Uppdatering av policyn för lokala rättsliga krav i Japan (juli 2020)

Den 1 juli 2020 uppdaterar Google sin policy för annonser om onlinedejtingtjänster i Japan. Efter denna ändring måste annonsörer som erbjuder onlinedejtingtjänster inriktade på Japan certifieras av Google innan de kan annonsera via Google Ads.

Annonsörerna måste uppfylla följande krav för att bli certifierade av Google:

• vara registrerade hos National Public Security Commission (国家 公安 委員会)
  • kräva verifiering av användarnas ålder

med identitetshandlingar som körkort

• säkerställa att de inte underlättar dejting och/eller sex mot ersättning och förbjuder detta i användarvillkoren eller riktlinjerna för communityn

Annonsörer kan begära certifiering hos Google från och med den 1 juli 2020 när ansökningsformuläret publiceras. Policyn gäller globalt för alla konton som annonserar om dessa produkter och tjänster med inriktning på Japan. Sidan om policyn för rättsliga krav uppdateras när policyn träder i kraft.

(Upplagt i juni 2020)