Global lansering av retningslinjene for hacket politisk materiell (november 2020)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I november 2020 lanserer vi Google Ads-retningslinjene om hacket politisk materiell globalt til alle annonsører som kjører annonser relatert til enheter som faller inn under virkeområdet til Googles eksisterende retningslinjer for valgkampannonser. Retningslinjene gjelder spesifikt for distribusjon av hacket politisk materiell, og vi begynner å håndheve dem fra og med 3. november 2020.

Som vi tidligere har kunngjort, håndheves disse retningslinjene fra og med 1. september 2020 for annonser som omfatter enheter som berøres av retningslinjene for valgkampannonser i USA.

I henhold til disse retningslinjene gjelder følgende forbud:

Det er ikke tillatt å vise annonser som direkte tilrettelegger for eller markedsfører tilgang til hacket materiell relatert til politiske enheter som omfattes av Googles retningslinjer for valgkampannonser. Dette gjelder alt beskyttet materiell som ble tilveiebrakt ved uautorisert tilgang til en datamaskin, et datanettverk eller en personlig elektronisk enhet, selv om materiellet ble distribuert av en tredjepart.

Merk deg at diskusjoner eller kommentarer om hacket politisk materiell er tillatt, forutsatt at annonsen eller landingssiden ikke gir eller tilrettelegger for direkte tilgang til slikt materiell.

Brudd på disse retningslinjene fører ikke til umiddelbar suspensjon av den aktuelle kontoen uten forutgående advarsel. Vi utsteder en advarsel minst sju dager før vi suspenderer kontoer.

Gå gjennom disse retningslinjene for å finne ut om noen av annonsene dine omfattes av disse retningslinjene. Hvis dette er tilfellet, må de aktuelle annonsene fjernes innen 3. november 2020.

(Lagt ut i juli 2020 og oppdatert 1. september samme år)