Display-verkoston kohdistusasetukset

Google Display -verkostossa voit tavoittaa monenlaisia asiakkaita, valita sivustoja tai sivuja, joilla mainoksiasi näytetään, ja sitouttaa käyttäjiä useiden eri mainosmuotojen avulla.

Voit mainostaa Display-verkostossa käyttämällä mitä tahansa Vain Display-verkosto- tai Hakuverkosto Display-valinnalla -kampanjaa.

Perusteet: mainosten näyttäminen Display-verkostossa

Saat mainoksesi näkymään Display-verkostossa käyttämällä avainsanojen ja suhdeyleisöjen kaltaisia kohdistustapoja.

Keyword is buy soccer balls

Oletetaan, että myyt urheilutarvikkeita. Jalkapallotuotteiden kampanjaasi varten haluat, että mainoksesi näytetään jalkapalloon liittyvillä sivuilla. Tästä syystä päätät kohdistaa mainonnan Display-verkoston avaisanoihin, kuten jalkapallon ostaminen.

Toimintaohjeet: AdWords-tili

Lisäämällä avainsanojen tai suhdeyleisöjen kaltaisia kohdistustapoja voit ilmoittaa AdWordsille, missä mainoksiasi voidaan näyttää ja kuka voi nähdä mainoksesi Display-verkostoa selattaessa. Voit lisätä kohdistuksen mainosryhmiin Display-verkoston kampanjoissa.

1. Valitse Display-verkosto-välilehti Kaikki kampanjat -kohdasta.
  2. Valitse + Kohdistus.
  3. Valitse avattava Lisää kohdistus -valikko ja valitse jokin mahdollisista kohdistustavoista. Jos haluat näyttää mainokset jalkapalloon liittyvillä sivuilla, voit valita esimerkiksi Display-verkoston avainsanat ja lisätä jalkapallojen ostaminen.
  4. Klikkaa Sulje ja tallenna mainosryhmäsi.

Valitsemiesi vaihtoehtojen mukaan saatat nähdä sivulla laskurin, jossa näytetään valitun kohdistamisen käytettävissä olevat näyttökerrat. Käytettävissä olevien näyttökertojen määrä voi olla usein varsin suuri sen mukaan, mitä valitset. Jos haluat lisätietoja käytettävissä olevista näyttökerroista, lue lisätietoja kohdasta Display-verkoston kattavuusarvioiden tarkasteleminen.

Mainosten näyttöpaikkojen entistä tarkempi hallinnointi ja kohdistusasetusten valitseminen

Kohdistusasetukset, kuten "Kohdistus ja hintatarjous" ja "Vain hintatarjous" määrittävät myös, missä mainoksiasi näytetään. Ne toimivat säätiminä, jotka tekevät seuraavaa:

Kohdistus ja hintatarjous

• Tämä asetus rajoittaa mainoksesi näkymään valitsemasi kohdistustavan mukaisesti. Kohdistustapa voi olla esimerkiksi avainsanat.
  • Tämä asetus sallii hintatarjousten määrittämisen yksittäisille kohdistuksille, kuten 2 euron hintatarjouksen määrittämisen jalkapallojen ostaminen -kohdistukselle.
Affinity audience is Soccer Fans

Display-verkoston avainsanojesi mukaan mainoksesi voidaan nyt näyttää jalkapalloa käsittelevillä sivuilla. Jos haluat tavoittaa erityisesti jalkapallofanit, voit kohdistaa mainonnan Jalkapallofanit-suhdeyleisöön ja määrittää kohdistustavaksi Kohdistus ja hintatarjous.

Vain hintatarjous

• Tämä asetus ei rajoita mainoksia näkymään valitun kohdistustavan mukaisesti.
  • Tämä asetus sallii hintatarjousten määrittämisen yksittäisille kohdistuksille, kuten 2 euron hintatarjouksen määrittämisen jalkapallojen ostaminen -kohdistukselle.
Affinity audience is Soccer Fans

Jatketaan yllä mainitun esimerkin mukaisesti ja oletetaan, että haluat mainosten näkyvän jalkapallofaneille, mutta et kuitenkaan halua rajoittaa mainosten näyttöä vain tälle yleisölle. Päätät toimia seuraavalla tavalla:

• Valitset Display-avainsanojen asetukseksi Kohdistus ja hintatarjous -asetuksen, jotta mainoksesi näytetään avainsanojesi perusteella.
  • Määrität Kiinnostuksen kohteet ja uudelleenmarkkinointi -asetukseksi Vain hintatarjous ja nostat Jalkapallofanit-ryhmän hintatarjousta, jotta mainoksesi näytetään todennäköisemmin kyseisen suhdeyleisön ihmisille.

Toimintaohjeet: AdWords-tili

Kun lisäät useita kohdistustapoja samaan mainosryhmään ja asetat niille Kohdistus ja hintatarjous -asetuksen, ohjaat AdWordsia rajoittamaan mainostesi kattavuutta. Kun lisäät muita kohdistustapoja ja määrität niille Vain hintatarjous -asetuksen, ohjaat AdWordsin olemaan rajoittamatta mainostesi näyttöpaikkoja, mutta suurentamaan tai pienentämään mainosten todennäköisyyttä näkyä valitun hintatarjouksen mukaisesti.

