Slik utfører du identitetsbekreftelse

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Identitetsbekreftelse

Annonsører som blir valgt ut til å gjennomføre programmet for annonsørbekreftelse, får veiledningen de må følge for å starte bekreftelsesprosessen, både på e-post og via et varsel i kontoen. Når du har fullført bekreftelsen, gjør Google informasjon om Google Ads-kontoen din og annonsekampanjene dine offentlig tilgjengelig via bekjentgjørelser i annonsene og i Ads Transparency Center. Finn ut mer om retningslinjene for åpenhet.

Google forbeholder seg retten til å bekrefte identiteten eller forretningsvirksomheten din på nytt. I så fall får du et varsel. Du kan for eksempel bli bedt om å bekrefte identiteten eller forretningsvirksomheten på nytt hvis det har vært betydelige endringer i Google Ads-kontoen din.

Hvis du må fullføre bekreftelsen innen en tidsfrist

Hvis du får en tidsfrist for å fullføre bekreftelsen, har du 30 dager på deg til å begynne på «Om bedriften din»-delen, fra du mottar e-posten eller varselet i kontoen. Når denne delen er ferdig, informerer vi om resten av fremgangsmåten som kreves for å fullføre bekreftelsesprogrammet. Disse neste trinnene avhenger av den aktuelle kontostrukturen, faktureringsoppsettet og om du annonserer på vegne av en organisasjon eller enkeltperson. Du kan også bli bedt om å bekrefte forretningsvirksomheten din.

Når du har startet bekreftelsen, har du 30 dager på å fullføre den samt alle andre bekreftelser som kreves, deriblant bekreftelse av forretningsvirksomheten (hvis det er aktuelt). Hvis bekreftelsesprogrammet ikke er fullført etter 30 dager, setter vi kontoen på pause.

Hvis du ikke må fullføre bekreftelsen innen en tidsfrist

Du følger den samme fremgangsmåten som over for å starte på «Om bedriften din»-delen. Når denne delen er ferdig, informerer vi om resten av fremgangsmåten som kreves for å fullføre bekreftelsesprogrammet. Disse neste trinnene avhenger av den aktuelle kontostrukturen, faktureringsoppsettet og om du annonserer på vegne av en organisasjon eller enkeltperson. Du kan også bli bedt om å bekrefte forretningsvirksomheten din.

Kontoen din blir ikke satt på pause selv om du ikke starter bekreftelsen eller ikke innfrir kravene i bekreftelsesprogrammet.

Merk:

• Identitetsbekreftelsen må gjennomføres av en administrator for Google Ads-kontoen og/eller betalingsprofilen som betaler for annonsene. Nedenfor kan du se hvem som kan fullføre bekreftelsen for hver kundetype.
  • Et delsett av brukerne kan være kvalifisert til frivillig massebekreftelse av identitet. Hvis du er kvalifisert for dette, får du et varsel om det i Google Ads-kontoen i trinnet for identitetsbekreftelse.
  • For å gi brukerne våre et ekstra lag med beskyttelse kan Google kreve at annonsører gjennomfører en bekreftelsesprosess for å bruke enkelte annonsefunksjoner. Dette gjør vi for å redusere faren for ugyldig aktivitet, svindel og misbruk av disse funksjonene.
Krav til annonsørnavn

Annonsørnavnet er det juridiske navnet eller handelsnavnet til den aktuelle annonsøren, som er bekreftet av Google gjennom programmet for annonsørbekreftelse.

For at et juridisk navn skal bli bekreftet, må det være likt det juridiske navnet som står på alle registreringsdokumentene som sendes inn i forbindelse med bekreftelsesprogrammet.

For at et handelsnavn skal bli bekreftet, må det være likt handelsnavnet som står på registreringsdokumentet (sammen med det juridiske navnet) som ble sendt inn i forbindelse med bekreftelsesprogrammet. Dokumentene vi godtar på ulike steder, står oppført her*.

For byråer må navnet være det juridiske navnet eller handelsnavnet til annonsøren byrået representerer.

