Krav på bildkvalitet

För att kunna erbjuda en positiv användarupplevelse kräver Google att alla bilder som används i annonsformat som exempelvis galleriannonser uppfyller höga kvalitetskrav. Alla bilder som används i dina annonser måste uppfylla kraven nedan och kraven på bildkvalitet i våra riktlinjer för annonstext.

Bilden är inte statisk

Följande är inte tillåtet:

bilder som rör sig och animerade GIF-filer

Photoshoppad bakgrund

Följande är inte tillåtet:

bilder med photoshoppad bakgrund som inte var en del av det ursprungliga fotot

Överlagrad logotyp i bild

Följande är inte tillåtet:

bilder med logotyper som har överlagrats ovanpå det ursprungliga fotot

Obs! Logotyper som visas eftersom de var en del av det ursprungliga fotot (till exempel ett bilmärke som syns på originalfotot av bilen eller namnet på ett kreditkortsföretag som syns på originalfotot av kreditkortet) är tillåtna.

Överlagrad text i bild

Följande är inte tillåtet:

bilder med text som har överlagrats ovanpå det ursprungliga fotot

Obs! Text som visas eftersom den var en del av det ursprungliga fotot (till exempel ett produktnamn som syns på den ursprungliga produktbilden) är tillåten.

Bilden är ett collage

Följande är inte tillåtet:

bilder som är en kombination av olika bilder som har slagits ihop

Upprepad bild

Följande är inte tillåtet:

bilder som är identiska med eller snarlika andra bilder i samma annons

Läs om hur du åtgärdar en annons eller ett tillägg som inte har godkänts.