Optimale løsninger for annoncører i forbindelse med lovgivningen i Californien

Google stiller oversatte versioner af vores Hjælp til rådighed, selvom de ikke er beregnet til at ændre indholdet af vores politikker. The English version is the official language we use to enforce our policies. To view this article in a different language, use the language dropdown at the bottom of the page.

California Government Code § 84504.6 (2018) opstiller nye forpligtelse for visse udvalg og olineannonceplatforme med relation til valg i Californien og lovforslag. Loven træder i kraft den 1. januar 2020.

Google kan ikke rådgive dig om, hvorvidt du eller dine annoncer er omfattet af lovgivningen eller om dine specifikke forpligtelser ifølge lovgivningen. Vi har dog udarbejdet en vejledning til Googles implementering af lovkravene i Californien og nogle anbefalinger til kontoadministration som følge af kravene.

Krav til udtrykkelig notifikation og bekræftelse

Ifølge California Government Code § 84504.6 og vores politikker for valgannoncer, kræver Google, at annoncørerne:

1. Bekræfter deres identitet og kvalificering til at køre valgannoncer via Googles bekræftelsesproces for valgannoncører
  2. Udtrykkeligt giver Google besked, når de kører "annoncer med erklæringer på onlineplatforme", i Hjælp til Google Ads og i Hjælp til DV360.
  3. Angiver oplysninger, så Google kan overholde sine lovmæssige forpligtelser vedrørende erklæring.

(1) Bekræftelsesproces

Hvis du vil vise annoncer, der er omfattet af denne lov, skal du først bekræfte din identitet og kvalificeringen til at vise valgannoncer i overensstemmelse med Googles politikker for valgannoncer. Ansøg om bekræftelse her. Du skal bekræfte din identitet, inden du udfylder en udtrykkelig notifikation.

(2) Proces for udtrykkelig notifikation

Du skal give Google udtrykkeligt besked, når du kører "annoncer med erklæringer på onlineplatforme". Du må ikke vise disse annoncer, før denne proces er fuldført.

(3) Angiv følgende oplysninger til Google:

1. AdWords-kunde-id (brug denne vejledning til at finde dit kunde-id). Hvis du repræsenterer et bureau eller administrerer flere Google Ads-konti, skal du ikke angive kunde-id'et for din Google Ads-managerkonto. Angiv kunde-id'et for den individuelle konto.
  2. Officielt navn på udvalg
  3. Udvalgets id
  4. Navn på erklæring
  5. Udvalgets adresse
  6. Udvalget kasserer
  7. Navn på kandidater og valgembedsmænd og/eller lovforslag og jurisdiktioner, som dine annoncer henviser til

BEMÆRK! For nemmere at vedligeholde dine data om gennemsigtighed i annoncer anbefaler vi, at du opretter en ny konto for hver kandidatlancering eller hvert lovforslag, som du vil vise annoncer for. Hvis du kører annoncer for flere kandidatlanceringer og/eller lovforslag på én konto, skal du angive de påkrævede oplysninger (kandidat og valgembedsmand eller lovforslag og jurisdiktion) for hver kandidatlancering eller hvert lovforslag, som du kører eller vil køre annoncer for.

Hvis du beslutter at vise annoncer for en ny kandidatlancering eller et nyt lovforslag på den samme konto, skal du fuldføre processen for udtrykkelig notifikation igen. Hver gang du gennemfører processen for udtrykkelig notifikation, skal du angive en komplet liste over alle de kandidatlanceringer og lovforslag, hvor du har kørt eller vil køre annoncer for, på kontoen.

Sådan bruger Google de oplysninger, du angiver:

Erklæring i annonce

Alle dine annoncer er kvalificerede til en tilpasset "Betalt af"-erklæring i ikonet Hvorfor denne annonce (placeret i hjørnet af annoncen). Brugere klikker på dette ikon for at få flere oplysninger om annoncen og annoncøren. Hvis du viser "annoncer med erklæringer på onlineplatforme", kan du ikke fravælge, at ikonet vises i dine annoncer.

Erklæringen indeholder:

1. Navn på erklæring (og opdateringer af navnet, hvis det er blevet opdateret)
  2. Yderligere biografiske oplysninger om udvalget: (1) Udvalgets kasserer, (2) udvalgets adresse, (3) udvalgets id
  3. Et link til din annoncørside i vores gennemsigtighedsrapport om valgannoncer på Google. Der kan gå lidt tid fra, hvornår du begynder at vise annoncer, indtil de vises i rapporten

Annonceposter i gennemsigtighedsrapporten

Google vil medtage flere erklæringsoplysninger om hver enkelt af dine annoncesider i vores gennemsigtighedsrapport om valgannoncer på Google.

Erklæringen indeholder:

1. Udvalgets navn
  2. Udvalgets id
  3. Navn på kandidater og valgembedsmænd og/eller lovforslag og jurisdiktioner, som dine annoncer henviser til

Noter og optimale løsninger

Ét udvalgs- og erklæringsnavn pr. konto: Der må kun være tilknyttet ét udvalgsnavn og erklæringsnavn til hver konto. Hvis du administrerer annoncer for flere udvalg, skal du oprette en særskilt konto for hvert udvalg og fuldføre processen for udtrykkelig notifikation for hver konto.

Opret en ny konto for hver kandidatlancering eller hvert lovforslag: Vi anbefaler, at du opretter en ny konto for hver kandidatlancering eller hvert lovforslag, som du vil vise annoncer for, selvom annoncerne køres af samme udvalg. Dette sikrer, at gennemsigtighedsrapporten tydeligt angiver den kandidatlancering eller det lovforslag, som hver af dine annoncer henviser til. Du skal fuldføre processen for udtrykkelig notifikation for hver konto.

Alle annoncer på kontoen er kvalificeret til erklæringer: Når du har fuldført processen for udtrykkelig notifikation for en konto, er alle aktive annoncer på kontoen kvalificerede til at modtage erklæringer, der er specifikke for Californien. Hvis nogle af dine annoncer ikke er underlagt loven i Californien, og du ikke ønsker, at de skal være underlagt kravene i Californien, anbefaler vi, at du placerer disse annoncer på en separat konto.

Begrænsninger for annonceformat: Det kan være, at der er visse formater, du ikke må bruge, hvis Google ikke kan gøre lovens krav om erklæringer gældende.

Når oplysninger ændres: Hvis nogle af de oplysninger, der er angivet i processen for udtrykkelig notifikation, ændrer sig – f.eks. navnet på erklæringen eller de kandidatlanceringer eller lovforslag, som dine annoncer henviser til – skal du fuldføre hele processen for udtrykkelig notifikation igen. Opdateringer af navnet på erklæringen vises i dine annoncer inden for fem hverdage.

Ressourcer:

Du kan se, hvordan du opretter en ny, separat konto, i Hjælp til Google Ads.

Du kan finde optimale løsninger til administration af flere konti i Hjælp til Google Ads.

Hvis du vil se, hvordan du føjer en ny konto til din managerkonto, skal du gå til Hjælp i Google Ads her (oprettelse af en ny underordnet konto fra din managerkonto) og her (linkning af en eksisterende underordnede konto til din managerkonto).