Så använder Google data från förbättrade konverteringar

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Med förbättrade Google Ads-konverteringar för webben kan du mäta onlinekonverteringar som kommer från Google Ads med hjälp av din data från första part (till exempel köp och potentiella kunder). Google skyddar data som du delar med oss och håller den konfidentiell. I den här artikeln beskriver vi hur Google hanterar datafilerna du laddar upp för användning med förbättrade konverteringar för webben.

Läs mer om hur Google hanterar data som du laddar upp i förbättrade konverteringar för potentiella kunder.

När du aktiverar förbättrade Google Ads-konverteringar för webben eller förbättrade konverteringar för potentiella kunder, kan dina Google-taggar automatiskt identifiera data som tillhandahålls av användaren på din webbplats, och denna data från första part kommer att laddas upp till Google för det bruk som beskrivs i den här artikeln. Du kan ändra hur dina Google-taggar identifierar data som tillhandahålls av användaren när du vill genom att följa anvisningarna om att konfigurera förbättrade konverteringar för webben med hjälp av Google-taggen eller konfigurera förbättrade konverteringar för webben med hjälp av Google Taggstyrning.

Så hanterar vi din data

Informationen som du laddar upp används enbart för att matcha dina kunder med Google-konton och rapportera onlinekonverteringar som är ett resultat av interaktion med Google-annonser. Vi skyddar och håller din data konfidentiell med hjälp av samma branschledande standarder som vi använder för att skydda våra egna användares data.

Så här hanterar vi data som du laddar upp:

• Begränsad dataanvändning. Google använder data om förbättrade konverteringar som du laddar upp för att ge dig tillgång till tjänster, däribland teknisk support. Informationen kan användas för att tillhandahålla mätning i alla Googles medier (sök, video, display) och plattformar (AW, DV360, SA360, GA). Vi matchar till exempel konverteringsdata som du laddar upp med data om Google-annonshändelser för att rapportera konverteringar. För att förbättra noggrannheten i konverteringsmätningen kan Google också, enligt dina anvisningar, kombinera din data om förbättrade konverteringar med data från andra mätningsprodukter som du använder, till exempel vanlig konverteringsspårning. Vi kan även ge dig tillgång till andra funktioner som använder din data om förbättrade konverteringar, till exempel undersökningar av inkrementalitet. Dessa funktioner är valfria, och du väljer om du vill använda dem. För vissa produkter kan du också generera kundmatchningslistor med hjälp av data som har laddats upp. Google använder integritetssäker händelsedata på sätt som gynnar alla annonsörer i funktioner som automatisk budgivning för att förbättra den övergripande kvaliteten och korrektheten samt för att upptäcka spam och ogiltig aktivitet. Google kan använda integritetssäker händelsedata för att säkerställa efterlevnad av våra policyer för förbättrade konverteringar.
  • Begränsad dataåtkomst. Google använder kryptering och åtkomstkontroller för anställda för att skydda din data mot obehörig åtkomst.
  • Begränsad datadelning. Google delar inte din data med andra annonsörer. Om så krävs kan vi dock lämna ut denna data för att följa gällande lagar och förordningar, juridiska processer eller tvingande krav från myndigheter.
  • Datasäkerhet. Google lägger stor vikt vid att systemen vi använder för att lagra din data är säkra och tillförlitliga. Vi har särskilda team för datateknisk säkerhet som arbetar med att skydda våra system mot externa hot, och vi lagrar all data i krypterat format för att skydda den mot obehörig åtkomst.

Om datadelningsprocessen

Här följer mer information om matchningsprocessen och hur vi behandlar data som delas med Google. När du använder Google-taggen:

• Taggar får endast dela konverteringshändelser om de skickas via ett HTTPS-protokoll, vilket är branschstandarden för säker dataöverföring.
  • Matchning av e-postadresser, telefonnummer och gatuadresser: För att kunna utföra matchning baserat på din kunddata lagrar Google e-postadresserna för Google-konton och motsvarande hashade strängar. När du har laddat upp din data med hashade e-postadresser jämför Google Ads varje hashad sträng i din data med den hashade strängen i Google-kontona. Om de matchar varandra märks konverteringsposterna som matchade.
  • Google använder de matchade konverteringsposterna för att kombinera med information om annonsklick och annonshändelser i ditt konto och rapportera onlinekonverteringar som uppkommer på grund av Google Ads.

Om du använder Enhanced Conversions API för att skicka data till Google ansvarar du för att sammanställa din data:

• Kunddata måste hashas med SHA256-algoritmen, vilket är branschstandarden för envägshashning.
  • Endast personligt identifierande kunduppgifter som e-postadress, telefonnummer, för- och efternamn och gatuadress ska hashas. Hasha inte uppgifter om land, delstat, ort och postnummer.
  • E-postmatchning: För matchning baserat på dina kunders e-postadresser behåller Google e-postadresserna för Google-konton och motsvarande hashade strängar. Efter att du har laddat upp din data med hashade e-postadresser jämför Google Ads varje hashad sträng i din data med den hashade strängen eller e-postadressen i Google-kontona. Om de matchar varandra märks konverteringsposterna som matchade.
  • Adressmatchning: För matchning baserat på dina kunders postadresser slår Google ihop hashade namn- och adressuppgifter för Google-konton för att skapa en matchningsnyckel. Efter att du har skickat data med hashade kundnamn och adresser (hasha inte uppgifter om postnummer, ort, delstat och land) skapar Google en liknande nyckel baserat på denna data och jämför varje nyckel i din data med nycklarna som baseras på Google-konton. Om de matchar varandra märker vi konverteringarna som matchade.
  • Telefonmatchning: På liknande sätt som vid e-postmatchning lagrar Google telefonnummer för Google-konton och motsvarande hashade strängar för dessa telefonnummer. Efter att du har laddat upp din data med hashade telefonnummer jämför Google Ads varje hashad sträng i denna med hashade strängar eller telefonnummer i Google-konton. Om de matchar varandra märks konverteringsposterna som matchade.
  • Google använder de matchade konverteringsposterna för att kombinera med information om annonsklick och annonshändelser i ditt konto och rapportera onlinekonverteringar som uppkommer på grund av Google Ads.

