Uppdatering av policyn för finansiella produkter och tjänster (december 2019)

För att underlätta för våra användare tillhandahåller Google översatta versioner av vårt hjälpcenter. Sådana versioner är dock inte avsedda att förändra innehållet i våra policyer. Den engelskspråkiga versionen är den officiella version vi använder för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I december 2019 uppdaterade Google policyn för finansiella produkter och tjänster för att begränsa annonseringen av Contracts for Difference (CFD) och rolling spot forex i Kanada, Turkiet och Förenade arabemiraten. Dessutom kan FCA-licensierade aggregatorer ansöka om certifiering i Storbritannien.

Annonsörer som erbjuder Contracts for Difference och rolling spot forex måste vara certifierade av Google innan de kan annonsera via Google Ads.

Annonsörerna måste uppfylla följande krav för att bli certifierade av Google:

• De måste inneha en licens utfärdad av relevant finansiell myndighet i det eller de länder som de inriktar sig på.
  • De måste se till att deras annonser och målsidor överensstämmer med alla Google Ads policyer.
  • De måste uppfylla relevanta juridiska krav, inklusive sådana som rör komplexa spekulativa finansiella produkter.

Annonsörer kan begära certifiering hos Google från och med 5 december 2019 när ansökningsformuläret publiceras.

Policyn gäller globalt för alla konton som annonserar om finansiella produkter. Mer information finns i Om certifiering för begränsade finansiella produkter.

(Upplagt i december 2019)