Update van het beleid voor gepersonaliseerd adverteren: huisvesting, werkgelegenheid en leningen (oktober 2020)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Op 19 oktober 2020 updatet Google het beleid voor gepersonaliseerd adverteren om nieuwe targetingbeperkingen te introduceren. Omdat we de inclusiviteit willen verbeteren voor gebruikers die onevenredig worden benadeeld door vooroordelen in de maatschappij, is het niet meer mogelijk om advertenties voor producten of services op het gebied van huisvesting, werkgelegenheid en leningen te targeten op doelgroepen op basis van geslacht, leeftijd, ouderlijke status, burgerlijke staat of postcode.

Hier volgen enkele voorbeelden van producten of services waarvoor dit geldt:

• Huisvesting: huizensites, afzonderlijke huizen die te koop staan of te huur zijn, services voor onroerend goed
  • Werkgelegenheid: advertenties voor vacatures, recruitmentsites, vacaturesites
  • Leningen: creditcards, en leningen, waaronder hypotheekleningen, autoleningen, leningen voor apparaten, kortlopende leningen

Deze beleidswijziging heeft alleen betrekking op de Verenigde Staten en Canada.Alle adverteerders die gepersonaliseerde advertenties gebruiken om doelgroepen in de Verenigde Staten en Canada te targeten, moeten zich naar deze wijzigingen schikken.

Wat dit betekent voor adverteerders die reclame maken voor huisvesting, werkgelegenheid of leningen

• Adverteerders waarvoor dit gevolgen kan hebben, ontvangen meldingen in hun Google Ads-account waarin ze wordt gevraagd om deze beleidswijzigingen te accepteren en om ermee akkoord te gaan om aan de relevante lokale wetgeving te voldoen. Adverteerders die deze wijzigingen niet hebben geaccepteerd als het beleid op 19 oktober van kracht wordt, kunnen geen nieuwe campagnes maken totdat ze de wijzigingen middels een muisklik hebben geaccepteerd.
  • Als het beleid op 19 oktober van kracht wordt, kunnen adverteerders die reclame maken voor producten of services op het gebied van huisvesting, werkgelegenheid of leningen bovendien niet meer targeten op doelgroepen op basis van geslacht, leeftijd, ouderlijke status, burgerlijke staat of postcode. Bestaande campagnes voor producten of services op het gebied van huisvesting, werkgelegenheid of leningen die de nieuwe beperkte doelgroepen targeten, komen niet meer in aanmerking voor weergave. Adverteerders moeten hun campagnes updaten voordat dit beleid van kracht wordt, zodat ze zeker weten dat de wijzigingen geen negatieve gevolgen voor hen hebben.

Voor meer informatie over het beleid en hoe u deze beleidswijzigingen in uw account kunt accepteren, raadpleegt u het aankomende beleid voor huisvesting, werkgelegenheid en leningen in Gepersonaliseerde advertenties en andere veelgestelde vragen.

(Gepost in augustus 2020)