Update van het beleid voor politieke content (mei 2020)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcentrum om het gebruikers gemakkelijker te maken. Deze vertalingen hebben echter geen invloed op de inhoud van ons beleid. Voor handhaving van het beleid is de Engelse versie leidend. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Op 26 mei 2020 updatet Google het beleid voor politieke content voor Nieuw-Zeeland. Dit omvat de volgende wijzigingen:

Verkiezingsadvertenties in Nieuw-Zeeland zijn advertenties die een van de volgende elementen bevatten:

• Een politieke partij, een huidige gekozen ambtsdrager of een kandidaat voor het parlement in Nieuw-Zeeland.
  • Een referendumoptie waarover kan worden gestemd, een voorstander van een referendumoptie of een oproep om te stemmen nadat een nationaal referendum officieel is uitgevaardigd door middel van een Act of een Order in Council.

Alle adverteerders die verkiezingsadvertenties laten lopen in Nieuw-Zeeland, moeten door Google worden geverifieerd. Verificatie om verkiezingsadvertenties te laten lopen in Nieuw-Zeeland is beschikbaar vanaf 19 mei 2020. Informatie over de verificatievereisten vindt u hier

Op 26 mei 2020 updatet Google ook het beleid voor politieke content om te specificeren dat de eindadverteerder moet worden geverifieerd om verkiezingsadvertenties te laten lopen, niet het bureau of de tussenpersoon die namens de eindadverteerder optreedt. Voorbeeld: een bureau dat adverteert namens een politieke partij moet worden geverifieerd als de politieke partij.

(Gepost in april 2020)