Oppdatering av retningslinjene for helsetjenester og legemidler: abort (juni 2019)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I juni 2019 oppdateres de abortrelaterte retningslinjene for helsetjenester og legemidler for Google Ads med følgende krav for annonsører i USA, Storbritannia og Irland:

• Annonsører som vil kjøre annonser med søkeord knyttet til abort, må først sertifiseres som annonsører som tilbyr abort, eller annonsører som ikke tilbyr abort.

• For å bli sertifisert må annonsører sende inn en søknad der de oppgir om organisasjonen deres tilbyr abort eller ikke. I søknaden må du oppgi litt grunnleggende informasjon om organisasjonen din. Etter at den innsendte informasjonen er gjennomgått og bekreftet, mottar du en sertifisering.

• Avhengig av hvilken av de to sertifiseringene du har, genererer Google automatisk én av bekjentgjørelsene «Provides abortions» (Tilbyr abort) eller «Does not provide abortions» (Tilbyr ikke abort) i annonsene dine for abortrelaterte produkter eller tjenester.

• Bekjentgjørelsene blir vist i alle søkeannonseformater. Hensikten med denne økte graden av åpenhet er å gi brukerne den informasjonen de trenger for å avgjøre hvilke abortrelaterte annonser som er mest relevante for dem.

Selv om disse retningslinjene ikke trer i kraft før i juni 2019, kan annonsører søke om sertifisering fra og med i dag. For å sikre at annonsene dine ikke påvirkes på en negativ måte når disse retningslinjene trer i kraft, anbefaler vi at du søker om sertifisering så snart som mulig.

Finn ut mer om bekjentgjørelser og sertifisering for annonsører som markedsfører abortrelaterte produkter.

(Lagt ut i mai 2019)