Documentvereisten voor adverteerdersverificatie

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Google vereist dat adverteerders identiteitsverificatie doorlopen als onderdeel van het verificatieprogramma voor adverteerders.

Van adverteerders die de identiteitsverificatie willen doorlopen, kan worden vereist dat ze een van de hieronder vermelde geaccepteerde documenten indienen, gebaseerd op de locatie waarin hun organisatie is geregistreerd, of waar ze ingezetene zijn in het geval van individuen.

Opmerking: Welke documenten zijn vereist is afhankelijk van uw accounttype, Organisatie of Particulier. U controleert uw accounttype in uw betalingsprofiel in Google Ads via de pagina Instellingen voor Facturering en betalingen. Als uw accounttype Particulier is, maar u zich wilt laten verifiëren als een organisatie of vice versa, neemt u contact met ons op voordat u het verificatieproces start. Deze documenten zijn vereist voor een juiste afronding van het verificatieproces.

Persoonsgegevens en documenten worden niet met derden gedeeld, in overeenstemming met het Google-beleid voor gegevensbescherming.

Geaccepteerde documenten per locatie

Organisaties moeten mogelijk 2 verschillende typen documentatie aanleveren voor adverteerdersverificatie: registratiedocumenten voor de organisatie en een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto van een gemachtigde vertegenwoordiger. Dit zijn geaccepteerde documenten:

Registratiedocumenten:

• Oprichtingscertificaat of bewijs van registratie
  • Uittreksel uit het handelsregister
  • Bedrijfslicentie
  • Belastingcertificaat
Door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto van gemachtigde vertegenwoordiger:
  • Paspoort
  • Identiteitskaart
  • Rijbewijs
  • Permanente verblijfsvergunning

Een gemachtigde vertegenwoordiger is een beheerder van het Google Ads-account en/of het betalingsprofiel dat voor de advertenties betaalt. Het door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto kan zijn uitgegeven in elk land.

Individuen moeten een door de overheid van Afghanistan uitgegeven identiteitsbewijs met foto indienen voor het verificatieprogramma. Dit zijn geaccepteerde documenten:

• Paspoort
  • Identiteitskaart
  • Rijbewijs
  • Permanente verblijfsvergunning