Vanliga frågor om verifieringsprogrammet för annonsörer och annonsupplysningar

För att underlätta för våra användare tillhandahåller Google översatta versioner av vårt hjälpcenter. Sådana versioner är dock inte avsedda att förändra innehållet i våra policyer. Den engelskspråkiga versionen är den officiella version vi använder för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Om verifieringsprogrammet för annonsörer

Vad är verifieringsprogrammet för annonsörer?

Verifieringsprogrammet för annonsörer är Googles sammanslagna verifieringsprogram som kombinerar verifiering av identitet och företagsverksamhet, vilket ger en enklare och bättre annonsörsupplevelse. Programmet består av ett antal steg som annonsörerna måste följa och slutföra. Annonsörerna ombeds skicka in grundläggande information om sin verksamhet och identitet.

På vilket sätt skiljer sig verifieringsprogrammet för annonsörer från verifiering av identitet och företagsverksamhet?

Verifieringsprogrammet för annonsörer är ett kombinerat flöde som innefattar verifiering av identitet och företagsverksamhet. I vissa situationer kan du fortfarande bli ombedd att slutföra verifieringen av identitet och företagsverksamhet som ett led i verifieringsprocessen.

Skillnaderna innefattar det nya avsnittet Om ditt företag, ändrade tidsgränser för verifiering, anpassade efterlevnadsåtgärder, gemensamma kriterier för annonsörsval, insyn och annonsupplysningar och en förbättrad användarupplevelse. Läs mer nedan.

• Det nya avsnittet Om ditt företag: I det första steget i det sammanslagna programmet för annonsörsverifiering blir annonsörerna ombedda att svara på ett antal grundläggande frågor om sitt Google Ads-konto och sin verksamhet. De blir till exempel ombedda att uppge bransch och faktureringsland samt information som visar om de är en direkt eller indirekt (tredje parts) leverantör av produkterna eller tjänsterna de annonserar om på Google Ads-plattformen.  Annonsörerna har 30 dagar på sig att skicka in sina svar. Om de inte har svarat i slutet av dag 30 pausas deras konto
  • Tidsgränser för verifiering: Svaren i avsnittet Om ditt företag avgör vilka verifieringskrav som gäller och leder vidare annonsörer till nästa steg i verifieringsprocessen. Där kan annonsörerna bli ombedda att verifiera sin identitet, sin företagsverksamhet eller både och (se avsnittet Ändringar av urvalskriterier för annonsörer nedan). Annonsörerna har 30 dagar på sig att slutföra denna ytterligare verifiering. Om de inte slutför verifieringen eller uppfyller kraven inom den angivna tidsperioden pausas deras konto. Observera att kontot pausas i slutet av dag 30 endast om annonsörerna inte har slutfört verifieringen eller inte uppfyller kraven.
    • För verifiering av annonsörsidentitet: Tidigare hade annonsörerna 30 dagar på sig att påbörja verifieringen och ytterligare 30 dagar på sig att slutföra den.
    • För verifiering av företagsverksamhet: Tidigare hade annonsörerna 21 dagar på sig att slutföra verifieringen. Därtill fanns en uppsägningsperiod på sju dagar innan kontot stängdes av.
    • För det sammanslagna verifieringsprogrammet för annonsörer: Nu har annonsörerna 30 dagar på sig att besvara frågorna i avsnittet Om ditt företag och ytterligare 30 dagar på sig att slutföra all nödvändig verifiering, vilket kan innefatta verifiering av identitet och/eller företagsverksamhet.
  • Efterlevnadsåtgärder: För att minska administrationsarbetet och ge annonsörerna en enhetlig och synkroniserad upplevelse anpassar vi efterlevnadsåtgärderna för alla verifieringskrav i verifieringsprogrammet för annonsörer.  För annonsörer som inte slutför verifieringen av företagsverksamhet eller inte uppfyller kraven (i tillämpliga fall) pausas deras konto i stället för att kontot stängs av. Det betyder att annonsörernas konto förblir aktivt men att deras annonser inte visas förrän de har slutfört verifieringen. Observera att kontot pausas i slutet av dag 30 endast om annonsörerna inte har slutfört verifieringen eller inte uppfyller kraven. Annonsörer som vill visa annonser igen måste slutföra verifieringen genom att besvara enkäten och skicka in relevant dokumentation (i tillämpliga fall).
  • Ändringar av urvalskriterier för annonsörer: För att göra upplevelsen i det sammanslagna verifieringsprogrammet för annonsörer mer enhetlig kombinerar vi urvalskriterierna för verifiering av annonsörsidentitet och verifiering av företagsverksamhet. Vi inför dessutom ytterligare kriterier för att skydda våra användare och förtydliga i vilka situationer annonsörernas konto pausas omedelbart. Mer information finns här.
  • Insyn och upplysningar: Precis som när det gäller den befintliga processen för verifiering av identitet och/eller företagsverksamhet måste annonsörerna uppge sitt juridiska företagsnamn eller personnamn samt dokument som styrker dessa uppgifter i det sammanslagna verifieringsprogrammet för annonsörer. Google visar annonsörens namn och plats i en annonsupplysning.  Läs mer om annonsupplysningar. Som ett led i Googles löpande arbete för insyn kan vi även göra information om dina Google Ads-konton och annonskampanjer tillgänglig offentligt.
  • Förbättringar av användarupplevelsen: Annonsörerna kan påbörja verifieringen, bevaka dess status och förlopp och se orsaker till avslag (om tillämpligt) i ett nytt användargränssnitt på fliken med fakturerings- och betalningsinställningar i sitt Google Ads-konto. Användarna kommer åt gränssnittet via ledtexter och aviseringar i produkten.