Annonsørnavnet vises i «Om denne annonsøren»-bekjentgjørelsen. Finn ut mer

Vi tillater ikke dette:

rødt x-tegn unøyaktige navn eller produktnavn som ikke samsvarer med annonsørens juridiske navn eller handelsnavn på noen av registreringsdokumentene som ble sendt inn i forbindelse med bekreftelsesprogrammet

rødt x-tegn uvanlig bruk av store bokstaver, kampanjespråk eller domener som ikke er del av et gyldig juridisk navn eller gyldig handelsnavn

rødt x-tegn spesialtegn (f.eks. emojier), åpningstider, telefonnumre eller informasjon om produkter og tjenester

rødt x-tegn Varemerker

• Alternativt kan annonsører bekrefte og vise bedriftselementer, for eksempel bedriftens navn og logo, i annonsene sine ved å gjennomføre bekreftelse av merkevarer for bedriftsinformasjon. Finn ut mer om bekreftelse av merkevarer for bedriftsinformasjon.
* I Sør-Korea gjennomføres identitetsbekreftelsen via mobiloperatøren. Sjekk at opplysningene du sender inn, samsvarer nøyaktig med opplysningene som er registrert hos mobiloperatøren din.

Fremgangsmåte for å bekrefte identiteten din

Svarene på spørsmålene i den første «Om bedriften din»-delen avgjør hvilke andre trinn i identitetsbekreftelsen du må gjennomføre. De obligatoriske trinnene vises under «Din status» på siden for annonsørbekreftelse.

Velg et av alternativene nedenfor for å få en detaljert veiledning. Hvis du er usikker på hvilket alternativ som passer best for deg, kan du finne ut hvordan du kan sjekke betalingskonfigurasjonen din.

Bekreft deg selv eller organisasjonen din [Jeg er annonsør og representerer meg selv eller organisasjonen min]

Google Ads-kontoen min er konfigurert med automatiske betalinger eller manuelle innbetalinger

Slik gjør du det

1. E-post- og kontovarselet du får, inneholder detaljert informasjon om hvordan du kan bekrefte identiteten din i hver av Google Ads-kontoene.
    Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  2. Fremgangsmåten du må følge, vises i Google Ads-kontoen din.
    1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
    2. Klikk på Annonsørbekreftelse.
  3. Nå skal delen «Om bedriften din» være ferdig utfylt. Klikk på Kom i gang ved siden av «Bekreft organisasjonen din» eller «Bekreft deg selv».

Hvis du representerer en organisasjon:

• Du må ha valgt «Organisasjon» som kontotype i Google Ads-betalingsprofilen din før du sender inn informasjonen.
Du kan sjekke kontotypen i betalingsprofilen i Google Ads på «Innstillinger»-siden for «Fakturering» under delen «Detaljer om betaler». Hvis innstillingen din for «Kontotype» er «Enkeltperson», men du trenger bekreftelse som organisasjon, må du kontakte oss før du starter bekreftelsesprosessen.
  • En Google Ads-kontoadministrator eller administrator for betalingsprofilen som betaler for annonsene, må fylle ut dette skjemaet. Finn ut mer om betalingsbrukere.
  • Du blir bedt om å sende inn registreringsdokumenter med organisasjonens juridiske navn og sted. Dokumentene vi godtar på de ulike stedene, står oppført her. Du må også sende inn organisasjonsnummeret til virksomheten og dokumentasjon på din egen identitet*.
  • Navnet og stedet i betalingsprofilen må stemme nøyaktig med navnet og stedet i alle dokumentene du sender inn. Hvis navnene ikke stemmer overens, må en Google Ads-kontoadministrator eller betalingsadministrator redigere navnet i betalingsprofilen ved å klikke på blyantikonet ved siden av organisasjonsnavnet. Hvis denne administratoren ikke har redigeringstilgang til profilen, må du kontakte oss og be om at organisasjonsnavnet oppdateres.
  • Du kan bli bedt om å oppgi D-U-N-S-nummeret ditt for å bekrefte den juridiske identiteten din. Hvis du ikke har D-U-N-S-nummer, kan du søke om et her eller velge å sende inn organisasjonens navn og adressen i stedet.
  • Vi slår opp informasjonen om organisasjonen din som er registrert hos Dun & Bradstreet, via D-U-N-S-nummeret ditt, og vi matcher den med informasjonen du har oppgitt i bekreftelsesprosessen. Hvis vi ikke finner noen match, må du sjekke at informasjonen du har oppgitt, er nøyaktig, og sende informasjonen inn på nytt opptil tre ganger. Du kan fortsatt bli bedt om å sende inn identitetsdokumenter slik det er beskrevet ovenfor, for å fullføre bekreftelsesprosessen.
  • Hvis du bekrefter organisasjonens identitet som en del av ankeprosessen knyttet til en kontosperring, kan du bli bedt om å sende inn D-U-N-S-nummeret for å fullføre bekreftelsen. Hvis vi ikke finner noen match etter tre forsøk, får du ikke lov til å anke kontosperringen.

