Update van het beleid voor gezondheidszorg en geneesmiddelen (april 2020)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In april 2020 heeft Google de landvereisten voor de Verenigde Staten en Canada van het beleid voor gezondheidszorg en geneesmiddelen geüpdatet, zodat gecertificeerde aanbieders van gezondheidszorg op afstand services voor online apotheken mogen promoten. Als gevolg hiervan kunnen door LegitScript gecertificeerde aanbieders van gezondheidszorg op afstand met onmiddellijke ingang een aanvraag voor advertenties voor gezondheidszorg indienen.

Verenigde Staten

Product Toegestaan?
Online apotheken

Green checkmark, allowed Toegestaan met beperkingen

Google staat advertenties toe voor online apotheken die zijn geaccrediteerd door een van de onderstaande organisaties:

LegitScript Healthcare Merchant Certification and Monitoring Program

• Certificering voor online apotheken: beschikbaar voor websites die herhaalrecepten, overgedragen recepten van een andere apotheek of nieuwe recepten accepteren, of apotheken die geneesmiddelen op recept leveren via postorder of een andere vorm van bestelservice op afstand.
  • Certificering voor gezondheidszorg op afstand: beschikbaar voor websites die virtuele gezondheidszorg aanbieden en het voorschrijven van medicijnen mogelijk maken.

National Association of Boards of Pharmacy (NABP)

• VIPPS: beschikbaar voor apotheken met volledige online functionaliteit, waaronder de verkoop (of het faciliteren van de verkoop) van geneesmiddelen op recept of het accepteren van nieuwe bestellingen voor geneesmiddelen op recept via hun website.
  • Programma voor geverifieerde websites met het domein '.pharmacy': websites met het hoofddomein '.pharmacy' zijn beschikbaar voor apotheken met volledige of beperkte online functionaliteit, waaronder de verkoop (of het faciliteren van de verkoop) van geneesmiddelen of services op recept, het accepteren van nieuwe bestellingen voor geneesmiddelen op recept via hun website, en herhaalrecepten of overgedragen recepten van andere apotheken.

Lees meer informatie of dien een aanvraag in voor LegitScript-certificering of NABP-accreditatie

Adverteerders moeten bovendien door Google zijn gecertificeerd. Lees hoe u zich kunt aanmelden.

Verslavingszorg

Green checkmark, allowed Toegestaan met beperkingen

Als u wilt adverteren voor drugs- en alcoholverslavingszorg gericht op herstel, moet u gecertificeerd zijn als een verslavingszorgaanbieder door het LegitScript-certificeringsprogramma.

Over LegitScript-certificering: Niet alle vormen van drugs- en alcoholverslavingszorg komen in aanmerking voor certificering door LegitScript. Zorgaanbieders die niet in aanmerking komen, mogen geen drugs- en alcoholverslavingszorg adverteren op Google. LegitScript brengt een bedrag in rekening voor het verwerken en monitoren van aanvragen. Onder bepaalde omstandigheden zijn echter ontheffingen van de kosten mogelijk. Lees meer informatie of dien een aanvraag in voor LegitScript-certificering

Adverteerders moeten bovendien door Google zijn gecertificeerd. Lees hoe u zich kunt aanmelden.

Canada

Product Toegestaan?
Online apotheken

Green checkmark, allowed Toegestaan met beperkingen

Google staat advertenties toe voor online apotheken die zijn geaccrediteerd door een van de onderstaande organisaties:

LegitScript Healthcare Merchant Certification and Monitoring Program

• Certificering voor online apotheken: beschikbaar voor websites die herhaalrecepten, overgedragen recepten van een andere apotheek of nieuwe recepten accepteren, of apotheken die geneesmiddelen op recept leveren via postorder of een andere vorm van bestelservice op afstand.
  • Certificering voor gezondheidszorg op afstand: beschikbaar voor websites die virtuele gezondheidszorg aanbieden en het voorschrijven van medicijnen mogelijk maken.

National Association of Boards of Pharmacy (NABP)

• VIPPS: beschikbaar voor apotheken met volledige online functionaliteit, waaronder de verkoop (of het faciliteren van de verkoop) van geneesmiddelen op recept of het accepteren van nieuwe bestellingen voor geneesmiddelen op recept via hun website.
  • Programma voor geverifieerde websites met het domein '.pharmacy': websites met het hoofddomein '.pharmacy' zijn beschikbaar voor apotheken met volledige of beperkte online functionaliteit, waaronder de verkoop (of het faciliteren van de verkoop) van geneesmiddelen of services op recept, het accepteren van nieuwe bestellingen voor geneesmiddelen op recept via hun website, en herhaalrecepten of overgedragen recepten van andere apotheken.
Lees meer informatie of dien een aanvraag in voor LegitScript-certificering of NABP-accreditatie

Adverteerders moeten bovendien door Google zijn gecertificeerd. Lees hoe u zich kunt aanmelden.

(Gepost in april 2020)