Update voor het beleid 'Andere beperkte bedrijven' (augustus 2018)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Zoals eerder is aangekondigd, verplicht Google gecertificeerde resellers van kaartjes voor evenementen om de nominale waarde van de kaartjes, evenals de prijs van de reseller, te vermelden in dezelfde valuta.

Google laat van tevoren weten wanneer deze verplichting in werking treedt. In de tussentijd vindt u hieronder de gedetailleerde vereisten:

• De nominale waarde is de oorspronkelijke prijs waarvoor het kaartje is verkocht (exclusief eventuele aanvullende servicekosten). Adverteerders mogen door de verkoper verstrekte nominale waarden gebruiken voor de kaartjes.
  • Als de reseller de nominale waarde van het kaartje niet weet of niet kan vaststellen, mag er een onderbouwde schatting worden gegeven. Consumenten moeten er echter van op de hoogte worden gesteld dat dit een onderbouwde schatting is. Als u bijvoorbeeld een kaartje verkoopt dat oorspronkelijk een gratis kaartje was (geschonken voor € 0 of een equivalente valuta), moet de consument die het kaartje koopt ervan op de hoogte worden gesteld dat het kaartje een geschatte nominale waarde heeft van € 0.
  • De nominale waarde moet worden verstrekt als onderdeel van de uitsplitsing zonder belastingen tijdens het afrekenen en moet worden vermeld in een lettergrootte die gelijk is aan of groter is dan de lettergrootte van het grootste deel van de tekst bij het afrekenproces.

(Geplaatst in augustus 2018)