Guia per als anunciants: treballar amb tercers

Google ofereix versions traduïdes del Centre d'ajuda, però no pretenen canviar el contingut de les nostres polítiques. La versió en anglès és la versió oficial que utilitzem per aplicar les nostres polítiques. Per veure aquest article en un altre idioma, feu servir el menú desplegable d'idioma que hi ha a la part inferior de la pàgina.

Introducció als serveis de publicitat en línia de Google

Anunciar-vos amb Google us permet arribar a clients nous en el moment precís en què cerquen productes i serveis com els que oferiu. Podeu triar si voleu pagar pels clics, per les impressions o per les conversions, en funció del tipus de campanya que publiqueu.

Un cop que els anuncis s'estiguin publicant, proporcionem dades de rendiment perquè els vostres partners puguin fer un seguiment d'allò que funciona i d'allò que no. Els productes publicitaris de Google Ads són molt fiables i us ajudaran a interpretar amb exactitud el retorn de la inversió en publicitat. A més, els productes permeten que el vostres partners puguin fer ajustos per optimitzar la rendibilitat tant com sigui possible.

A més de poder publicar anuncis a la Cerca de Google, també ho podeu fer a la xarxa de llocs web de partners de Google, en què potser heu vist el missatge "Anuncis Google", com ara YouTube. En aquesta xarxa, podeu aprofitar els avantatges d'altres formats d'anunci, per exemple, els d'imatge o els de vídeo.

Google i els partners

Estem convençuts que els anuncis de Google poden ajudar la vostra empresa a aconseguir bons resultats. Tanmateix, potser no teniu ni temps ni recursos per obrir i mantenir un compte funcional. O bé, senzillament, us estimeu més fer optimitzacions amb l'ajuda d'un expert.

Aquí és quan els nostres partners entren en escena. Hi ha molts tipus de tercers diferents, des de grans agències de publicitat i editors de pàgines grogues fins a consultors web independents. Per ajudar-vos a seleccionar el tercer més adequat, hem desenvolupat el programa Google Partners. Els tercers participants que han superat els requisits del programa Google Partners estan autoritzats a mostrar la insígnia del programa al seu lloc web. Hi ha dues insígnies que és probable que veieu: la de Partner de Google i la de Partner Premier de Google.

Per confirmar que una empresa disposa de la certificació del programa Google Partners, feu clic a la insígnia del seu lloc web. Si l'empresa està certificada, s'obrirà la seva pàgina de perfil a Google.

Com es treballa amb un partner

Els partners us poden estalviar un munt de temps i d'energia. Per obtenir els millors resultats, us animen que us manteniu informat i al dia de les vostres campanyes publicitàries i us hi impliqueu, però que deixeu que el vostre partner s'encarregui de les tasques més feixugues.

Els partners sovint cobren una tarifa addicional al cost de la publicitat. Recordeu que el seu objectiu és oferir serveis valuosos, com ara gestionar i optimitzar campanyes, generar-ne informes i resoldre els vostres dubtes. Creiem que és important que entengueu el cost total de la vostra publicitat, incloses les tarifes dels partners. Saber l'import total us pot ajudar a calcular el retorn de la inversió (ROI). Tot seguit teniu alguns consells que us convertiran en un client ben informat:

1. Trieu un sol partner. Pot ser que tingueu la temptació de dividir el pressupost entre diversos tercers per veure quin us genera els millors resultats; encara que podeu fer-ho, us recomanem que els proveu d'un en un. Com que Google no mostra més d'un anunci d'una mateixa empresa en una pàgina de resultats de la cerca, us serà difícil avaluar diversos tercers alhora.
  2. Apreneu els conceptes. Adquirir coneixements avançats de publicitat requereix força temps, però entendre els conceptes bàsics dels serveis de publicitat de Google és prou senzill. Llegiu la secció "Conceptes bàsics de la publicitat" que trobareu més avall. Per obtenir més informació, visiteu el Centre d'ajuda de Google Ads. Conèixer les eines us ajudarà a prendre decisions més fonamentades amb el partner.
  3. Confieu en l'experiència. És probable que una agència que ha gestionat centenars de comptes de publicitat de Google s'hagi fet experta en els productes publicitaris de Google. Si una agència us diu que hi ha sectors que solen tenir costos publicitaris més elevats que d'altres, o que pot haver-hi anuncis o paraules clau que no funcionin per a la vostra empresa, segurament us ho digui per experiència.
  4. Avalueu el rendiment. Tret que l'estratègia publicitària se centri en el brànding, l'aspecte més important de la publicitat és el retorn de la inversió (és a dir, el nombre de clients nous que us visiten). Per tant, reserveu cert temps cada mes per avaluar la inversió i els resultats que n'obteniu.

