Nova política de serveis governamentals (maig de 2020)

Google ofereix versions traduïdes del Centre d'ajuda, però no pretenen canviar el contingut de les nostres polítiques. La versió en anglès és la versió oficial que utilitzem per aplicar les nostres polítiques. Per veure aquest article en un altre idioma, feu servir el menú desplegable d'idioma que hi ha a la part inferior de la pàgina.

El maig de 2020, Google actualitzarà la política d'altres empreses restringides i afegirà una nova política de serveis oficials i documents governamentals. La política actual per a la venda d'articles gratuïts, que forma part de la política d'altres empreses restringides, se suprimirà.

Nova política de serveis oficials i documents governamentals

Google ja no permetrà els anuncis de documents o serveis que es puguin obtenir directament d'un organisme públic o un proveïdor delegat, incloent-hi les ofertes d'assistència per aconseguir aquests productes o serveis. Un proveïdor delegat és una empresa a què el proveïdor original (el Govern) ha encarregat o assignat oficialment el subministrament, en nom seu, de determinats productes i serveis, que solen o solien córrer a càrrec del proveïdor original (el Govern). Es prohibiran les promocions de proveïdors o distribuïdors autoritzats. Aquesta política s'aplicarà amb independència del preu que cobri l'anunciant pel producte o el servei en qüestió.

Aquesta nova política prohibirà la promoció de documents o serveis que facilitin l'adquisició, la renovació, la substitució o la cerca de documents o d'informació oficials que estiguin disponibles directament a través d'un organisme públic o un proveïdor delegat del govern.

Alguns exemples: passaports i altres documents d'identificació nacionals, certificats de residència permanent, comprovants d'estatus d'immigrant o del registre d'imigració, carnets de conduir, documents de viatge com ara visats i autoritzacions electròniques de viatge, targetes d'afiliació a la seguretat social, llicències de caça o pesca, llicències o registres d'armes, i documents o informació de registres oficials, com ara certificats de naixement, certificats de matrimoni i registres militars.

Aquesta política també prohibirà la promoció d'assistència per sol·licitar o pagar serveis oficials o públics que estiguin disponibles directament a través d'un organisme públic o un proveïdor delegat.

Alguns exemples: assistència per demanar cites o prestacions públiques; assistència per sol·licitar un canvi de padró o de nom, diners no reclamats o correspondència retinguda, i assistència per pagar costos de transport, com ara peatges o càrrecs per congestió.

Els serveis professionals següents no es veuran afectats per aquesta política: serveis de gestoria, serveis legals, serveis empresarials i B2B (d'empresa a empresa), i serveis d'advocats o assessors d'immigració que ofereixen assessorament i no només ajuda per obtenir documents de viatge concrets.

(Publicat el març de 2020)