Ny policy för myndighetstjänster (maj 2020)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I maj 2020 uppdaterar Google policyn för övriga begränsade verksamheter och lägger till en ny policy för myndighetsdokument och officiella tjänster. Den befintliga policyn för försäljning av kostnadsfria produkter, som ingår i policyn för övriga begränsade verksamheter, kommer att tas bort.

Ny policy för myndighetsdokument och officiella tjänster

Google tillåter inte längre annonser om dokument och/eller tjänster som kan hämtas direkt från en myndighet eller av myndigheten utsedd leverantör. Här ingår erbjudanden om hjälp med att hämta sådana produkter och tjänster. En utsedd leverantör definieras som ett företag som den ursprungliga leverantören (Myndigheten) officiellt har gett i uppdrag eller utsett att tillhandahålla särskilda produkter eller tjänster för Myndighetens räkning som vanligtvis utförs eller tidigare har utförts av Myndigheten själv. Kampanjer från auktoriserade leverantörer och återförsäljare är inte tillåtna. Denna policy gäller oavsett priset som annonsören debiterar för produkten eller tjänsten.

Denna nya policy förbjuder marknadsföring av dokument och tjänster som underlättar inhämtande, förnyelse, ersättning av eller sökning i officiella dokument eller officiell information som är tillgänglig direkt från en myndighet eller av myndigheten utsedd leverantör.

Exempel (inte uttömmande): pass och andra former av nationell legitimation, bevis på permanent uppehållstillstånd, intyg om immigrationsstatus/registrering, körkort, resedokument som visum och elektroniska resegodkännanden (ETA), id-kort, jakt- eller fiskelicenser, vapenlicenser eller vapenregistrering samt dokument och information som hämtas från officiella register, som födelseintyg, vigselintyg och intyg om militärtjänstgöring.

Denna policy förbjuder också marknadsföring av hjälp med att ansöka om eller betala för offentliga tjänster som är direkt tillgängliga via en myndighet eller av myndighet utsedd leverantör.

Exempel (inte uttömmande): hjälp med att ansöka om myndighetsutnämningar eller förmåner, hjälp med officiell adressändring, officiell namnändring, ekonomiska medel som inte har tagits i anspråk, lagring av post samt hjälp med att betala transportavgifter som bro- och biltullar.

Följande professionella tjänster omfattas inte av denna policy: tjänster kring skattefrågor, juridiska tjänster, B2B (business-to-business)-/företagstjänster, immigrationsadvokater och immigrationsrådgivare med fokus på rådgivning och inte på att tillhandahålla särskilda resedokument.

(upplagt i mars 2020)