Mainostajan opas: Yhteistyö kolmansien osapuolten kanssa

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Johdatus Googlen verkkomainontaan

Mainostamalla Googlen avulla voit tavoittaa uusia asiakkaita juuri sillä hetkellä, kun he etsivät tarjontaasi vastaavia tuotteita ja palveluita. Voit valita klikkauskohtaiset, näyttökertakohtaiset tai tuloskohtaiset veloitukset luomasi kampanjan tyypin mukaan.

Kun mainostesi näyttäminen on alkanut, siitä alkaa kertyä kehitysdataa, jonka avulla kolmantena osapuolena toimiva kumppanisi voi seurata, mikä toimii ja mikä ei. Google Ads ‑mainontatuotteet ovat hyvin läpinäkyviä, joten voit selvittää niiden avulla tarkasti, millaisen tuoton saat mainossijoituksellesi. Lisäksi kumppanisi voi tehdä tuotteiden avulla muutoksia tuoton maksimoimiseksi.

Google Haun lisäksi voit näyttää mainoksia Googlen verkostoon kuuluvilla kumppanisivustoilla (paikoissa, joissa olet saattanut nähdä Google-mainokset-tekstin), kuten YouTubessa. Tässä verkostossa voit hyödyntää muita mainosmuotoja, kuten Kuva- ja Videomainoksia.

Google ja kolmantena osapuolena toimivat kumppanit

Uskomme, että Google-mainonta voi auttaa yritystäsi menestymään. Sinulla ei kuitenkaan välttämättä ole aikaa tai resursseja menestyksekkään tilin luomiseen ja säännölliseen ylläpitoon. Tai ehkä kaipaat asiantuntijan apua optimointiin.

Tässä tapauksessa voit käyttää kolmannen osapuolen kumppaneitamme. Tarjolla on monenlaisia kumppaneita suurista mainostoimistoista aina itsenäisiin verkkokonsultteihin. Helpottaaksemme yhteistyökumppanin valintaa olemme kehittäneet Partners-ohjelman. Ohjelmassa mukana olevat kolmannet osapuolet, jotka ovat täyttäneet jonkin osaohjelman vaatimukset, voivat lisätä kyseisen ohjelman tunnuksen verkkosivustoillensa. Kaksi yleisintä tunnusta ovat Google Partner ja Premier Partner.

Voit tarkistaa yrityksen Partner-sertifioinnin klikkaamalla sen verkkosivustolla olevaa Partner-tunnusta. Jos yritys on sertifioitu, siirryt yrityksen profiilisivulle Googlessa.

Yhteistyö kolmantena osapuolena toimivan kumppanin kanssa

Kolmannen osapuolen kumppanin avulla voit säästää huomattavasti aikaa ja energiaa niin itseltäsi kuin yritykseltäsikin. Saat parhaat tulokset, kun seuraat mainoskampanjoitasi aktiivisesti mutta annat kumppanin hoitaa aikaa vievät työt.

Kolmantena osapuolena toimivat kumppanit veloittavat usein mainontakulujen lisäksi palkkion. Muista, että heidän tavoitteenaan on tarjota arvokkaita palveluja, kuten kampanjoiden ylläpitoa, raporttien toimittamista, kysymyksiin vastaamista ja kampanjoiden optimointia. On tärkeää, että ymmärrät mainostamisen kokonaiskulut, joihin sisältyvät myös kolmannen osapuolen veloittamat palkkiot. Tämän summan avulla voit määrittää sijoitetun pääoman tuottoprosenttisi (ROI). Tässä muutama vinkki kolmannen osapuolen kanssa toimimiseen:

1. Valitse yksi kumppani. Haluat ehkä jakaa budjettisi useiden kumppaneiden kesken selvittääksesi, mikä niistä pääsee parhaisiin tuloksiin. Voit tehdä tämän, mutta suosittelemme testaamaan yhtä kumppania kerrallaan. Google näyttää hakutulossivulla vain yhden mainoksen samalta yritykseltä, joten monen kumppanin testaaminen yhtä aikaa on vaikeaa.
  2. Tutustu Google Adsin toimintaan. Mainonnan syvällinen ymmärtäminen voi viedä aikaa, mutta Google-mainonnan perusteet oppii nopeasti. Aloita lukemalla alta Mainostamisen perusteet ‑osio ja katso lisätietoja Google Ads ‑ohjekeskuksesta. Perehtymällä Google-mainontaan voit tehdä perustellumpia päätöksiä yhdessä kumppanisi kanssa.
  3. Luota kokemukseen. Jos teet yhteistyötä sellaisen yrityksen kanssa, joka on vastannut satojen Google-mainontatilien hoitamisesta, sille on todennäköisesti kertynyt asiantuntemusta Googlen mainontatuotteista. Jos yrityksen edustaja toteaa, että joidenkin alojen mainontakulut ovat aiempien kampanjoiden perusteella muita korkeammat tai että tietyt avainsanat tai mainokset eivät ehkä toimi yrityksesi kohdalla, nämä arviot perustuvat todennäköisesti kokemukseen.
  4. Arvioi mainonnan tuloksia. Jos päätavoitteesi ei ole brändäys, tärkeintä mainonnassa on siihen sijoittamasi pääoman tuotto (eli mainonnan avulla saamiesi uusien asiakkaiden määrä). Siksi sinun kannattaa käyttää kerran kuussa aikaa sen selvittämiseen, kuinka paljon sijoitat mainontaan ja millaisia tuloksia sijoituksesi tuottaa.