Què cal vigilar

Per a nosaltres és molt important que gaudiu d'una bona experiència amb els serveis de publicitat de Google. Si no és el cas, feu-nos-ho saber. Tracteu de parlar amb el partner per mirar de resoldre qualsevol problema abans de contactar amb nosaltres. Molts tercers s'han guanyat la nostra confiança perquè miren pels interessos dels seus anunciants. Malauradament, no sempre es així. A continuació s'enumeren algunes activitats que hauríeu de vigilar i de les quals ens hauríeu d'informar:

• Un partner no us comunica el cost ni el rendiment de les campanyes publicitàries. Teniu el dret de saber, com a mínim, el nombre de clics i d'impressions i el cost que generen els anuncis de Google.
  • Un partner us garanteix l'emplaçament dels anuncis, ja sigui en un canal publicitari específic o en una posició concreta. No és possible garantir una posició dels anuncis específica a les pàgines de resultats del motor de cerca de Google. La posició dels anuncis es determina mitjançant una subhasta i canvia de manera dinàmica en cada cerca nova. Pot ser que alguns tercers només us cobrin si aconsegueixen l'emplaçament d'anunci que volíeu, però si us garanteixen una posició específica (per exemple, la part superior dels resultats cada cop que un usuari cerca una de les vostres paraules clau), no estan descrivint-vos fidelment com funciona la publicitat a Google.
  • Un partner no compleix els requisits de configuració del compte. L'agència externa us ha de configurar un compte independent de Google Ads per representar-vos honestament.
  • Un partner afirma que forma part de Google. Si algun partner ho fa, demaneu-li que us escrigui des de la seva adreça electrònica del domini @google.com (no del domini @gmail.com).
  • Un partner us assetja o intimida perquè us registreu. Els tercers no poden treure la vostra empresa dels resultats de la cerca natural o orgànica del motor de cerca de Google.
  • Un partner afirma que la publicitat de Google afectarà la vostra classificació orgànica o natural. El fet d'anunciar la vostra empresa amb Google no afecta en absolut la classificació orgànica o natural que teniu als resultats de la cerca, ja que són coses totalment diferents.
  • Un partner té tarifes enganyoses. Pot passar que una agència no apliqui el pressupost publicitari que hagi pactat amb la vostra empresa. Assegureu-vos de demanar una còpia impresa oficial de l'acord.

Informar d'una infracció de la política de tercers

Creieu que un partner infringeix aquesta política? Feu-nos-ho saber: informeu-nos d'una infracció de la política de tercers. Pot ser que no us contestem personalment quan ens contacteu amb referència a un tercer, però estudiarem el que ens comenteu i, si cal, durem a terme les accions oportunes.

Conceptes bàsics de la publicitat

• Posició mitjana: la ubicació mitjana en què es publica un anunci quan s'activa. Una posició mitjana de l'1 al 8 normalment significa que l'anunci es mostra a la primera pàgina dels resultats de la cerca.
  • Clics: el nombre de vegades que els usuaris han fet clic a l'anunci.
  • Ràtio de clics d'entrada (CTR): el nombre de clics dividit pel nombre d'impressions; la ràtio es mostra com a percentatge. Una bona CTR pot millorar la vostra posició mitjana.
  • Conversió: l'acció que s'aconsegueix amb la publicitat, com ara una trucada telefònica, un contacte o una venda. Les conversions solen ser una bona mètrica per avaluar l'èxit de la publicitat.
  • Cost: l'import total de la despesa en publicitat de Google.
  • Impressions: el nombre de vegades que s'ha mostrat l'anunci.
  • Paraules clau: els termes o les frases que heu seleccionat a Google Ads perquè, quan un usuari els cerqui a Google, l'anunci es pugui publicar al costat o a sobre dels resultats de la cerca.

Si teniu cap consulta sobre el compte de serveis publicitaris de Google i us cal ajuda, visiteu el Centre d'ajuda de Google Ads.