Nye retningslinjer for katalogtjenester samt viderekoblings- og opptakstjenester (mars 2020)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I mars 2020 oppdaterer Google retningslinjene for bedriftskategorien «Andre bedrifter med begrensninger» med en ny bestemmelse om at det ikke lenger tillates annonser for katalogtjenester eller viderekoblings- og opptakstjenester. Disse tjenestene innebærer vanligvis å ringe til et telefonnummer for å få tak i et annet telefonnummer (eller bedriftsinformasjon som f.eks. en adresse) eller for å bli koblet til en annen tjeneste. Retningslinjene begrenser imidlertid ikke annonser for nettbaserte katalogtjenester eller programvare for opptak av anrop.

Opprinnelig publisert september 2019 og oppdatert desember 2019