Vahvistus Euroopan unionin vaalimainontaa varten (tammikuu 2019)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Maaliskuussa 2019 Google alkaa soveltaa poliittista sisältöä koskevan käytännön päivitystä, jossa edellytetään, että kaikki Euroopan unionissa vaalimainoksia näyttävät mainostajat ovat käyneet läpi Googlen vahvistusprosessin.

EU:ssa vaalimainoksiksi luetaan mainokset, joissa esiintyy poliittinen puolue, nykyinen vaaleilla valittu EU-parlamentin jäsen tai EU-parlamenttivaaliehdokas (ei koske Isoa-Britanniaa).

Saadakseen vahvistuksen mainostajien on toimitettava todiste henkilöllisyydestään ja tiedot asuinpaikastaan sekä vahvistettava, että he ovat EU:n jäsenmaan kansalaisia (ei koske Isoa-Britanniaa) ja että heillä on oikeus näyttää vaalimainoksia. Vahvistuksesta julkaistaan lisätietoa helmikuussa 2019.

(Julkaistu tammikuussa 2019)