Oppdatering av retningslinjene for politisk innhold (mai 2020)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

26. mai 2020 oppdateres Googles retningslinjer for politisk innhold for New Zealand. Dette omfatter følgende endringer:

Valgkampannonser i New Zealand er annonser som innholder

• politiske partier, nåværende folkevalgte embetsmenn eller kandidater til parlamentet i New Zealand
  • saker som skal avgjøres ved folkeavstemning, talsmenn for saker som skal avgjøres ved folkeavstemning, eller oppfordringer om å stemme etter at en nasjonal folkeavstemninger er kunngjort gjennom lovgivning eller en kongelig resolusjon

Alle annonsører som kjører valgkampannonser i New Zealand, må bekreftes av Google. Godkjenning til å kjøre valgkampannonser i New Zealand blir tilgjengelig fra 19. mai 2020. Informasjon om kravene til bekreftelse finner du her

26. mai 2020 oppdaterer Google også retningslinjene for politisk innhold for å presisere at det er sluttannonsøren, ikke byrået eller mellomleddet som handler på sluttannonsørens vegne, som må bekreftes for å kunne kjøre valgkampannonser. Eksempel: Når et byrå annonserer på vegne av et politisk parti, skal det politiske partiet bekreftes.

(Lagt ut i april 2020)