Om förbättrade konverteringar för potentiella kunder

Så hanterar vi din data

Informationen som du laddar upp används för att matcha dina offlinekunders konverteringar med klick som ledde till din webbplats och resulterade i att kunderna skickade in ett formulär för potentiella kunder. Matchningen gör det möjligt att se rapporterade offlinekonverteringar som är ett resultat av interaktioner från Google-annonser. Vi skyddar och håller din data konfidentiell med hjälp av samma branschledande standarder som vi använder för att skydda våra egna användares data.

Så här hanterar vi data som du laddar upp:

• Begränsad dataanvändning. Google använder data om förbättrade konverteringar för potentiella kunder som du laddar upp för att ge dig tillgång till tjänster, däribland teknisk support. Informationen kan användas för att tillhandahålla mätning i alla Googles medier (sök, video, display). Vi matchar till exempel konverteringsdata som du laddar upp med data om Google-annonshändelser för att rapportera konverteringar. För att förbättra noggrannheten i konverteringsmätningen kan Google också, enligt dina anvisningar, kombinera din data från förbättrade konverteringar för potentiella kunder med data från andra mätningsprodukter som du använder, till exempel vanlig konverteringsspårning. Vi kan även ge dig tillgång till andra funktioner som använder din data om förbättrade konverteringar, till exempel undersökningar av inkrementalitet. Dessa funktioner är valfria, och du väljer om du vill använda dem. För vissa produkter kan du också generera kundmatchningslistor med hjälp av data som har laddats upp. Google använder integritetssäker händelsedata på sätt som gynnar alla annonsörer i funktioner som automatisk budgivning för att förbättra den övergripande kvaliteten och korrektheten samt för att upptäcka spam och ogiltig aktivitet. Google kan använda integritetssäker händelsedata för att säkerställa efterlevnad av våra policyer för förbättrade konverteringar.
  • Begränsad dataåtkomst. Google använder kryptering och åtkomstkontroller för anställda för att skydda din data mot obehörig åtkomst.
  • Begränsad datadelning. Google delar inte din data med andra annonsörer. Om så krävs kan vi dock lämna ut denna data för att följa gällande lagar och förordningar, juridiska processer eller tvingande krav från myndigheter.
  • Datasäkerhet. Google lägger stor vikt vid att systemen vi använder för att lagra din data är säkra och tillförlitliga. Vi har särskilda team för datateknisk säkerhet som arbetar med att skydda våra system mot externa hot, och vi lagrar all data i krypterat format för att skydda den mot obehörig åtkomst.

Om datadelningsprocessen

Här följer mer information om matchningsprocessen och hur vi behandlar data som delas med Google. När du använder Google-taggen:

• Taggar får endast dela formulärhändelser om de skickas via ett HTTPS-protokoll, vilket är branschstandarden för säker dataöverföring.
  • Lagring av e-postadresser och telefonnummer: Google lagrar motsvarande hashade strängar med e-postadresser och telefonnummer från angivna händelser i webbplatsformulär.
  • Google matchar de hashade strängarna mot uppladdade offlinekonverteringar i kombination med information om annonsklick/händelser i ditt konto för att rapportera offlinekonverteringar som uppkommer på grund av Google Ads.

När du använder API:et för förbättrade konverteringar för potentiella kunder eller filuppladdning för att skicka offlinedata till Google ansvarar du för att sammanställa din data:

• Kunddata måste hashas med SHA256-algoritmen, vilket är branschstandarden för envägshashning.
  • Endast personligt identifierande kunduppgifter, som e-postadress och telefonnummer, ska hashas.
  • Matchning av e-postadresser: När du har laddat upp din data med hashade e-postadresser jämför Google Ads varje hashad sträng i din data med den hashade sträng som skickades från tidigare händelser i webbplatsformulär. Om de matchar varandra märks konverteringsposterna som matchade.
  • Matchning av telefonnummer: När du har laddat upp din data med hashade telefonnummer jämför Google Ads varje hashad sträng i din data med den hashade sträng som skickades från tidigare händelser i webbplatsformulär. Om de matchar varandra märks konverteringsposterna som matchade.
  • Google kombinerar de matchade konverteringsposterna med information om annonsklick eller annonshändelser i ditt konto för att rapportera offlinekonverteringar som uppkommer på grund av Google Ads.

Datasäkerhetscertifieringar

ISO 27001

Google har ISO 27001-certifierat system, program, medarbetare, teknik, processer och datacenter som betjänar flera produkter från Google, bland annat förbättrade konverteringar. Ladda ned Google Ads/Analytics Scope Expansion Certificate — ISO27001 (PDF)

Senast uppdaterad: mars 2023

Relaterad artikel