Varför verifierar Google annonsörerna?

Vårt mål är att öka förtroendet för vårt annonsekosystem genom att ge användarna mer information om annonsörerna. Genom verifieringsprogrammet för annonsörer verifierar vi våra annonsörers företag, namn och plats. Det här är ett led i vårt bredare arbete för att ge användarna större insyn, valmöjligheter och kontroll.

Vem måste slutföra verifieringsprogrammet för annonsörer?

Annonsörer som måste verifiera sin annonsörsidentitet får en avisering om detta via e-post och i sitt konto. Annonsörerna kan väljas ut för verifiering baserat på kriterierna här.

Hur lång tid tar verifieringsprogrammet för annonsörer?

Annonsörerna har 30 dagar på sig att besvara frågorna i avsnittet Om ditt företag. Om de inte har svarat i slutet av dag 30 pausas deras konto.

Svaren i avsnittet Om ditt företag avgör vilka verifieringskrav som gäller och leder annonsörerna till nästa steg i verifieringsprocessen. Där kan de bli ombedda att verifiera sin identitet och/eller sin företagsverksamhet. Annonsörerna har ytterligare 30 dagar på sig att slutföra denna verifiering. Om de inte slutför verifieringen eller uppfyller kraven inom den angivna tidsperioden pausas deras konto. Observera att kontot pausas i slutet av dag 30 endast om annonsörerna inte har slutfört verifieringen eller inte uppfyller kraven.

Annonsörerna har 30 dagar på sig att besvara frågorna i avsnittet Om ditt företag och ytterligare 30 dagar på sig att slutföra all nödvändig verifiering, vilket kan innefatta verifiering av identitet och/eller företagsverksamhet.

Hur slutför jag verifieringsprogrammet för annonsörer?

Du behöver bara slutföra verifieringsprogrammet för annonsörer om du får ett e-postmeddelande och en avisering i ditt konto från Google. I det första steget av verifieringsprogrammet ombeds annonsörerna svara på ett antal grundläggande frågor om sitt Google Ads-konto och sin verksamhet i avsnittet Om ditt företag. Svaren på dessa frågor ger oss en bättre bild av företaget. Här kommer några exempelfrågor som annonsörerna kan bli ombedda att svara på:

• Är ditt företag en reklambyrå?
  • Vem betalar för dina annonser?
  • Annonserar du om egna produkter/tjänster eller någon annans?
  • Vilken eller vilka branscher är du verksam inom?

Personen som ansvarar för att fylla i det här avsnittet ska vara en Google Ads-kontoadministratör som är bekant med företagets verksamhet och annonseringsrutiner för Google Ads-kontot.

Annonsörerna har 30 dagar på sig att skicka in svaren, annars pausas deras konto(n) efter dag 30. Läs mer om pausade konton.

Svaren i avsnittet Om ditt företag avgör vilka verifieringskrav som gäller och leder annonsörerna till nästa steg i verifieringsprocessen. Där kan de bli ombedda att verifiera sin identitet och/eller sin företagsverksamhet.

Följ anvisningarna i e-postmeddelandet och i ditt konto.

Kan jag välja att inte slutföra annonsörsverifieringen?

Om du har fått ett meddelande med en uppmaning om att verifiera dig måste du slutföra verifieringsprogrammet för annonsörer. Om du inte påbörjar processen inom 30 dagar pausas ditt konto.

Måste jag slutföra verifieringsprogrammet för annonsörer om jag har verifierats via processen för verifiering av identitet eller företagsverksamhet?

Du behöver bara slutföra verifieringsprogrammet för annonsörer om du får ett e-postmeddelande och en avisering i ditt konto från Google. Google förbehåller sig rätten att verifiera din identitet eller företagsverksamhet igen. Du kan till exempel bli ombedd att verifiera din identitet eller företagsverksamhet igen om du har gjort betydande förändringar i ditt Google Ads-konto.