Mitä kannattaa varoa?

Haluamme, että kokemuksesi Google-mainonnasta on erinomainen. Jos näin ei ole, kerro siitä meille. Pyri kuitenkin ratkaisemaan mahdolliset ongelmat kolmantena osapuolena toimivan kumppanin kanssa ennen kuin otat meihin yhteyttä. Moni kolmas osapuoli on ansainnut luottamuksemme toimimalla aina mainostajien parhaaksi. Jotkut kolmannet osapuolet eivät kuitenkaan näin toimi. Tässä joitakin toimintatapoja, joita kannattaa varoa ja joista kannattaa ilmoittaa meille:

• Mainoskampanjoiden kulujen ja kehityksen salaaminen. Sinulla on oikeus tietää vähintään Google-mainostesi klikkausmäärät, impressiomäärät ja kulut.
  • Mainoksen sijoittelun takaaminen tietyssä mainoskanavassa tai sijainnissa. Tiettyä mainoksen sijaintia Google.fi-hakutulossivuilla ei voi taata. Mainoksen sijainti määräytyy huutokaupassa ja muuttuu dynaamisesti jokaisen uuden haun myötä. Jotkin kumppanit saattavat veloittaa sinua vain siinä tapauksessa, että ne saavuttavat haluamasi mainoksen sijoittelun, mutta ne, jotka takaavat tietyn sijoittelun (eli korkeimman sijainnin aina, kun käyttäjä tekee haun avainsanallasi), antavat väärän kuvan Google-mainonnan toiminnasta.
  • Tilin luomista koskevat vaatimukset. Kolmantena osapuolena toimivan kumppanin on määritettävä sinulle erillinen Google Ads ‑tili, jotta se voi edustaa sinua asianmukaisesti.
  • Väitteet Googlen edustajana toimimisesta. Kysy henkilön nimeä ja pyydä häntä lähettämään sinulle sähköpostia @google.com-sähköpostiosoitteestaan (ei @gmail.com-osoitteesta).
  • Palvelujen ostamiseen painostaminen. Kolmannet osapuolet eivät voi poistaa yritystäsi maksuttomista Google-hakutuloksista.
  • Väitteet, että Google-mainonta vaikuttaa sijoitukseesi maksuttomissa hakutuloksissa. Google-mainonta ei vaikuta sijoitukseesi maksuttomissa hakutuloksissa millään tavalla. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa.
  • Harhaanjohtava hinnoittelu. Yritys ei välttämättä käytä kanssasi sovittua mainosbudjettia. Varmista, että saat sopimuksesta virallisen kirjallisen kopion.

Ilmoita kolmannen osapuolen käytäntöjen rikkomuksesta

Epäiletkö kolmantena osapuolena toimivan kumppanin rikkovan tätä käytäntöä? Kerro siitä meille ilmoittamalla kolmansia osapuolia koskevan käytännön rikkomisesta. Vaikka emme voi vastata henkilökohtaisesti, kun ilmoitat meille kolmannesta osapuolesta, tutkimme kommenttisi ja ryhdymme tarvittaessa toimenpiteisiin.

Mainostamisen perusteet

• Keskimääräinen sijainti: Keskimääräinen sijainti, jossa mainos näkyy, kun se käynnistetään. Jos keskimääräinen sijainti on 1–8, tämä tarkoittaa yleensä, että mainos näkyy hakutulosten ensimmäisellä sivulla.
  • Klikkaukset: Mainoksen saamien klikkausten määrä.
  • Klikkausprosentti: Klikkausten määrä jaettuna impressioiden määrällä (prosenttiosuus). Hyvä klikkausprosentti voi parantaa keskimääräistä sijaintiasi.
  • Konversio: Toiminta, johon mainontasi johtaa, esimerkiksi puhelu, liidi tai myynti. Tämä on yleensä hyvä mittari silloin, kun haluat seurata mainonnan tehokkuutta.
  • Kulut: Google-mainontaan käyttämäsi kokonaissumma.
  • Impressiot: Mainoksen saamien näyttökertojen määrä.
  • Avainsanat: Google Adsiin valitsemasi sanat tai lausekkeet, joiden käyttäminen Google-haussa voi saada mainoksesi näkymään hakutulosten vieressä tai yläpuolella.

Jos sinulla on kysyttävää Google-mainontatilistäsi tai tarvitset apua, käy Google Ads ‑ohjekeskuksessa.