Päivitys petollisen toiminnan sallimista koskevaan käytäntöön (elokuu 2020)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google Adsin petollisen toiminnan sallimista koskeva käytäntö päivitetään elokuussa 2020. Päivityksen tarkoituksena on selventää rajoituksia, jotka koskevat vakoiluohjelmien ja valvontateknologian mainontaa. Päivitetty käytäntö estää sellaisten tuotteiden tai palveluiden mainostamisen, jotka on tarkoitettu henkilön tai hänen toimiensa seuraamiseen tai valvomiseen ilman kyseisen henkilön lupaa. Tätä käytäntöä sovelletaan maailmanlaajuisesti 11.8.2020 alkaen.

Esimerkkejä kielletyistä tuotteista ja palveluista (ei tyhjentävä luettelo)

Vakoiluohjelmat ja parisuhdekumppanin valvontaan tarkoitetut teknologiat, kuten vakoiluohjelmat tai haittaohjelmat, joiden avulla käyttäjä voi seurata tekstiviestejä, puheluita tai selaushistoriaa, GPS-seurantalaitteet, joita markkinoidaan erityisesti ilman kohdehenkilön suostumusta toteutettavaa vakoilua tai seurantaa varten, sekä vakoilua varten markkinoidut valvontalaitteet (kuten kamerat, ääninauhurit, kojelautakamerat ja lastenhuoneen valvontakamerat)

Tämä ei sisällä (a) yksityisetsiväpalveluita tai (b) tuotteita tai palveluita, joiden avulla vanhemmat voivat seurata tai valvoa alaikäisiä lapsiaan.

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään 7 päivää ennen tilisi jäädyttämistä.

Tutustu tähän käytäntöpäivitykseen ja tarkista, ovatko mainoksesi tämän käytännön mukaisia. Poista kaikki mainokset, jotka eivät ole tämän käytännön mukaisia, 11.8.2020 mennessä.

(Julkaistu heinäkuussa 2020)