Nye retningslinjer for offentlige tjenester (mai 2020)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I mai 2020 oppdaterer Google retningslinjene for andre bedrifter med begrensninger og legger til nye retningslinjer for offentlige dokumenter og tjenester. De gjeldende retningslinjene for salg av gratisvarer, som er en del av retningslinjene våre for andre bedrifter med begrensninger, fjernes.

Nye retningslinjer for offentlige dokumenter og tjenester

Google tillater ikke lenger annonser for dokumenter og/eller tjenester som kan skaffes direkte fra myndighetene eller delegerte leverandører. Dette omfatter tilbud om hjelp til å skaffe disse produktene eller tjenestene. En delegert leverandør er definert som en bedrift som har fått godkjenning av den opprinnelige leverandøren (myndighetene) til å levere bestemte produkter eller tjenester, som vanligvis utføres av eller tidligere er utført av myndighetene selv, på vegne av myndighetene. Markedsføring fra autoriserte leverandører eller forhandlere er forbudt. Disse retningslinjene gjelder uavhengig av prisen annonsøren krever for produktet eller tjenesten.

Disse nye retningslinjene forbyr markedsføring av dokumenter eller tjenester som legger til rette for anskaffelse, fornyelse eller utskifting av eller oppslag i offentlige dokumenter eller informasjon som er tilgjengelig direkte fra myndighetene eller en delegert leverandør.

Eksempler (listen er ikke uttømmende): pass og andre typer nasjonale identitetsbevis, bevis på permanent opphold, bevis på immigrasjonsstatus eller -registrering, førerkort, reisedokumenter som visum og elektroniske reisetillatelser, trygdekort, jakt- eller fiskekort, våpenlisenser eller -registrering og dokumenter eller informasjon hentet fra offisielle registre, for eksempel fødselsattester, vigselsattester og dokumenter fra militæret.

Disse retningslinjene forbyr også markedsføring av hjelp med å søke om eller betale for offentlige tjenester som er tilgjengelige direkte fra myndighetene eller delegerte leverandører.

Eksempler (listen er ikke uttømmende): hjelp med å søke om avtaler med det offentlige eller offentlig stønad, hjelp med å be om en offisiell adresseendring, en offisiell navneendring, tilgodehavende beløp eller postoppbevaring, og hjelp med å betale trafikkrelaterte gebyrer, for eksempel bomavgifter eller rushtidsavgifter.

Følgende profesjonelle tjenester er ikke begrenset av disse retningslinjene: skatterådgivning, juridiske tjenester, tjenester for bedriftsmarkedet (business-to-business), advokat- og rådgivningstjenester knyttet til innvandring der tjenestene hovedsakelig består av konsultasjoner, ikke bare hjelp med å skaffe bestemte reisedokumenter.

(Lagt ut i mars 2020)