Oppdatering av retningslinjene for helsetjenester og legemidler (april 2020)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I april 2020 oppdaterte Google informasjonen i retningslinjene for helsetjenester og legemidler som spesifikt omhandlet USA og Canada, slik at sertifiserte leverandører av telemedisin nå kan markedsføre tjenester som leveres av nettapoteker i disse to landene. Som en følge av dette kan LegitScript-sertifiserte leverandører av telemedisin søke om å få vise helserelaterte annonser med umiddelbar virkning.

USA

Produkt Er dette tillatt?
Nettapoteker

Green checkmark, allowed Tillatt med begrensninger

Google tillater nettapoteker som er akkreditert av en av de disse organisasjonene:

LegitScripts sertifiserings- og overvåkningsprogram for apoteker og andre helsevirksomheter

• Sertifisering av nettapoteker: Dette er tilgjengelig for nettsteder som tar imot fornyelse, overføring og nye bestillinger av resepter, og apoteker som tar imot resepter via postordre eller andre former for ekstern bestilling.
  • Sertifisering som leverandør av telemedisin: Dette er tilgjengelig for nettsteder som tilbyr virtuelle helsetjenester og legger til rette for foreskriving av medisiner.

National Association of Boards of Pharmacy (NABP)

• VIPPS: Tilgjengelig for apoteker med komplette tjenester på nettet, innbefattet salg (eller tilrettelegging for salg) eller mottak av nye bestillinger på reseptbelagte legemidler via apotekets nettsted.
  • .pharmacy-programmet for bekreftede nettsteder: Dette er tilgjengelig for apoteker som har et nettsted med toppdomenet «.pharmacy» og tilbyr komplette eller begrensede tjenester på nettet, innbefattet salg (eller tilrettelegging for salg) av reseptbelagte legemidler eller tjenester, mottak av nye bestillinger av reseptbelagte legemidler via nettstedet og fornyelse eller overføring av resepter.

Finn ut mer om – eller søk om å få – LegitScript-sertifisering eller NABP-akkreditering

Annonsørene må også være sertifisert av Google. Slik søker du.

Avhengighetstjenester

Green checkmark, allowed Tillatt med begrensninger

For at du skal kunne annonsere for rehabiliteringstjenester knyttet til rusavhengighet, må du være sertifisert som leverandør av slike tjenester via LegitScript-sertifiseringsprogrammet.

Om LegitScript-sertifiseringen: Ikke alle tjenester knyttet til rusavhengighet er kvalifisert for LegitScript-sertifisering. Bedrifter som ikke er kvalifisert for sertifisering, kan ikke annonsere for tjenester knyttet til rusavhengighet på Google. LegitScript krever et gebyr for behandling og oppfølging av søknader, men kan under visse omstendigheter gi avkall på dette gebyret. Finn ut mer om LegitScript-sertifisering – eller søk om å bli sertifisert

Annonsørene må også være sertifisert av Google. Slik søker du.

Canada

Produkt Er dette tillatt?
Nettapoteker

Green checkmark, allowed Tillatt med begrensninger

Google tillater nettapoteker som er akkreditert av en av de disse organisasjonene:

LegitScripts sertifiserings- og overvåkningsprogram for apoteker og andre helsevirksomheter

• Sertifisering av nettapoteker: Dette er tilgjengelig for nettsteder som tar imot fornyelse, overføring og nye bestillinger av resepter, og apoteker som tar imot resepter via postordre eller andre former for ekstern bestilling.
  • Sertifisering som leverandør av telemedisin: Dette er tilgjengelig for nettsteder som tilbyr virtuelle helsetjenester og legger til rette for foreskriving av medisiner.

National Association of Boards of Pharmacy (NABP)

• VIPPS: Tilgjengelig for apoteker med komplette tjenester på nettet, innbefattet salg (eller tilrettelegging for salg) eller mottak av nye bestillinger på reseptbelagte legemidler via apotekets nettsted.
  • .pharmacy-programmet for bekreftede nettsteder: Dette er tilgjengelig for apoteker som har et nettsted med toppdomenet «.pharmacy» og tilbyr komplette eller begrensede tjenester på nettet, innbefattet salg (eller tilrettelegging for salg) av reseptbelagte legemidler eller tjenester, mottak av nye bestillinger av reseptbelagte legemidler via nettstedet og fornyelse eller overføring av resepter.
Finn ut mer om – eller søk om å få – LegitScript-sertifisering eller NABP-akkreditering

Annonsørene må også være sertifisert av Google. Slik søker du.

(Lagt ut i april 2020)