Oppdatering av retningslinjene for helsetjenester og legemidler: reseptbelagte smertestillende opioider (mars 2020)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Fra og med mars 2020 oppdateres Google Ads-retningslinjene for helsetjenester og legemidler med bestemmelser som forbyr annonsering som inneholder termer for reseptbelagte legemidler med opioider, i USA, Canada og New Zealand. Annonser med slike og andre termer knyttet til reseptbelagte legemidler er fortsatt forbudt utenfor USA, Canada og New Zealand.

Google tillater fortsatt annonser med termer tilknyttet opioidpreparater fra annonsører for tjenester knyttet til rusavhengighet i forbindelse med forebygging av opioidavhengighet. Bedrifter som tilbyr tjenester knyttet til rusavhengighet og ønsker å kjøre annonser med termer for opioidpreparater, må være sertifisert i henhold til retningslinjene våre for tjenester knyttet til rusavhengighet.

I andre begrensede tilfeller tillater vi unntak fra disse retningslinjene i forbindelse med offentlige helse- og sikkerhetskampanjer fra myndigheter eller veletablerte ideelle helseorganisasjoner. Annonsører som er kvalifisert for disse unntakene, kan be om Google-sertifisering fra begynnelsen av mars 2020, da vi oppdaterer sertifiseringsskjemaet for helseprodukter og -tjenester.

(Lagt ut i desember 2019)