Hvis du representerer deg selv som enkeltperson:

• Du må ha valgt «Enkeltperson» som kontotype i Google Ads-betalingsprofilen din før du sender inn informasjonen.
Du kan sjekke kontotypen i betalingsprofilen i Google Ads på «Innstillinger»-siden for «Fakturering» under delen «Detaljer om betaler». Hvis «Organisasjon» feilaktig er valgt som kontotype, må du kontakte oss før du starter bekreftelsesprosessen.
  • Du må sende inn dokumenter for å bekrefte identiteten din. Dokumentene vi godtar på de ulike stedene, står oppført her*.
  • Navnet og stedet i betalingsprofilen må samsvare nøyaktig med navnet og stedet i alle dokumentene du sender inn*. Hvis navnene ikke stemmer overens, må du endre navnet i betalingsprofilen ved å klikke på blyantikonet ved siden av navnet ditt. Hvis du ikke har redigeringstilgang, må du kontakte oss og be om at navnet oppdateres.
  • Du kan bli bedt om å oppgi telefonnummeret ditt for å bekrefte identiteten din. Hvis vi ikke finner noen match etter 5 forsøk, kan du fortsatt bli bedt om å oppgi dokumenter for å bekrefte identiteten din.
  • Hvis du bekrefter identiteten din som en del av ankeprosessen knyttet til en kontosperring, kan du bli bedt om å sende inn personnummeret eller telefonnummeret ditt for å fullføre bekreftelsen. Personnummeret eller telefonnummeret ditt blir slettet etter at bekreftelsesprosessen er fullført. Det blir ikke lagret. Hvis vi ikke finner noen match etter tre forsøk, får du ikke lov til å anke kontosperringen.

Google gjennomgår søknaden og sender deg et e-postvarsel om statusen for bekreftelsen av annonsøridentitet innen 5–7 virkedager hvis du har en tidsfrist, og innen 30 virkedager hvis du ikke har noen tidsfrist. Du kan sjekke bekreftelsesstatusen ved å følge menybanen «Verktøy og innstillinger» → «Fakturering» → «Annonsørbekreftelse» i Google Ads-kontoen din. Hvis du bruker en managerkonto, kan du sjekke statusen for alle kontoene dine på Annonsørbekreftelse-siden.

* I Sør-Korea gjennomføres identitetsbekreftelsen via mobiloperatøren din. Sjekk at opplysningene du sender inn, stemmer nøyaktig med opplysningene som er registrert hos mobiloperatøren din.
Google Ads-kontoen din har månedlig fakturering

Før du begynner

Siden informasjonen din allerede ble bekreftet da du søkte om en kredittgrense, trenger du ikke å sende inn mer informasjon eller dokumentasjon.

E-post- og kontovarselet du får, inneholder detaljert informasjon om hvordan du kan bekrefte bruken av det juridiske navnet og stedet ditt for hver Google Ads-konto. Dette er navnet og stedet som er oppført i betalingsprofilen din. Hvis informasjonen i betalingsprofilen din ikke er oppdatert, må du kontakte oss før du starter bekreftelsen.

Hvis du ikke er administrator for Google Ads-kontoen, må du kontakte en administrator for å starte bekreftelsen. Her kan du finne ut mer om kontotilgangsnivåer.

Slik gjør du det

1. Når du har fylt ut «Om bedriften din»-delen på «Annonsørbekreftelse»-siden i Google Ads-kontoen din, kan du klikke på «Kom i gang» ved siden av «Bekreft organisasjonen din».
  2. En ny side åpnes, der du blir bedt om å bekrefte organisasjonens navn og sted.
  3. Hvis du kan bekrefte flere kontoer samtidig, ser du et alternativ for dette.
  4. Klikk på Bekreft.

