Päivitys terveydenhoitoa ja lääkkeitä koskevaan käytäntöön: Opioidipohjaiset reseptikipulääkkeet (maaliskuu 2020)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google Adsin terveydenhoitoa ja lääkkeitä koskevaa käytäntöä päivitetään maaliskuussa 2020. Päivitetyssä käytännössä kielletään opioidipohjaisiin reseptilääkkeisiin liittyvien lääketermien käyttäminen mainonnassa Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Uudessa‑Seelannissa. Kaikkien reseptilääketermien käyttäminen mainoksissa on jatkossakin kiellettyä Yhdysvaltojen, Kanadan ja Uuden-Seelannin ulkopuolella.

Google sallii jatkossakin opioidilääketermien käyttämisen päihdehuoltopalvelun mainonnassa, joka koskee opioidiriippuvuuksien hoitamista. Jos päihdehuoltopalveluiden tarjoaja haluaa näyttää mainoksia, joissa käytetään opioideihin liittyviä lääketermejä, tarjoajan on hankittava mainontalupa riippuvuuksiin liittyviä palveluita koskevan käytännön mukaisesti.

Tästä käytännöstä voidaan poiketa myös muissa erikoistapauksissa, kun kyseessä ovat viranomaisten tai tunnettujen voittoa tavoittelemattomien terveysjärjestöjen kampanjat, joilla edistetään kansanterveyttä ja tietoisuutta. Mainostajat, jotka täyttävät poikkeusten ehdot, voivat hakea Googlelta mainontalupaa maaliskuun 2020 alusta lähtien, kun lupahakemuslomake on päivitetty.

(Julkaistu joulukuussa 2019)