Mainostajantodennukseen vaadittavat asiakirjat

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google edellyttää, että mainostajat todentavat henkilöllisyytensä osana mainostajantodennusmenettelyä.

Tätä varten mainostajia saatetaan pyytää lähettämään jokin alla mainituista hyväksyttävistä asiakirjoista sen mukaan, missä mainostajan organisaatio on rekisteröity tai missä mainostaja asuu vakituisesti, mikäli hän on yksityishenkilö.

Huom. Tarvittavat asiakirjat riippuvat siitä, onko tilisi tyyppi "Organisaatio" vai "Yksityishenkilö". Näet tilisi tyypin Google Adsin maksuprofiilistasi, jonka löydät Laskutus ja maksut ‑kohdan Asetukset-sivulta. Jos tilisi tyyppi on "Yksityishenkilö" mutta tarvitset todennuksen organisaationa (tai toisin päin), ota meihin yhteyttä ennen todennusmenettelyn aloittamista. Pyydetyt asiakirjat on toimitettava todennusmenettelyn läpäisemiseksi.

Googlen datasuojauskäytännön mukaisesti henkilötietoja ja asiakirjoja ei jaeta kolmansille osapuolille.

Hyväksyttävät asiakirjat alueittain

Organisaatioita saatetaan pyytää lähettämään kaksi erityyppistä mainostajantodennukseen liittyvää asiakirjaa: organisaation rekisteröintiasiakirjat ja valtuutetun edustajan virallinen kuvallinen henkilötodistus. Hyväksyttävät asiakirjat:

Rekisteröintiasiakirjat:

• Mikä tahansa Yhdysvaltain veroviranomaisen (IRS) myöntämä tai leimaama asiakirja, ilmoitus tai kirje, josta käy ilmi organisaation nimi (esim. CP575, 147C, CP299, 988, 937, 1050 tai 5822)
  • IRS:lle lähetetyt lomakkeet hyväksytään vain, jos lomakkeesta on saatavilla kopio IRS:n verkkosivustolta (esim. lomakkeet 8871 ja 990). Katso seuraavista linkeistä ohjeet organisaatiosi etsimiseen IRS:n verkkosivustolta: poliittiset organisaatiot ja veroista vapautetut organisaatiot.
  • Yrityksen perustamisasiakirja, jonka on myöntänyt se osavaltio, jossa harjoitat liiketoimintaa, ja josta käy ilmi organisaation nimi
  • Viimeisin SEC-ilmoituksesi (esim. 10-K-, 10-Q- tai 8-K-lomake), josta käy ilmi organisaation nimi
  • Yrityksen luottotietoraportit, joista käy ilmi organisaation nimi ja joiden toimittaja on Experian, Equifax tai TransUnion
  • Vain virastot ja viranomaiset: Virallinen kirje, joka sisältää koko nimen, osoitteen ja päivämäärän

Valtuutetun edustajan virallinen kuvallinen henkilötodistus:

• passi
  • virallinen henkilötodistus
  • ajokortti
  • pysyvä oleskelulupakortti tai työ- ja oleskelulupakortti (Green Card).

Valtuutettu edustaja on Google Ads ‑tilin ja/tai mainoksista maksavan maksuprofiilin järjestelmänvalvoja. Virallinen kuvallinen henkilötodistus voi olla myönnetty missä tahansa maassa.

Yksityishenkilöiden on osana todennusmenettelyä lähetettävä Yhdysvaltojen viranomaisten myöntämä kuvallinen henkilötodistus. Hyväksyttävät asiakirjat:

• passi
  • virallinen henkilötodistus
  • ajokortti
  • pysyvä oleskelulupakortti tai työ- ja oleskelulupakortti (Green Card).