Du får en e-postbekreftelse på at identiteten din er bekreftet. Navnet og stedet i betalingsprofilen din vises i en bekjentgjørelse i alle annonsene du kjører. Finn ut mer om åpenhet og bekjentgjørelser i annonser

Jeg har en Google Ad Grants-konto

Viktig

• Hvis du har flere Google Ad Grants-kontoer, må du følge fremgangsmåten nedenfor for hver av dem.
  • Du trenger bare å fullføre annonsørbekreftelsen for kontoene som er oppført i e-postvarselet der du blir bedt om å starte bekreftelsesprosessen.
  • Hvis du ikke er administrator for Google Ads-kontoen, må du kontakte en administrator for å starte bekreftelsen. Se hvordan du gjør det.

Slik gjør du det

1. Når du har fylt ut delen «Om bedriften din» på «Annonsørbekreftelse»-siden i Google Ads-kontoen, klikker du på «Kom i gang» ved siden av «Bekreft organisasjonen din».
  2. Du blir viderekoblet til et skjema for å sende inn den etterspurte informasjonen på vegne av organisasjonen du representerer.
  3. Navnet som sendes inn som navnet på annonsøren, må tilhøre tilskuddsmottakeren du representerer.
  4. Det valgte stedet må være det stedet der tilskuddsmottakeren du representerer, er registrert, og det må stemme med dokumentasjonen du sender inn.
  5. Registreringsdokumentene som sendes inn, må inneholde navnet på og stedet til annonsøren du representerer. Dokumentene vi godtar på de ulike stedene, står oppført her.
  6. Google gjennomgår søknaden og sender deg et e-postvarsel om bekreftelsesstatusen din innen 5–7 virkedager hvis du har en tidsfrist, og innen 30 virkedager hvis du ikke har noen tidsfrist. Du kan sjekke bekreftelsesstatusen ved å følge menybanen «Verktøy og innstillinger» → «Fakturering» → «Annonsørbekreftelse» i Google Ads-kontoen din.
Bekreft byrået ditt [Jeg representerer et byrå eller en tredjepart som annonserer på vegne av en organisasjon eller enkeltperson]

Før du begynner

Bekreft at du har valgt «Organisasjon» som kontotype i Google Ads-betalingsprofilen din, før du sender inn informasjonen.

Du kan sjekke kontotypen i betalingsprofilen i Google Ads på «Innstillinger»-siden for «Fakturering» under delen «Detaljer om betaler». Hvis «Enkeltperson» er valgt som kontotype, må du kontakte oss før du starter bekreftelsesprosessen.

Slik gjør du det

1. Etter at du har fylt ut delen «Om bedriften din» på Annonsørbekreftelse-siden i Google Ads-kontoen din, klikker du på Kom i gang ved siden av «Bekreft byrået ditt».
    • Hvis byrået har en Google Ads-konto med månedlig fakturering, blir statusen oppdatert til «Fullført», og da trengs det ikke flere trinn.
    • Hvis byrået har en Google Ads-konto uten månedlig fakturering, blir det viderekoblet til en ny side for de neste trinnene.
  2. En ny side åpnes, der du blir bedt om å bekrefte identiteten til byrået ditt. Hvis du ikke er Google Ads-administrator, må du kontakte en kontoadministrator for å starte bekreftelsen. Se hvordan du gjør det.
  3. En Google Ads-administrator eller administrator for betalingsprofilen må laste opp byråets registreringsdokumenter og dokumentasjon på at du er den du hevder å være*. Dokumentene vi godtar på de ulike stedene, står oppført her. Det juridiske navnet og stedet i betalingsprofilen må stemme med navnet og stedet som er oppgitt i alle dokumentene du sender inn. Hvis navnene ikke stemmer overens, må en konto- eller betalingsadministrator redigere navnet i betalingsprofilen ved å klikke på blyantikonet ved siden av organisasjonsnavnet. Hvis denne administratoren ikke har redigeringstilgang til profilen, må du kontakte oss og be om at organisasjonsnavnet oppdateres.
  4. Klikk på Send inn.

Merk: All informasjon som samles inn, håndteres i tråd med personvernreglene og retningslinjene for sikkerhet, som er beskrevet i Google Sikkerhetssenter.

