Krav til dokumenter for annonsørbekreftelse

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Som en del av programmet for annonsørbekreftelse krever Google at annonsører fullfører identitetsbekreftelse.

I forbindelse med identitetsbekreftelsen må annonsører kanskje sende inn ett av de godkjente dokumentene som er oppført nedenfor, basert på registreringslandet (for organisasjoner) eller bostedslandet (for enkeltpersoner).

Merk: Hvilke dokumenter som kreves, avhenger av om kontotypen er «Organisasjon» eller «Enkeltperson». Du kan sjekke hvilken kontotype du har, via «Innstillinger»-siden for «Fakturering og betalinger» i Google Ads-betalingsprofilen din. Hvis «Kontotype»-innstillingen er «Enkeltperson», men du ønsker bekreftelse som organisasjon (eller omvendt), kan du kontakte oss før du starter bekreftelsesprosessen. Du må sende inn disse dokumentene for å kunne fullføre bekreftelsesprosessen.

I tråd med Googles retningslinjer for databeskyttelse og personvern blir personlige data og dokumenter ikke delt med tredjeparter.

Godkjente dokumenter etter sted

Organisasjoner må kanskje sende inn 2 ulike typer dokumentasjon for annonsørbekreftelse: registreringsdokumenter for organisasjonen og gyldig legitimasjon med bilde for en autorisert representant. Vi godtar blant annet disse dokumentene:

Registreringsdokumenter:

• Dokumenter, meldinger eller brev som er utstedt eller stemplet av IRS (de amerikanske skattemyndighetene) med organisasjonens navn oppført. Eksempler: CP575, 147C, CP299, 988, 937, 1050 og 5822.
  • Skjemaer som sendes inn til IRS, blir bare godkjent hvis det finnes en kopi av det aktuelle skjemaet på nettstedet til IRS. Eksempler: skjema 990 og 8871. Se hvordan du kan søke etter organisasjonen din på IRS-nettstedet, her (politiske organisasjoner) og her (organisasjoner med skattefritak).
  • Bedriftens stiftelsesdokument som inneholder navnet på organisasjonen og er utstedt av delstaten der du driver forretningsvirksomhet.
  • Dokumentene som organisasjonen sist sendte inn til SEC (f.eks. skjema 8-K, 10-K eller 10-Q) med organisasjonens navn oppført.
  • Kredittrapporter som har organisasjonens navn oppført og er levert av Experian, Equifax eller TransUnion.
  • Gjelder bare offentlige departementer og organer: et offisielt brev med fullstendig navn og adresse samt dato.

Gyldig legitimasjon med bilde for autorisert representant:

• pass
  • legitimasjon utstedt av en delstat
  • førerkort
  • kort for permanent oppholdstillatelse eller Green Card

En autorisert representant er en administrator for Google Ads-kontoen og/eller -betalingsprofilen som betaler for annonsene. Den gyldige legitimasjonen med bilde kan være utstedt i et hvilket som helst land.

Enkeltpersoner må sende inn gyldig legitimasjon med bilde – utstedt i USA – som en del av bekreftelsesprogrammet. Vi godtar blant annet disse dokumentene:

• pass
  • legitimasjon utstedt av en delstat
  • førerkort
  • kort for permanent oppholdstillatelse eller Green Card