Om sertifisering og bekjentgjørelser knyttet til abort

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Hvis du vil kjøre annonser med søkeord knyttet til abort i USA, Irland eller Storbritannia, må du først sertifiseres som annonsør som enten tilbyr abort eller ikke tilbyr abort. Uten sertifisering kan du ikke kjøre annonser ved hjelp av søkeord relatert til utførelse av abort.

Sertifiseringskrav for annonsører som tilbyr abort

Organisasjonen din kategoriseres som stedsbasert leverandør av aborttjenester hvis den tilbyr abort i organisasjonens egne lokaler, inkludert, men ikke begrenset til, sykehus, klinikker (både abortklinikker og klinikker som også tilbyr andre tjenester), og legekontorer som utfører aborter eller leverer ut abortpiller direkte.

(Gjelder bare annonsører i USA) Organisasjonen din kategoriseres som sertifisert nettapotek hvis den tilbyr abortpiller eller andre midler for medikamentell abort, men ikke leverer dem ut til kundene i organisasjonens egne lokaler. Dette omfatter for eksempel leverandører som er autorisert til å sende abortpiller i posten etter konsultasjoner ved hjelp av telemedisin. For å tilhøre denne kategorien må organisasjonen din være sertifisert hos Google i henhold til kravene for tjenester relatert til reseptbelagte legemidler i retningslinjene for helsetjenester og legemidlerHer kan du søke om sertifisering.

Sertifiseringskrav for annonsører som ikke tilbyr abort

Organisasjonen din kategoriseres som annonsør som ikke tilbyr abort, hvis den ikke utfører aborter i organisasjonens egne lokaler. Dette kan for eksempel omfatte organisasjoner som tilbyr graviditetstester, ultralyd, abortrådgivning, generell informasjon om abort, henvisninger til abortklinikker, eller som på andre måter hjelper gravide, men ikke utfører abort. Kravene i retningslinjene for sertifisering og bekjentgjørelser knyttet til abort kan også omfatte annonsører som markedsfører abortrelatert innhold som ikke kan klassifiseres som tjenester – for eksempel bøker om abort og ulike syn på abort.

Avhengig av hvilken av de to sertifiseringene du har, genererer Google automatisk én av bekjentgjørelsene «Tilbyr abort» eller «Tilbyr ikke abort» i annonsene dine for abortrelaterte produkter eller tjenester. Dette gjelder for alle formater av søkeannonser. Hensikten er at disse annonsene alltid skal inneholde grunnleggende informasjon brukerne trenger for å kunne avgjøre hvilke abortrelaterte annonser som er mest relevante for dem.

Vær oppmerksom på at det også gjelder andre begrensninger for abortrelaterte annonser på Google. Finn ut mer

Slik blir du sertifisert

Hvis du vil kjøre annonser med søkeord relatert til utførelse av abort, må du søke om sertifisering.

Når du søker om sertifisering, blir du bedt om å oppgi om organisasjonen din utfører aborter eller ikke. Når vi mottar søknaden din, sjekker vi at informasjonen du har sendt oss, stemmer overens med organisasjonen din. Deretter blir du sertifisert som annonsør som tilbyr abort, eller annonsør som ikke tilbyr abort. Vi varsler deg om sertifiseringsstatusen du får. Så snart du er sertifisert, kan du umiddelbart begynne å kjøre annonser med søkeord relatert til utførelse av abort. Bekjentgjørelsen i annonsene dine genereres automatisk av Google.

Sertifiseringen din kan bli trukket tilbake hvis kontoen din på noe tidspunkt ikke oppfyller kravene i retningslinjene. Du kan heller ikke utelate informasjon eller gi feilaktige fremstillinger av virksomheten, produktet eller tjenesten du markedsfører. Hvis du bryter disse retningslinjene, kan vi sperre kontoen din.

Finn ut hva som skjer hvis du bryter retningslinjene våre.

Avgjørelser du vil anke

Hvis du ikke får sertifiseringen du søkte om, kan du påklage avgjørelsen. Du kan sende inn ytterligere dokumentasjon eller informasjon for å bekrefte at du oppfyller kravene til den aktuelle sertifiseringen.