* I Sør-Korea gjennomføres identitetsbekreftelsen via mobiloperatøren din. Sjekk at opplysningene du sender inn, stemmer nøyaktig med opplysningene som er registrert hos mobiloperatøren din.

Bekreft kunden din [Jeg representerer et byrå eller en tredjepart som annonserer på vegne av en organisasjon eller enkeltperson]

Viktig

• Hvis du bruker automatiske eller manuelle innbetalinger for å betale kostnadene som påløper i Google Ads-kontoer som tilhører flere organisasjoner eller enkeltpersoner, må du fullføre dette trinnet for hver identifiserte konto.

Slik gjør du det

Fremgangsmåte for byråer

1. Når du har fylt ut delen «Om bedriften din» på «Annonsørbekreftelse»-siden i Google Ads-kontoen, vises «Bekreft organisasjonen din»-delen.
  2. Deretter kan du velge om kunden skal bekrefte seg selv, eller om byrået ditt skal bekrefte kunden på deres vegne.
    • Hvis du vil be kunden om å bekrefte seg selv, klikker du på Kopier linken ved siden av «Send bekreftelseslinken til kunden». Be kunden om å følge veiledningen for å fullføre bekreftelsen.
    • Hvis du har valgt å bekrefte kunden på deres vegne, blir du viderekoblet til en egen side der du starter bekreftelsen av kunden. Du må opprette en ny betalingsprofil for kunden, og du kan bli bedt om å oppgi dokumentasjon. Dokumentene vi godtar på de ulike stedene, står oppført her. Følg veiledningen for å fullføre bekreftelsen.

Fremgangsmåte for kunder

For å starte bekreftelsen av kunden må byrået først sende veiledningen via e-post (se delen ovenfor).

1. Kunden blir enten bedt om å velge en nåværende betalingsprofil hen har hos Google, til å bekrefte kundens annonsering, eller om å opprette en ny betalingsprofil.
  2. På dette trinnet kan kunden velge mellom alle betalingsprofilene som for øyeblikket er tilknyttet kundens e-postadresse. Hvis kunden vil gjenbruke en eksisterende betalingsprofil som ikke vises i listen, må hen dele linken for å starte bekreftelsen med en administrator for betalingsprofilen. Hvis kunden ikke har noen profil, må hen opprette en.
    • Bedriftsnavnet i profilen kunden velger, blir vist i bekjentgjørelsen i kundens annonser og i Ads Transparency Center.
    • Uansett om kunden velger en nåværende profil eller oppretter en ny, endres ikke faktureringen for kundens Google Ads-konto(er). Kunden får heller ikke tilgang til Google Ads-kontoen(e) sin(e) hvis ikke hen allerede har det.
  3. Med mindre kunden velger en nåværende profil som er bekreftet tidligere, må hen bekrefte den nye eller eksisterende betalingsprofilen sin ved å laste opp dokumentasjon som beviser bedriftens identitet. Her finner du mer informasjon.
  4. Når kunden har bekreftet betalingsprofilen sin, varsles du om dette på e-post. Du kan se statusen på Annonsørbekreftelse-siden.

Merk:

• Annonsørens bedriftsnavn som du sender inn, må være annonsøren byrået representerer, ikke navnet på byrået ditt. Annonsørens bedriftsnavn må stemme nøyaktig med navnet i annonsørens juridiske dokumenter som er sendt inn via skjemaet. Dette navnet blir vist i bekjentgjørelsen i alle annonsene som kjøres fra Google Ads-kontoen.
  • Registreringsdokumentene som sendes inn, må inneholde navnet på og stedet til annonsøren du representerer. Dokumentene vi godtar på de ulike stedene, står oppført her.

Google gjennomgår søknaden og sender deg et e-postvarsel om bekreftelsesstatusen for kunden din innen 5–7 virkedager hvis du har en tidsfrist, og innen 30 virkedager hvis du ikke har noen tidsfrist.

Husk

Annonser som kjøres av annonsører som har fullført identitetsbekreftelsen, inneholder en bekjentgjørelse som Google har generert automatisk, med navnet ditt (eller navnet på organisasjonen du representerer) og stedet som ble oppgitt under bekreftelsesprosessen. Finn ut mer om åpenhet rundt annonsører og bekjentgjørelser i annonser