1. Toista vaiheet 1–3 ensimmäisestä osasta kullekin uudelle kohdistustavalle, jonka haluat lisätä mainosryhmään.
  2. Valitse kullekin kohdistustavalle asetukseksi joko Kohdistus ja hintatarjous tai Vain hintatarjous. Huomaa, että ainakin yhdeksi kohdistustavaksi on määritettävä Kohdistus ja hintatarjous.
  3. (Valinnainen) Valitse kohdistukselle erilaisia hintatarjouksia. Kiinnostuksen kohteet ja uudelleenmarkkinointi -alivälilehdeltä voit esimerkiksi määrittää hintatarjouksen Jalkapallofanit-ryhmälle.

Voit havaita, että aina kun kohdistustapa lisätään mainosryhmään ja määritetään käyttämään Kohdistus ja hintatarjous -asetusta, käytettävissä olevien näyttökertojen määrä pienenee. Tämä on tavallista lisättäessä yhdessä mainosryhmässä useita kohdistustapoja, jotka määritetään käyttämään Kohdistus ja hintatarjous -asetusta.

Avainsanat Avainsanat + suhdeyleisö Avainsanat + suhdeyleisö + sukupuoli
Potential Display Network reach Potential Display Network reach Potential Display Network reach

Tärkeä huomautus: Pienten ja keskisuurten yritysten kannattaa määrittää pienempi osa mainosryhmän kohdistustavoista käyttämään Kohdistus ja hintatarjous -asetusta. Muutoin mainosten kattavuus saattaa rajoittua niin, että mainokset näkyvät harvoin.

Erilaisten tavoitteisiin sopivien kohdistusyhdistelmien kokeileminen

Suoramyyntikampanjat

Jos tavoitteesi on myydä tuotteita ja tavoittaa tietyn tyyppinen yleisö, sinun kannattaa ehkä lisätä mainosryhmään joitakin kohdistustapoja, jotka on määritetty käyttämään Kohdistus ja hintatarjous -asetusta. Tämän jälkeen mainoksesi näytetään vain valitsemiesi kohdistustapojen ehtojen täyttyessä. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä yhdistelmistä:

Kohdistustavat Kohdistus ja hintatarjous (oletusasetus) Vain hintatarjous Mainosten näkymisen edellytykset
Avainsanat + sijoittelut Avainsanat + sijoittelut Ei valittu Mainosten näkyminen edellyttää avainsanojen JA sijoitteluiden vastaavuutta.
Yleisöt + ikä Yleisöt + ikä Ei valittu Mainosten näkyminen edellyttää yleisöjen ja iän vastaavuutta.
Avainsanat + aiheet Avainsanat + aiheet Ei valittu Mainosten näkyminen edellyttää avainsanojen ja aiheiden vastaavuutta.
Uudelleenmarkkinointi + sukupuoli Uudelleenmarkkinointi + sukupuoli Ei valittu Mainosten näkyminen edellyttää uudelleenmarkkinoinnin ja sukupuolen vastaavuutta.
Aiheet + yleisöt Aiheet + yleisöt Ei valittu Mainosten näkyminen edellyttää aiheiden ja ostoa harkitsevien yleisöiden vastaavuutta.

Brändikampanjat

Jos tavoitteena on tavoittaa mahdollisimman suuri joukko ihmisiä, mainosryhmään ei ehkä kannata lisätä liian monia kohdistustapoja. Voit silti lisätä useita kohdistustapoja, jotta voit määrittää hintatarjouksia jollekin tietylle tavalle rajoittamatta kuitenkaan kattavuutta merkittävästi. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä yhdistelmistä:

Kohdistustavat Kohdistus ja hintatarjous (oletusasetus) Vain hintatarjous Merkitys
Ikä + sukupuoli + suhdeyleisöt Ikä + sukupuoli + suhdeyleisöt Ei valittu Mainosten näkyminen edellyttää iän JA sukupuolen JA suhdeyleisöjen vastaavuutta.
Suhdeyleisöt ja ikä* Suhdeyleisöt Ikä Mainosten näkyminen edellyttää suhdeyleisöjen vastaavuutta. Jos suhdeyleisöissä ja iässä on päällekkäisyyttä, raporteissa näkyvät molemmat. Käytettävä hintatarjous määräytyy hintatarjousvalinnan mukaan.
Avainsanat + sijoittelut Avainsanat Sijoittelut Mainosten näkyminen edellyttää avainsanojen vastaavuutta. Jos avainsanoissa ja sijoitteluissa on päällekkäisyyttä, raporteissa näkyvät molemmat. Käytettävä hintatarjous määräytyy hintatarjousvalinnan mukaan.
Avainsanat + sukupuoli * Avainsanat Sukupuoli Mainosten näkyminen edellyttää avainsanojen vastaavuutta. Jos avainsanoissa ja sukupuolessa on päällekkäisyyttä, raporteissa näkyvät molemmat. Käytettävä hintatarjous määräytyy hintatarjousvalinnan mukaan.
Aiheet + suhdeyleisöt + sijoittelut Aiheet + suhdeyleisöt Sijoittelut Mainosten näkyminen edellyttää aiheiden JA suhdeyleisöjen vastaavuutta. Jos aiheissa, suhdeyleisöissä ja sijoitteluissa on päällekkäisyyksiä, raporteissa näkyvät ne kaikki. Käytettävä hintatarjous määräytyy hintatarjousvalinnan mukaan.

* Näistä yhdistelmistä voi olla hyötyä ihmisille, jotka haluat parantaa mahdollisuuksiaan tavoittaa tiettyjä kohderyhmiä mutta jotka eivät halua rajoittaa liikennettään vain kyseisiin ryhmiin.

Seuraavat vaiheet