Updates van het beleid voor verkeerde voorstelling (juli 2020)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In juli 2020 updatet Google het beleid voor verkeerde voorstelling om het beleid voor clickbait-advertenties toe te voegen. Dit beleid is van toepassing op advertenties met sensationele of clickbaittekst/-afbeeldingen die de kijker onder druk zetten onmiddellijk actie te ondernemen om de volledige context van de advertentie te begrijpen, met de bedoeling verkeer naar de advertentie te leiden. Deze beleidslancering heeft gevolgen.

Het volgende is niet toegestaan:

Advertenties die clickbaittactieken, sensationele tekst of afbeeldingen gebruiken om verkeer te genereren.
Voorbeelden (niet-volledig): advertenties waarin wordt beweerd dat ze geheimen, schandalen of andere sensationele informatie onthullen over het product of de service waarvoor wordt geadverteerd; advertenties die gebruikmaken van clickbaitberichten, zoals 'Klik hier om erachter te komen', 'U gelooft niet wat er is gebeurd' of woordgroepen die synoniemen of vergelijkbaar zijn en de gebruiker aansporen op de advertentie te klikken om de volledige context van de advertentie te begrijpen; advertenties met duidelijk gewijzigde ingezoomde foto's van lichaamsdelen, met foto's van arrestanten, met foto's van echte ongevallen of met foto's van rampen om een product of service te promoten; of advertenties met voor-en-nafoto's om aanzienlijke veranderingen van het menselijk lichaam te promoten.

Advertenties die negatieve levensgebeurtenissen aangrijpen, zoals overlijden, ongevallen, ziekten, arrestaties of faillissementen, om angst, schuld of andere sterke negatieve emoties op te wekken en de kijker zo onder druk te zetten dat diegene onmiddellijk actie onderneemt.
Voorbeelden (niet volledig): advertenties die gebruikers onder druk zetten een product of service te kopen, zich erop te abonneren of het gebruik te stoppen om schade te voorkomen; advertenties die afbeeldingen van ernstige nood, pijn, angst of schok gebruiken om een product of service te promoten.

(Gepost: juni 2020)