeringar Sökord Placeringar Sökord krävs för att annonser ska visas. Om det finns en överlappning mellan sökord och placeringar ser du rapporter för båda. Vilket bud som används beror på dina val för budgivning.
Sökord + könstillhörighet * Sökord Könstillhörighet Sökord krävs för att annonser ska visas. Om det finns en överlappning mellan sökord och könstillhörighet ser du rapporter för båda. Vilket bud som används beror på dina val för budgivning.
Ämnen + målgrupper inom intressegrupper + placeringar Ämnen + målgrupper inom intressegrupper Placeringar Både ämnen OCH målgrupper inom intressegrupper krävs för att annonser ska visas. Om det finns en överlappning mellan ämnen, målgrupper inom intressegrupp och placeringar så ser du rapporter för alla. Vilket bud som används beror på dina val för budgivning.

* De här kombinationerna kan vara användbara för människor som vill öka sina chanser att nå vissa demografiska grupper men som inte vill begränsa trafiken till endast dessa grupper.