Pre-certificaat en verificatievereisten voor verkiezingsadvertenties in India (januari 2019)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcentrum om het gebruikers gemakkelijker te maken. Deze vertalingen hebben echter geen invloed op de inhoud van ons beleid. Voor handhaving van het beleid is de Engelse versie leidend. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Met ingang van februari 2019 handhaaft Google een update van het beleid voor politieke content die vereist dat (1) adverteerders die verkiezingsadvertenties in India laten lopen, door Google worden geverifieerd en dat (2) adverteerders een pre-certificaat verstrekken dat is uitgegeven door de Election Commission of India (ECI) of een door het ECI gemachtigde bron voor elke verkiezingsadvertentie die ze willen weergeven.

Verkiezingsadvertenties in India zijn advertenties voor Lok Sabha-verkiezingen met een politieke partij, politieke kandidaat of huidig lid van de Lok Sabha, of advertenties die worden weergegeven door een politieke partij, politieke kandidaat of huidig lid van de Lok Sabha.

Adverteerders die willen worden geverifieerd, moeten een identiteitsbewijs overleggen, evenals informatie over waar ze zijn gevestigd en bevestigen dat ze wettelijke toestemming hebben om deze verkiezingsadvertenties in India te laten lopen.

Adverteerders kunnen vanaf 14 februari 2019 verificatie aanvragen en hun pre-certificaten indienen. Handhaving van het beleid begint 20 februari 2019.

(Gepost in januari 2019)