Oppdatering av retningslinjene om innhold som muliggjør uærlig atferd (august 2020)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I august 2020 oppdaterer vi retningslinjene i Google Ads om innhold som muliggjør uærlig atferd. Hensikten med dette er å tydeliggjøre hvilke begrensninger som regulerer annonsering for spionprogrammer og overvåkningsteknologi. I henhold til de oppdaterte retningslinjene tillates ikke markedsføring av produkter eller tjenester som markedsføres eller målrettes mot brukere med det uttrykkelige formålet å spore eller overvåke en annen person eller vedkommendes aktiviteter, uten at denne personen har gitt autorisasjon til dette. Disse retningslinjene trer i kraft globalt, og 11. august 2020 begynner vi å håndheve denne oppdateringen av retningslinjene.

Eksempler på produkter og tjenester som forbys (listen er ikke uttømmende)

Spionprogrammer og teknologi som brukes til overvåking av intime partnere, inkludert, men ikke begrenset til, spionprogrammer og skadelig programvare som kan brukes til å overvåke SMS-er, telefonsamtaler eller nettleserlogger, GPS-sporere som markedsføres spesifikt som spionutstyr eller løsninger for å spore noen uten samtykke, eller markedsføring av overvåkingsutstyr (f.eks. kameraer, lydopptakere, dashbordkameraer og babymonitorer) som spesifikt markedsføres som spionutstyr.

Dette omfatter ikke (a) private etterforskningstjenester eller (b) produkter eller tjenester som er utviklet for at foreldre skal kunne spore eller overvåke mindreårige barn.

Brudd på disse retningslinjene fører ikke til umiddelbar suspensjon av den aktuelle kontoen uten forutgående advarsel. Vi utsteder en advarsel minst sju dager før vi suspenderer kontoer.

Gjennomgå denne oppdateringen av retningslinjene for å finne ut om noen av annonsene dine faller inn under virkeområdet til retningslinjene, og fjern i så fall de aktuelle annonsene før 11. august 2020.

(Publisert i juli 2020)