Verificatie voor verkiezingsadvertenties in de Europese Unie (januari 2019)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcentrum om het gebruikers gemakkelijker te maken. Deze vertalingen hebben echter geen invloed op de inhoud van ons beleid. Voor handhaving van het beleid is de Engelse versie leidend. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Met ingang van maart 2019 handhaaft Google een update van het beleid voor politieke content die vereist dat alle adverteerders die verkiezingsadvertenties in de Europese Unie laten lopen, door Google worden geverifieerd.

Verkiezingsadvertenties in de EU omvatten advertenties met een politieke partij, een huidige gekozen ambtsdrager of een kandidaat voor het Europees Parlement binnen de Europese Unie (met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk).

Adverteerders die willen worden geverifieerd, moeten een identiteitsbewijs overleggen, evenals informatie over waar ze zijn gevestigd en bevestigen dat ze een staatsburger van een lidstaat van de Europese Unie zijn (met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk) en deze advertenties wettelijk mogen weergeven. Meer informatie over verificatie wordt in februari 2019 gepost.

(Gepost in januari 2019)